ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή 120 φοιτητών του ΔΠΘ στην υπουργό Κεραμέως για τη διανομή και παραλαβή συγγραμμάτων

Κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης από τους φοιτητές της Νομικής ΔΠΘ. Σε ανοικτή επιστολή τους προς την Υπουργό Παιδείας ζητούν την άμεση παρέμβαση της με σκοπό την επίλυση του ζητήματος της διαμονής των συγγραμμάτων, ενόψει και της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει, με βάση το ακαδημαϊκό ημερολόγιο, την τελευταία βδομάδα του Ιανουαρίου.

¨Αδυναμία οργάνωσης και συστηματοποίησης της μελέτης του, με αποτέλεσμα την παρακώλυση της ορθής τους προετοιμασίας και ενδεχόμενη «αποτυχία» τους στην επικείμενη εξεταστική», επισημαίνουν οι φοιτητές του ΔΠΘ.

Θα εισακουστούν ή θα γίνουμε όλοι μάρτυρες, γι’ ακόμη μια φορά, μιας κατάστασης αντίστοιχης με εκείνη που επικράτησε, αναφορικά με τη διανομή των συγγραμμάτων, κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου !;

Ακολουθεί η επιστολή, όπως μας την απέστειλαν οι φοιτητές της Νομικής του ΔΠΘ!!!

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Στη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 και των επιβαλλόμενων περιοριστικών μέτρων, βιώνουμε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες οι οποίες επιτάσσουν να μην μείνουμε σιωπηλοί. Έτσι κρίνουμε αναγκαίο, ως συνειδητοποιημένοι ακαδημαϊκοί πολίτες να προωθήσουμε αιτήματα που έχουν όλοι οι σπουδαστές του καιρού μας, για προβλήματα στο σύστημα που μαστίζουν σύσσωμη τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διανομή των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων.

Το εν λόγω ζήτημα χρήζει προτεραιότητας διότι η εξεταστική περίοδος αρχίζει σε σχεδόν ένα μήνα στις περισσότερες σχολές της χώρας. Η επιδεικνυόμενηαδιαφορίαεκ μέρους όλων των εμπλεκόμενων φορέων απέναντι σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διανομή των συγγραμμάτων κατατείνουν στη διαμόρφωση μιας γενικευμένης κατάστασης που αφενός παρακωλύει την ορθή προετοιμασία μας για την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου και αφετέρου υποβαθμίζει την ποιότητα των γνώσεων και εν γένει των σπουδών μας. Καθότι διανύουμε μία δεύτερη φάση εγκλεισμού, είναι αδιανόητη η μη έγκαιρη διευθέτηση του ζητήματος λόγω της επαναληψιμότητας της όλης διαδικασίας που ακολουθήθηκε και κατά το εαρινό εξάμηνο. Δεδομένης της επ’αόριστον μη επαρκώς αιτιολογημένης και με μοναδικό προβαλλόμενο επιχείρημα την προάσπιση της δημόσιας υγείας αναστολής λειτουργίας των Α.Ε.Ι., καθίσταται σαφές ότι η πλήρης αντικατάσταση σε πολλές σχολές της δια ζώσης από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η εν λόγω παρεμπόδιση συνίσταται στην ανυπαρξία αμεσότητας μεταξύ καθηγητών και φοιτητών, γεγονός που έχει άμεση επίδραση στην επίδοση των φοιτητών στην εξεταστική περίοδο.Συνεπώς, είναι απολύτως απαραίτητο να διευθετηθεί το ζήτηματης παραλαβής των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων και να τεθεί προς συζήτησηδιότι αποτελεί την τελευταία δυνατότητα του μέσου σπουδαστή για να επιτύχει στις εξετάσεις του. Ταυτόχρονα αποτελεί και τελευταία ευκαιρία για τους αρμόδιους φορείς να διορθώσουν το πρόβλημα ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον εάν χρειαστεί εκ νέου.

Λαμβάνοντας υπόψιν, λοιπόν, ως δεδομένο και αυτονόητο το δικαίωμά μας σε σαφή ενημέρωση και έγκαιρη πληροφόρηση, αιτούμαστε την ταχύτερη δυνατή παράδοση των συγγραμμάτων, καθότι ο χρόνος που απομένει μέχρι την εξεταστική περίοδο είναι μηδαμινός. Κρίνεται σαφώς επιτακτική η ανάγκη ανταπόκρισης της μελέτης των φοιτητών στο απαραίτητο επιστημονικό υλικό που εμπεριέχεται στα ακαδημαϊκά συγγράμματα ώστε η προετοιμασία τους για τις εξετάσεις να γίνει με τον σωστό τρόπο, με απώτερο στόχο όμως και την διεύρυνση των γνώσεων τους γύρω από το αντικείμενο σπουδών τους. Η εις βάθος γνώση, άλλωστε, είναι αυτή που οδηγεί στην διαμόρφωση πλήρως καταρτισμένων νέων επιστημόνων που είναι και το ζητούμενο της παρεχόμενης ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Συνεπώς, η συμβολή όλων των εμπλεκομένων φορέων αδιαμφισβήτηταθεωρείται καθοριστική και πρέπει να οδηγηθούν στη βέλτιστη λύση, με σκοπό την ενίσχυση του γνωστικού επιπέδου των φοιτητών και την αποφυγή υποβάθμισης της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο εν λόγω κίνδυνος ελλοχεύει, διότι ένα από τα σημαντικότερα πλέον κριτήρια χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων είναι η αποτελεσματικότητα των ακαδημαϊκών επιδόσεων των φοιτητών στις εξετάσεις, η οποία τίθεται εν αμφιβόλω δεδομένης της ελλιπούς μέριμνας και της ανεπαρκούς προετοιμασίας της Πολιτείας και όλων των αρμοδίων φορέων να θέσουν ως προτεραιότητα την σωστή ακαδημαϊκή επιμόρφωση μέσω της έγκαιρης παράδοσης των συγγραμμάτων στη φοιτητική κοινότητα.

Επομένως, αιτούμαστε να δοθεί άμεσα προτεραιότητα από τους αρμοδίους και από τις εταιρείες ταχυμεταφορών στην παράδοση των συγγραμμάτων, ώστε να καταστεί εφικτή η έναρξη μιας αξιοπρεπούς προετοιμασίας των φοιτητών για τις εξετάσεις. Ευελπιστούμε τα αιτήματα αυτά να τύχουν εύλογης προσοχής και να ληφθούν σοβαρά υπόψιν, προκειμένου να περατωθεί χωρίς κανένα εμπόδιο η εκπαιδευτική διαδικασία.

Με εκτίμηση φοιτητές Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,

Δημήτρης Κατενίζογλου

Κατερίνα Δανδαρή

Φωτεινή Μιχαλοπούλου

Φώτης Έξαρχος

Ευανθία Στεργιούλα

Μαγδαληνή Τσαλίκη

Καλυψώ Τζόγκανου

Κατερίνα Γκουρτζή

Αγγελική Γαλανού

Νικολέτα Κατσάνου

Ελεάννα Κόλλια

Εύα Αφένδρα

Κωνσταντίνα Βήχου

Έρρικα Μπάτσιου

Όλγα Μάτικο-Εφίμοβα

Τάσος Δάρρας

Κωμσταντίνα Αρσένη

Κωνσταντίνα Καλομοίρη

Μαρία Παύλου

Λιάνα Κουτσογιαννάκη

ΘώμηΜπούρχα

Λυκούργος Λεβεντζώνης

Αφροδίτη Κατσίκα

Μιχαέλα Βαρθαλίτου

Λίνα Γιαννελάκη

Γιάννης Πράσσας

Σωτήρης Μαυρής

Αγγελική Σιμάτου

ΙζαμπέλαΣτεντούμη

Αθηνά Πεφάνη

Μαριάντζελα Δημητροπούλου

Δήμητρα Χιόνη

Ηλέκτρα Γεωργαντά

Λυκούργος Σμπώκος

Αλεξάνδρα Σούκα

Ελευθερία Κρίτσιου

Ζωή Μαντζάνου

Ρεγγίνα Σούκα

Μαρία Κόκκινο

Μιχαήλ Γούδας

ΑνστασίαΖάλιαρη

Κατερίνα Βελισσαράτου

Νικολέττα Τζήμα

Διονυσία Παπαδοπούλου

Στέλα Ζαργιανάκη

Αποστόλης Μπάτζιος

Βασιλική Χαρίση

Μυρσίνη Καραγιάννη

Κωνσταντίνα Ψαρίδου

Ιωάννα Κολέα

Αθηνά Θεοδωρίδου

Άννα Γκρίγκα

Έφη Πετρίτση

Κώστας Οικονόμου

Δημήτρης Βασιλάκης

Λάμπρος Λαμπράκης

Φωτεινή Βολίδη

Χριστίνα Γάσπαρη

Αλέξανδρος Σταύρου

Βασιλική Σιαμέλη

Στέλλα Φανουράκη

ΒάσιαΠετίδου

ΕλευεθερίαΚυρτοπούλου

Εβελίνα Γκράβα

Αναστασία Δραγουμάνου

Έλενα Τούτουζα

Θοδωρής Φαλελάκης

Κατερίνα Φωτεινιά

Παύλος Κάκος

Σωτηρία Μητριάδου

Μαρία Χωλίδη

Αγγελική Τζιράνη

Ιωάννα Ανδρίτσου

ΙλεάναΑνδρεωσάτου

Βαγγέλης Τσακιρίδης

Λαμπρινή Δανιήλ

Θεοδώρα Μαρτσοπούλου

Αναστασία Θεοδωροπούλου

Ελένη Πουλοπούλου

Ελπίδα Ταρασουλέα

ΝικολίναΚακάβα

Βαγγέλης Σοφιανός

Κωνσταντίνα Σταματιάδου

Δήμητρα Κυργιαλάνη

Νεκταρία Σαρρίδου

Ροδή Λιόκα

Ιωάννα Κουτσουτάσιου

Βασίλης Μαρής

‘Άρτεμις Σκληρή

Μαρία Βισέρη

Μαρίλια Παυλή

Χρυσούλα Μιχοπούλου

Κατερίνα Πούπουζα

Μαρία Κολοβού

Δήμος Μάκος

Δήμητρα Νάντσου

Λυδία Ρωτούς

Αλεξάνδρα Ισπόγλου

Χριστίνα Μπαλτή

Αναστασία Παυλίδου

Γιάννης Αλμπάνης

Ανδρονίκη Πίτατζη

ΓκιζέμΤζεμαλεντίν

Καάν Αχμέτ

Γιάννης Περγαντάς

Μιχάλης Μόσχος

Θωμάς Μπίζιος

Ανδρέας Σταφυλίδης

Θανάσης Γάτσινος

Δήμητρα Σταματάκη

Δήμητρα Μεϊδάνη

ΣταυρίναΤσιφάκη

Άρτεμις Τριανταφύλλου

Κωνσταντίνα Μαστροκώστα

Χρύσα Μπατσή

Αλεξάνδρα Παγώνη

Νικολέτα Χαχλιουτάκη

Έλενα Πατούλια

Κώστας Σταθόπουλος

Αγγελική Τσαουσίδου

ΤζωρτζίναΚατσινέλη

Ειρήνη Παπαδοπούλου

ΑναστάσηςΣύνδος

Αριστείδης Κυπριώτης

Αθηνά Θεολόγου

Βασιλική Ανδριοπούλου

Σώτη Καδόγλου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος