ΔΙΑΦΟΡΑ

Επιστολή επιβάτη του Τιτανικού δημοπρατήθηκε έναντι 46.800 ευρώ

Επιστολή γραμμένη από έναν ήρωα του Τιτανικού, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του για να σώσει συνανθρώπους του, πωλήθηκε σε διαδικτυακή δημοπρασία το Σάββατο έναντι 42.000 λιρών (46.800 ευρώ).

Ο αιδεσιμότατος Τζον Χάρπερ είχε δώσει το σωσίβιό του σε μια συνεπιβάτισσα, χάνοντας τη ζωή του στο ναυάγιο του Τιτανικού, στις 15 Απριλίου του 1912.  Από επιζώντες έγινε γνωστό ότι φώναζε, «Οι γυναίκες και τα παιδιά που δεν έχουν σωθεί (να πάνε) στις σωσίβιες λέμβους». Οι επιζώντες ανέφεραν, επίσης, ότι αφού αρνήθηκε να μπει σε λέμβο, δίπλα στην κόρη και την αδερφή του, τον είδαν επάνω στο κατάστρωμα γονατισμένο, να περιβάλλεται από τρομοκρατημένους επιβάτες και να προσεύχεται για τη σωτηρία τους.

Η τελευταία επιστολή του Χάρπερ, που απευθυνόταν σε έναν κληρικό και η οποία γράφτηκε ενώ το υπερωκεάνιο βρισκόταν σε λιμάνι της Ιρλανδίας, πωλήθηκε από τον Οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son.

Στο γράμμα του, ο 39χρονος τότε Χάρπερ, μιλούσε για τη ζωή στο πλοίο και ευχαριστούσε τον φίλο και συνάδελφό του.

Η επιστολή, της οποία η κατάσταση είναι «υπέροχη» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εκπρόσωπος του Οίκου δημοπρασιών, ανήκει σε έναν ιδιωτικό συλλέκτη τα τελευταία 25 χρόνια, ο οποίος αποφάσισε να την μεταβιβάσει στην επόμενη γενιά.

naftemporiki.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος