ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή στην Ντόρα Μπακογιάννη από τον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης

Επιστολή προς την πρόεδρο της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, απέστειλε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης, Εσάτ Χουσεΐν.

Ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης βρίσκεται στον νομό Ροδόπης, έχει 7.640 ενεργά μέλη, και κάθε χρόνο παράγει κατά μέσο όρο 7.000-8.000 τόνους καπνού τύπου Ανατολικού Μπασμά. Για το 90% των καπνοπαραγωγών μελών η καπνοκαλλιέργεια αποτελεί μονοκαλλιέργεια. Όλος ο καπνός που παράγεται πωλείται στο εξωτερικό, σε μεγάλες εταιρίες.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

ΒΑΣ.ΠΑΥΛΟΥ  9   ΚΟΜΟΤΗΝΗ  69100

ΤΗΛ : 25310 82910  ΦΑΞ : 2531082912

ΚΟΜΟΤΗΝΗ 10/08/2020 – ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. :    14148

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ

Προέδρο διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής  για την ανάπτυξη της Θράκης την κα. Μπακογιάννη Ντ.

Αξιότιμη κα. Μπακογιάννη,

Ως Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλάβατε ως Πρόεδρος της Επιτροπής, εκ μέρους όλων των μελών και των παραγωγών μας.

Ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης βρίσκεται στον Νομό Ροδόπης, έχει 7640 ενεργά μέλη και κάθε χρόνο παράγει κατά μέσο όρο 7.000-8.000 τόνους καπνού τύπου Ανατολικού Μπασμά. Για το %90 των καπνοπαραγωγών μελών μας , η καπνοκαλλιέργεια αποτελεί μονοκαλλιέργεια. Όλος ο καπνός που παράγεται πωλείται στο εξωτερικό, σε μεγάλες εταιρίες, όπως η Philip Morris, British American Tobacco και Japan Tobacco International. Είμαστε υπερήφανοι για το καπνό τύπου Μπασμά που παράγεται στην περιοχή μας, η ποιότητα του οποίου αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο, αλλά θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι δεν έχουμε ποτέ την υποστήριξη που δικαιούνται οι παραγωγοί μας και το προϊόν μας. Όπως γνωρίζετε, η πολιτική υποστήριξη είναι αναγκαία για την επιτυχία του συγκεκριμένου έργου. Για αυτόν τον λόγο, ευχόμαστε ότι η Επιτροπή που έχει ως σκοπό την οικονομική εξέλιξη της περιοχής θα παρέχει όλη την υποστήριξή της στους Καπνοπαραγωγούς.

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Νομός Ροδόπης υστερεί στον τομέα της οικονομίας και δεν ωφελήθηκε καθόλου από την οικονομική ανέλιξη. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να παραδεχτούμε ότι το  μικρότερο μερίδιο από την εθνική παραγωγή ανήκει σε εμάς στον Νομό Ροδόπης.

Κα. Πρόεδρε, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε εσάς και τα μέλη της Επιτροπής κατά την εκτέλεση του έργου σας και δηλώνουμε ότι θα θέλαμε να πάρουμε μέρος στις εργασίες σας. Επιθυμούμε να συναντηθούμε το συντομότερο δυνατόν, για να σας εκθέσουμε τις ιδέες και τα πρότζεκτ μας για την πρόοδο της περιοχής.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΣΑΤ ΧΟΥΣΕΙΝ

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος