ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτυχημένη η 1η αθλητική γιορτή μπάσκετ στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της 1ης αθλητικής γιορτής μπάσκετ στη Ροδόπη, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με τη συμμετοχή των τοπικών αθλητικών συλλόγων καλαθοσφαίρισης, κατά το διάστημα 28 με 30 Ιουνίου 2022,στις παιδικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας-Κομοτηνής «Παίδων Χώρα» στο ΚρυονέριΠροσκυνητών.

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην ΠΕ Ροδόπης ήταν αφιερωμένη στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης και προσέλκυσε μεγάλη συμμετοχή παιδιώνηλικίας από 8 έως 14 ετών, μελών των τοπικών συλλόγων, που απόλαυσαν ένα τριήμερο γεμάτο μπασκετική δράση και επιμέρους δραστηριότητες στις φιλόξενες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως.

Το προπονητικό πρόγραμμα του τριημέρου, υλοποιήθηκε με την συνδρομή καταξιωμένων προπονητών, γυμναστών μπάσκετ των συλλόγων ΓΑΣ Κομοτηνής και Άτλας Κομοτηνής με τον συντονισμό των καθηγητών φυσικής αγωγής και διδασκόντων στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Παναγιώτη Φωτεινάκη και Δήμητρας Δόλωμα.Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις ατομικής τεχνικής, ενδυνάμωση, συναγωνιστικά παιχνίδια, αλλά και παιχνίδι 3 on 3 και 5 on 5.

Στη διάρκεια της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν επιπλέον, ομιλίες με θεματική αναφορά στον αθλητισμό από διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου.Ομιλίαμε θέμα«Σχέσεις Αθλητών και Προπονητών στο Μπάσκετ», παρουσίασε ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Δ.Π.Θ. Βαγγέλης Μπεμπέτσος,  ενώ το θέμα της «Φυσικής δραστηριότητας σε άτομα με ειδικές ανάγκες» ανάπτυξε ο γυμναστής  Γεώργιος Τρίκας. Στις δράσεις συμμετείχαν με σύντομες ομιλίες τους ακόμη οΣπύρος Κάτσικας, περιφερειακός Ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Αθανασίου και ο πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Κομοτηνή και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ ΓιάννηςΠεταλωτής.

«Ο αθλητισμός αποτελεί μέσο για την μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων. Ο αθλητισμός και το μπάσκετ είναι πολιτισμός και προάγει χαρακτηριστικά και αξίες στην προσωπικότητα του ανθρώπου που είναι σημαντικά για όλη του τη ζωή. Πιστεύω ότι είναι χρέος μας να τον στηρίζουμε εμπράκτως σε κάθε ευκαιρία» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης, στην κορύφωση της αθλητικής γιορτής.Τη διοργάνωση χαιρέτισεο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κι ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κομοτηνής, απένειμαν αναμνηστικές βεβαιώσεις συμμετοχής στα παιδιά και στους εθελοντές, προπονητές , ομιλητές και στους εθελοντές του σώματος Σαμαρειτών Κομοτηνής του ΕΕΣπου έλαβαν μέρος στο τριήμερο.

Η συμμετοχή, μετακίνηση και διατροφή των παιδιών που έλαβαν μέρος στην 1η αθλητική γιορτή μπάσκετ ήταν δωρεάν ενώ προσφέρθηκαν αναμνηστικό μπλουζάκι της διοργάνωσης και βεβαίωση συμμετοχής.

Η 1ηαθλητική γιορτή μπάσκετ στη Ροδόπη οργανώθηκε με την υποστήριξη της Μητρόπολης Μαρωνείας Κομοτηνής, του ΓΑΣ Κομοτηνής και την συμμετοχήτου ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης , των  Αθλητικών Συλλόγων «Άτλας», «Αίας» και του παραρτήματος του ΓΑΣ – Ακαδημία Αρριανών.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος