ΥΓΕΙΑ

Επιτυχημένο το τριήμερο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών ενδοκρινολογικών και οπτομετρικών ελέγχων στην ΠΕ Ροδόπης

Με επιτυχία εξελίχθηκε από τις 26 έως 28 Μάϊου 2023, τριήμερο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών ενδοκρινολογικών και οπτομετρικών ελέγχων σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, που διοργάνωσε, η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο)- Ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών – Οπτομετρών (ΠΕΟΟ).Τη δράση αγκάλιασαν οι οπτικοί της Κομοτηνής – Ροδόπης μέλη της Π.Ε.Ο.Ο. Πρόκειται για τους κ.κ Ιωάννη και ΝικόλαοΚητζίδη, τον κ. Τάτιο Κασπαριάν, τον κ. ΙωάννηΧατζηαντωνίου και τον κ. ΚιζιλαγατσλήΜπουράκ και από τη Θράκη ο κ. Νίκος Γκουγκής, ταμίας του Δ.Σ της Π.Ε.Ο.Ο, οπτικός – κάτοικος Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα του ΚΕ.Σ.Ο απαρτιζόταν από την κ. Μαίρη Πίνη Γενική Διευθύντρια του φορέα, την κ. Μαρία ΤάταρηΓ.Γ του Δ.Σ, την κ. Σοφία Κώνστα – Πέππα ταμία του Δ.Σ, την κ. Μάρθα Σαμαρά Ειδική Γραμματέα του Δ.Σ,  τον κ. Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη Υπεύθυνο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων & επικοινωνίας του Ιδρύματος. Την Οφθαλμίατρο κ. Αναστασία Σερέπα, απόφοιτη της Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και την Ενδοκρινολόγο–Διαβητολόγο κ.ΚυράσταΠαντσιώτη, Dr. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,αμφότερες μέλη του ΙατρικούΣυλλόγουΑθηνών(ΙΣΑ).

Η δράση της Περιφερειακής Ενότητας υλοποιήθηκε δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, με στόχο  την προαγωγή και πρόληψη της υγείας των πολιτών. Αφορούσε σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες όπως είναι, οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά και εξελίχθηκε στην πόλη της Κομοτηνής, την Ξυλαγανή, τα Αρριανά , την Οργάνη και τον Ίασμο.

              

«Οι oφθαλμολογικές και ενδοκρινολογικές εξετάσεις αποτελούν σημαντικό μέσο πρόληψης, διάγνωσης και αγωγής για πολλές παθήσεις και προβλήματα υγείας. Μέσω αυτού του προγράμματος, η ΠΕ Ροδόπης επιδιώκει να επεκτείνει την πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες και να εξασφαλίσει ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει πίσω λόγω οικονομικών ή άλλων περιορισμών.Ήταν η aρχή, θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις σε συνεργασία με το ΚΕ.Σ.Ο» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης.

Την ευαρέσκειά του για την συγκεκριμένη δράση εξέφρασε  με τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο, και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που έδωσε την ευλογία του για τις συγκεκριμένες δράσεις. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η Εκκλησία πάντοτε στο πλαίσιο της διακονίας Της προς την εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο, ανεξαρτήτου φύλου, θρησκείας ή ἐθνικότητος, ευλογεί και συμπαρίσταται σε παρόμοιες δράσεις. Θέλω να ευχαριστήσω εγκάρδια τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για το ανύστακτο ενδιαφέρον του και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την εξυπηρέτηση των οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ιδιαιτέρως στην ευαίσθητη περιοχή μας. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσους κοπίασαν και οργάνωσαν αυτή την αξιέπαινη και φιλάνθρωπη προσπάθεια. Επιθυμώ να δηλώσω, ότι η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής πάντοτε θα είναι παρούσα σε παρόμοιες δράσεις και θα προσφέρει την βοήθειά της.»

«Ολοκληρώσαμε – δήλωσε η κ. Μαίρη Πίνη Διευθύντρια του ΚΕΣΟ – μια πολύ μεγάλη ανθρωπιστική δράση, χωρίς διακρίσεις, με τις ευλογίες του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας& Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, την διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και την υποστήριξη αυτής από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαου Τσαλικίδη.Ευχαριστούμε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και την Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Ροδόπης κ. Μαρία Σεβδυνίδου για την υπόδειξη των ειδικών πληθυσμιακών ομάδων. Θέλω να πιστεύω ότι η Ροδόπη θα βρεθεί πρωτοπόρα στην επικαιρότητα για την χάραξη καλών πρακτικών συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας αλλά και της Κοινωνίας των πολιτών».  

«Στην εκατονταετή της πορεία και προσφορά – εστίασε τη δήλωση του Πρόεδρος της ΠΕ.Ο.Ο κ. Στέλιος Μυλόβας και συνέχισε- η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών -Οπτομετρών βρίσκονταν πάντα στο πλευρό των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Η συνεργασία μας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσαλικίδη, με το ΚΕ.Σ.Ο, έδωσε στην προσπάθειά μας αυτή, πιο οργανωμένο και πολύ πιο αποτελεσματικό χαρακτήρα αναβαθμίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες, φέρνοντας τη χαρά και την ελπίδα σε όσους είχαν ανάγκη τη βοήθειά μας. Με την αρωγή φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης οι δράσεις μας απόκτησαν μεγαλύτερο εύρος και σωστότερη στόχευση στις ευπαθείς ομάδες. Αναπτύσσοντας την συνεργασία μας με τα αρμόδια Υπουργεία ήρθαμε σε επαφή με συνανθρώπους μας οι οποίοι λόγω ιδιαίτερων συνθηκών δεν έχουν πρόσβαση σε οπτομετρικές υπηρεσίες.

 Στα πλαίσια αυτά, οργανώθηκε με την σημαντική βοήθεια από τους Οπτικούς –Οπτομέτρες της Θράκης, η δράση μας, με το ΚΕ.Σ.Ο, στην Π.Ε ΡΟΔΟΠΗΣ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης  προσφέροντας τις υπηρεσίες μας, αλλά και διορθωτικά γυαλιά σε όσους είχαν πραγματικά ανάγκη. Με την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Π.Ε.Ο.Ο, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας βάζοντας τον Οπτικό – Οπτομέτρη και την κοινωνική του προσφορά, στο επίκεντρο».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος