ΔΙΕΘΝΗ

Έρχεται το «ψεύτικο κρέας» – Πού είναι το εργοστάσιο που θα παράγει το… κρέας των φτωχών

Τον επόμενο μήνα, η πόλη της Βοστώνης στη Βρετανία θα γίνει η πρωτεύουσα «ψεύτικου κρέατος» της Ευρώπης. Εγκαινιάζεται το νέο εργοστάσιο παραγωγής φυτικού κρέατος.

Το νέο εργοστάσιο της Plant & Bean Ltd., το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, θα παράγει 55.000 τόνους εναλλακτικών πρωτεϊνικών προϊόντων ετησίως.

Πρόκειται για ένα βήμα το οποίο θα συμβάλλει στην μείωση του χάσματος ποιότητας – τιμής μεταξύ των φυτικών και των συμβατικών προϊόντων κρέατος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβολο της επιχείρησης Έντγουιν Μπαρκ.

Πρόκληση η αγορά φυτικών προϊόντων

«Πρέπει να μειώσουμε το κόστος και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με τη μαζική παραγωγή. Αναμφίβολα για πολλές οικογένειες ακόμη και σήμερα αποτελεί πρόκληση η αγορά φυτικών προϊόντων κυρίως λόγω του υψηλού κόστους.» δήλωσε ο Μπαρκ σε συνέντευξή του.

Η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου

Η κλιματική αλλαγή και οι ανησυχίες για την υγεία και τη διατροφή οδηγούν τους καταναλωτές στην αναζήτηση φυτικών προϊόντων. Για τον λόγο αυτό, η ζήτηση εναλλακτικών πρωτεϊνών έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Η βιομηχανία έχει προσελκύσει τεράστιες επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου, αλλά και γίγαντες τροφίμων από τη McDonald’s Corp. έως τη Nestle SA ξεκινούν τις δικές τους σειρές φυτικών προϊόντων.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει συμβάλει σημαντικά στην υιοθέτηση φυτικού κρέατος στη διατροφή των ανθρώπων.

Η Plant & Bean στοχεύει στη μείωση του κόστους των λαχανικών όπως είναι τα μπιζέλια και τα φασόλια κατά 50%. Έτσι, θα αυξήσει την ελκυστικότητα των προϊόντων της. Η εταιρεία, επί του παρόντος αναζητά κεφάλαια για να ανοίξει περισσότερα εργοστάσια παραγωγής φυτικών προϊόντων.

Η επιθυμία αυτή συνεπάγεται ευρείας κλίμακας επέκταση της επιχείρησης στις Η.Π.Α. μέσα στο επόμενο έτος, με την Κίνα και την Ταϊλάνδη να ακολουθούν το 2022. Ακόμη, και η Βραζιλία βρίσκεται στα μελλοντικά σχέδια επέκτασης καθώς αποτελεί χώρα – κόμβο για την παραδοσιακή βιομηχανία κρέατος.

«Χρειάζεται να διανύσουμε αρκετό δρόμο ακόμη, αλλά οι δυνατότητες που προσφέρει ο συγκεκριμένος κλάδος είναι τεράστιες.», δήλωσε ο Μπάρκ. «Εάν ξεπεράσουμε τα εμπόδια που αφορούν την τιμή και την ποιότητα, νομίζω πως το εγχείρημα αυτό θα στεφθεί με επιτυχία.»

newmoney.gr

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος