ΔΙΕΘΝΗ

Έρχεται το «ψεύτικο κρέας» – Πού είναι το εργοστάσιο που θα παράγει το… κρέας των φτωχών

Τον επόμενο μήνα, η πόλη της Βοστώνης στη Βρετανία θα γίνει η πρωτεύουσα «ψεύτικου κρέατος» της Ευρώπης. Εγκαινιάζεται το νέο εργοστάσιο παραγωγής φυτικού κρέατος.

Το νέο εργοστάσιο της Plant & Bean Ltd., το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, θα παράγει 55.000 τόνους εναλλακτικών πρωτεϊνικών προϊόντων ετησίως.

Πρόκειται για ένα βήμα το οποίο θα συμβάλλει στην μείωση του χάσματος ποιότητας – τιμής μεταξύ των φυτικών και των συμβατικών προϊόντων κρέατος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβολο της επιχείρησης Έντγουιν Μπαρκ.

Πρόκληση η αγορά φυτικών προϊόντων

«Πρέπει να μειώσουμε το κόστος και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με τη μαζική παραγωγή. Αναμφίβολα για πολλές οικογένειες ακόμη και σήμερα αποτελεί πρόκληση η αγορά φυτικών προϊόντων κυρίως λόγω του υψηλού κόστους.» δήλωσε ο Μπαρκ σε συνέντευξή του.

Η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου

Η κλιματική αλλαγή και οι ανησυχίες για την υγεία και τη διατροφή οδηγούν τους καταναλωτές στην αναζήτηση φυτικών προϊόντων. Για τον λόγο αυτό, η ζήτηση εναλλακτικών πρωτεϊνών έχει σημειώσει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Η βιομηχανία έχει προσελκύσει τεράστιες επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου, αλλά και γίγαντες τροφίμων από τη McDonald’s Corp. έως τη Nestle SA ξεκινούν τις δικές τους σειρές φυτικών προϊόντων.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει συμβάλει σημαντικά στην υιοθέτηση φυτικού κρέατος στη διατροφή των ανθρώπων.

Η Plant & Bean στοχεύει στη μείωση του κόστους των λαχανικών όπως είναι τα μπιζέλια και τα φασόλια κατά 50%. Έτσι, θα αυξήσει την ελκυστικότητα των προϊόντων της. Η εταιρεία, επί του παρόντος αναζητά κεφάλαια για να ανοίξει περισσότερα εργοστάσια παραγωγής φυτικών προϊόντων.

Η επιθυμία αυτή συνεπάγεται ευρείας κλίμακας επέκταση της επιχείρησης στις Η.Π.Α. μέσα στο επόμενο έτος, με την Κίνα και την Ταϊλάνδη να ακολουθούν το 2022. Ακόμη, και η Βραζιλία βρίσκεται στα μελλοντικά σχέδια επέκτασης καθώς αποτελεί χώρα – κόμβο για την παραδοσιακή βιομηχανία κρέατος.

«Χρειάζεται να διανύσουμε αρκετό δρόμο ακόμη, αλλά οι δυνατότητες που προσφέρει ο συγκεκριμένος κλάδος είναι τεράστιες.», δήλωσε ο Μπάρκ. «Εάν ξεπεράσουμε τα εμπόδια που αφορούν την τιμή και την ποιότητα, νομίζω πως το εγχείρημα αυτό θα στεφθεί με επιτυχία.»

newmoney.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος