ΔΙΕΘΝΗ

Έρχονται οι θαλάσσιες… μεζονέτες

Πολυτελείς θαλάσσιες κατοικίες σε αντικατάσταση των συμβατικού τύπου μικρότερων και μεγαλύτερων γιοτ είναι η πρόταση της νεοφυούς αμερικανικής εταιρείας Reina Boats. Τα «Houseyachts» όπως τα ονομάζει η εταιρεία είναι ένα υβρίδιο γιοτ και πολυτελών σπιτιών με κατά πολύ χαμηλότερο κόστος από εκείνο των σύγχρονων και μεγάλου μεγέθους γιοτ. Οι ιδρυτές της Reina Boats παρατήρησαν την άνοδο που υπήρξε στην ναυτιλία στη διάρκεια της πανδημίας και διέκρινε την ανάγκη για ύπαρξη κομψών και φιλικών στο περιβάλλον σκαφών αναψυχής που θα μπορούσαν να προσφέρουν χώρο και ανέσεις στους κατόχους τους χωρίς όμως να κοστίζουν πολύ ακριβά.

 

πηγή φωτό Reina Boats

«Πολλά σκάφη δεν έχουν τους χώρους διαβίωσης και τις ανέσεις που θέλουν οι άνθρωποι. Τα ηλεκτρικά καταμαράν προσφέρουν περισσότερο όγκο αλλά έχουν γίνει και αρκετά ακριβά. Αυτό άφησε τις θαλάσσιες κατοικίες ως τη μόνη επιλογή» αναφέρει ο Εμιν Γκιουνάλ, εκ των ιδρυτών της Reina Boats. Η εταιρεία σχεδίασε πέντε σκάφη που καλύπτουν με διαφορετικούς τρόπους αυτή τη νέα τάση. Από μικρά χρηστικά πλωτά σπίτια μέχρι και πολυτελή διώροφα διαμερίσματα πάνω στο νερό. Όλα τα σκάφη διαθέτουν πολυτελή διακόσμηση και έπιπλα υψηλής ποιότητας με κορυφαίες συσκευές και τεχνολογία έξυπνου σπιτιού.

πηγή φωτό Reina Boats

«Είναι οικονομικά αποδοτικά, εξαιρετικά αθόρυβα και λειτουργούν ομαλά. Είναι επίσης πιστοποιημένα με βαθμολογία εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών ρύπων από το Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνια (CARB)» αναφέρει ο Γκιουνάλ. Οι κάτοχοι των σκαφών μπορούν να επιλέξουν μπαταρίες ως εναλλακτική πηγή ενέργειας αντί για γεννήτρια για περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων. Τα πρώτα Houseyachts βρίσκονται σε τελικό στάδιο κατασκευής και αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους σε ναυτικά σαλόνια τον προσεχή Οκτώβριο χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή κάτι σχετικό με τις τιμές που θα κοστίζει κάθε ένα από αυτά.

Naftemporiki.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος