ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαστήριο για Δημοσιογράφους και εκδήλωση στην Κομοτηνή από το ΕΚ και την ΕΕ

Το  Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στην Κομοτηνή θα πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών δράσεων την Παρασκευή 10 Μαρτίου, με της συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονία – Θράκης και του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2023 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν εργαστήριο για
τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας με αντικείμενο «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Πώς μπορώ να ενημερώσω τους πολίτες του τόπου μου». Ομιλητές θα είναι η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε, ο υπεύθυνος Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Σταύρος Σαμουηλίδης και η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Εύη Γεωργίτση.

Οι ενδιαφερόμενοι δημοσιογράφοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα: https://europa.eu/!bXKTRP

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στις 18:00στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γεώργιος Παυλίδης» το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

1.    Στην αποστολή της ΕΕ σήμερα θα αναφερθούν στις εισαγωγικές τοποθετήσεις τους η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Ελβίρα Φόρτε, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης και η καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, μέλος του συμβουλίου διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονική υπεύθυνη του Europe Direct.

2.    Την αναπτυξιακή στρατηγική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα παρουσιάσει ο περιφερειάρχης Xρήστος Μέτιος, ενώ η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Εύη Γεωργίτση θα αναφερθεί στη συνεισφορά της ΕΕ στην Περιφέρεια.

3.    Για την αρχή της Ισότητας των Φύλων στην ΕΕ θα συζητήσουν η καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σεβαστή Χατζηφωτίου, ο Co-Manager του UNSDSN Greece δρ. Aντώνιος Αλεβίζος και ο ψυχολόγος στον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Κομοτηνής Χρήστος Σερμπέζης.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος