ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις προς τα νησιά – Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και οι εξαιρέσεις

Τα μέτρα που θα ισχύουν για τις μετακινήσεις των πολιτών προς τα νησιά, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Πέμπτης, και αφού είχε προηγηθεί η εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, που συνεδρίασε σήμερα. Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς τα νησιά θα απαιτούνται:

– Για τους ενήλικες: πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

– Για τους ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.

– Οι ανήλικοι έως 12 ετών θα ταξιδεύουν ελεύθερα.

Σχετικά με την επιστροφή των πολιτών από τα νησιά, συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσους είναι άνω των 12 ετών.

Οι εξαιρέσεις

Όπως υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα. Εξαιρούνται επίσης όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών περιφερειακών ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση. Αυτοί οι πολίτες θα μετακινούνται με την υποχρέωση διενέργειας εβδομαδιαίου self test όπως ήδη ισχύει, αλλά και όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης. Και αυτοί θα μετακινούνται με τη διενέργεια εβδομαδιαίου self test, αν πρόκειται για εργαζομένους.

Σε ό,τι αφορά στις χερσαίες μετακινήσεις, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τόνισε ότι “αξιολογούνται από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα στην ηπειρωτική χώρα και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σύντομα”.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος