ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Έβρος: Διάσπαρτες εστίες στο Δάσος της Δαδιάς – Μάχη για να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις

Από χθες το βράδυ της Τετάρτης δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στον Έβρο, καθώς έγινε δυνατός ο έλεγχος της φωτιάς που για 8η ημέρα σήμερα επιμένει να καίει το δάσος της Δαδιάς, αφού διάσπαρτες εστίες φωτιάς επιμένουν, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.

Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο που καίει από τις 21 Ιουλίου έχει κάνει στάχτη 40.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι πυροσβέστες έχουν επικεντρώσει τις δυνάμεις τους στο νότιο – νοτιοδυτικό τμήμα, με την εικόνα να είναι καλύτερη. Τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα από χθες. Υπάρχουν μόνο μικρές διάσπαρτες μικροεστίες, στην πυροσβεστική ορολογία καντηλάκια. Η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη από τα επίγεια μέσα για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Για την κατάσβεση επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα θα ξαναρχίσουν ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη την Τετάρτη προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς το επίπεδο Α1, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά σπάνια προστατευόμενα είδη.

Ταυτοχρόνως δημιουργήθηκαν επιπλέον αντιπυρικές ζώνες με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρα τμήματα εντός του πυκνού δασικού οικοσυστήματος.

Συνδρομή εξακολουθούν να παρέχουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει, 8 μηχανήματα έργου και 1 ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ η Π.Ε. Έβρου έχει διαθέσει 3 υδροφόρα οχήματα και 9 μηχανήματα έργου.

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι σε γενική επιφυλακή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς στην τοπική ιστοσελίδα evros24.gr, «σήμερα πετούσαν όσα εναερία μέσα βρισκόταν διαθέσιμα στη χώρα και η μάχη με τη φωτιά και από τις επίγειες δυνάμεις δινόταν με λύσσα». Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ακόμα ότι σήμερα Πέμπτη, αναμένονται στην περιοχή άνεμοι που θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος