Αστυνομικά

Έβρος: Πάνω από 300 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν σε νησίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, από την ΕΛ.ΑΣ, για εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα, εντός της ελληνικής επικράτειας, στην περιοχή του Έβρου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω στη νησίδα βρίσκονται περίπου 300 παράνομοι μετανάστες!

Σύμφωνα με το evros-news.gr, οι μετανάστες που πέρασαν από το τουρκικό έδαφος, βρίσκονται σε νησίδα της περιοχής Κισσαρίου Σουφλίου.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης, αλλά και συνεργείο της ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή, προκειμένου να βοηθήσει αν χρειαστεί σε περίπτωση απεγκλωβισμού παράνομων μεταναστών.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε γύρω στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, με στόχο να περισυλλεγούν σώοι όλοι οι μετανάστες και να μεταφερθούν στη συνέχεια στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου.

Δείτε τον χάρτη με τη νησίδα στην περιοχή Κισσαρίου από το το evros-news.gr

evros-nisida_0

Κατά τον ίδιο, στη συγκεκριμένη περιοχή πολύ συχνά μετανάστες επιχειρούν να μπουν στο ελληνικό έδαφος μέσω του ποταμού. Κάποιοι από αυτούς τα καταφέρνουν, άλλοι εντοπίζονται από τους συνοριοφύλακες και παραμένουν στο τουρκικό έδαφος.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί,  είχε χαρακτηρίσει,  ως «πολύ μεγάλο» το πρόβλημα με το μεταναστευτικό στον Έβρο.

«Η καρδιά της Ελλάδας «χτυπά» στον Έβρο, και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως συνεχίζει να υπάρχει μία πολύ ισχυρή απειλή σε βάρος της ασφάλειας της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος στο MEGA

Όπως είπε «από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι την 31η Αυγούστου πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο στην Ελλάδα και φυσικά απετράπησαν από την ελληνική Αστυνομία».

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος