ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Στα πρώτα έργα του ταμείου Ανάκαμψης το φράγμα Κομψάτου»

«Μια δύσκολη χρονιά το 2020 με την πανδημία να βαραίνει τη χώρα, το ΕΣΥ, και την οικονομία και με το εμβόλιο να στηρίζουν πολλοί την επιστροφή στην κανονικότητα που γνωρίζαμε. Μια χρονιά που όμως μας δίδαξε και πολλά και είχε και κάποια καλά που θα πρέπει να ενισχύσουμε».

Σύμφωνα με τον Βουλευτή της ΝΔ Ροδόπης και πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, που μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η έννοια του «τηλε», όπως τηλεμπόριο, τηλεδιάσκεψη, τηλεκπαίδευση, που έστω με προβλήματα, αλλά λειτούργησε, «είναι νέα εργαλεία που θα πρέπει να τα εμπλουτίσουμε και να τα αξιοποιήσουμε και προστίθεται στα καλά του 2020. Στα καλά επίσης θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε την ενίσχυση του ΕΣΥ, η οποία και φυσικά θα πρέπει να συνεχισθεί. Τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Τη νίκη για τους συμφηφισμούς που ξεκίνησαν ήδη για τους επιχειρηματίες της Θράκης, με το δημόσιο, για την επιδότηση του κόστους εργασίας του 12%, στα έτη 2010-2015. Μάλιστα λίγες μέρες πριν κατοχυρώσαμε και ολόκληρο το 2014 και 2015, οπότε τα χρήματα για τη Θράκη, τους επόμενους μήνες ανέρχονται στο ποσό των 150 εκ ευρώ, από το ποσό των 120 που υπολογίζαμε», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Επίσης ανέφερε τις αποζημιώσεις των Αγροτών για το πράσινο σκουλήκι του 2018, οι οποίες δρομολογούνται πιθανόν για τις αρχές του νέου έτους.
Τις φοιτητικές εστίες 350 ατόμων μέσω ΣΔΙΤ, τις νέες Σχολές για τις πόλεις της Θράκης, καθώς τον αριθμό των φοιτητών πλέον τον καθορίζουν οι Πρυτανικές αρχές και αυτό προϋποθέτει και συζήτηση και με τους φορείς της περιοχής, για τον αριθμό που μπορεί να καλύψει μια περιοχή.

«Για το φράγμα Κομψάτου – τόνισε – υπάρχει κοινή διακομματική στόχευση και με τους Βουλευτές Δημήτρη Χαρίτο και Ιλχάν Αχμέτ, να πιέσουμε για να προχωρήσει το έργο, καθώς η μελέτη είναι έτοιμη και θα είναι στα πρώτα έργα προτεραιότητας της κυβέρνησης, από το ταμείο Ανάκαμψης. Το έργο θα προχωρήσει μέσω ΣΔΙΤ με το κράτος όμως κάνει την δαπάνη, για να έχει καλή διαδικασία υλοποίησης».

«Για τον τουρισμό και τον πολιτισμό – σημείωσε – έχω αποστείλει τις προτάσεις μου στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο, όπου μέσω του δικτύου Via Egnatia (του κ.Σταύρου Μπένου), θα μπορούσε και με τον Συντονισμό της Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, αλλά και με τη συμβολή των πολιτιστικών συλλόγων, να αναδειχθεί το πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής να ψηφιοποιηθούν και να μπορεί ο επισκέπτης να δει στο κινητό του τι μπορεί να απολαύσει στην περιοχή μας».

Για το θέμα του Χρυσού και την ανησυχία των πολιτών «για ευκολίες της κυβέρνησης προς τους χρυσοθήρες», ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ξεκάθαρα πως πρώτα από όλα είναι Βουλευτής Ροδόπης, που τον ενδιαφέρει ο λαός της Ροδόπης και μετά το συμφέρον του κόμματός του στη Ροδόπη.

«Με βάση αυτό που σας λέω, στέκομαι και στην δήλωση του πρωθυπουργού πως τίποτα δεν θα προχωρήσει αν δεν το επιθυμούν οι κάτοικοι της περιοχής. Θα σας πω και το άλλο, αυτές οι επενδύσεις υποχωρούν πια. Άλλωστε υπάρχουν άλλες επενδύσεις στη Ροδόπη που στρεφόμαστε»

Τέλος για τον επικείμενο ανασχηματισμό, …αν θα χτυπήσει το τηλέφωνό του, δήλωσε πως έχει διατελέσει υπουργός. Πως δεν είναι αυτό αυτοσκοπός του.

ERT Komotinis/BM

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος