ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φλεβάρη (και αν…) η επιστροφή στη δράση για SL2, Γ’ Εθνική, τοπικά ΕΠΣ, βόλεϊ, μπάσκετ και χάντμπολ

Στον… πάγο θα παραμείνουν για -τουλάχιστον- έναν ακόμα μήνα όλα τα πρωταθλήματα, πλην Super League 1 και Basket League, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Και αυτό σε μια στιγμή που το σύνολο του αθλητισμού, με εξαίρεση τις δύο κορυφαίες κατηγορίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, βρίσκεται στα όρια της διάλυσης λόγω της παύσης δραστηριότητας που επέβαλε το lockdown.

Ο Πέτσας ανακοίνωσε τις δραστηριότητες που θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 7 Γενάρη. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα σχολεία, η εστίαση, η διασκέδαση, τα δικαστήρια αλλά είναι και ο αθλητισμός πλην των δύο ανώτερων επαγγελματικών κατηγοριών στα συγκεκριμένα δύο αθλήματα.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι αθλητές των χαμηλότερων κατηγοριών σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και επίσης οι αθλητές του βόλεϊ, του χάντμπολ, του πόλο, αλλά και των υπόλοιπων ημιεπαγγελματικών και ερασιτεχνικών σπορ, θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκτός δράσης.

Η απόφαση αφορά προφανώς ΟΛΕΣ τις ομάδες της Θράκης σε ΟΛΑ τα σπορ. Το σημαντικότερο είναι ότι με βάση την κυβερνητική απόφαση, αυτό είναι το μίνιμουμ. Δηλαδή το λοκντάουν στον αθλητισμό μπορεί να πάρει και νέα παράταση, αν για παράδειγμα αυξηθούν τα κρούσματα μετά το άνοιγμα άλλων τομέων όπως τα καταστήματα εποχικών ειδών που ήδη άνοιξαν και τα κομμωτήρια, τα καταστήατα παιχνιδιών και ενδεχομένως το λιανεμπόριο, όπως αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσμετρήσουμε ότι ακόμα και αν στις 7 Γενάρη τερματιστεί το λοκντάουν, οι ειδικοί λένε ότι μετά από τρεις τότε συμπληρωμένους μήνες απραξίας, θα χρειάζονται τουλάχιστον τρεις εβδομάδες προετοιμασίας για να μπορέσουν να παίξουν αγώνες οι ομάδες. Συνεπώς, φεύγει κάπως έτσι και ο πρώτος μήνας του 2021 και η επανέναρξη στον αθλητισμό θα πρέπει να αναμένεται από Φλεβάρη – και άν…

Με τον σοβαρό κίνδυνο αυτό που ήδη ακούγεται, η παύλα δηλαδή και η απόφαση να θεωρηθούν ως μη γενόμενα όλα τα πρωταθλήματα της σεζόν 2020-2021 πλην της SL1 και της BL…

thrakisports.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος