ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Φωτιά στον Έβρο: Πάνω από 808.000 στρέμματα η καμένη έκταση

Τα 808.000 στρέμματα ξεπερνούσε έως χθες, Δευτέρα, το μεσημέρι, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των φωτιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, βάσει ανάλυσης του Meteo επί των νεότερων δορυφορικών δεδομένων που έγιναν σήμερα διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Η οπτικοποίηση της καμένης έκτασης πραγματοποιήθηκε από την μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βάσει των συγκεκριμένων στοιχείων, πρόκειται για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

 

 

Έβρος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, δίνουν οι δυνάμεις Πυρόσβεσης. Καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά σε νέα τμήματα του δάσους.

Χθες κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον Έβρο, όπου άρχισε η καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων. Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Σύσκεψη για την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας

Κυβερνητική σύσκεψη για την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί, στις 11:00.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Την προσεχή Πέμπτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα των πυρκαγιών. Το θέμα θα συζητηθεί και στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Παρασκευή. Την ίδια μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Ρόδο, η οποία δέχθηκε βαρύ πλήγμα από τις πυρκαγιές τον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης:

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος