ΥΓΕΙΑ

Φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια

Σύµφωνα µε στατιστικά στοιχεία ένας στους πέντε ανθρώπους πάνω από τα 80 θα νοσήσει από κάποια µορφή άνοιας  με πιο συχνή τη νόσο Αλτσχάιμερ. Στη χώρα µας ζουν περίπου 200.000 άνθρωποι με άνοια στους οποίους αντιστοιχούν 400.000 φροντιστές, αριθµοί που αναµένεται να αυξηθούν δραµατικά στο µέλλον.

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών με αφορμή τον Παγκόσμιο μήνα Αλτχάιμερ (Σεπτέμβριο) διοργανώνει το Σάββατο, 26 Σεπτεµβρίου 2020, 18.00-21.00δωρεάν διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για φροντιστές ατόμων με άνοια.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

  • Άνοια και νόσος Αλτσχάιμερ. Πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, προβληματικές συμπεριφορές. Παρασκευή Σακκά, Nευρολόγος-Ψυχίατρος
  • Πρακτικά θέματα φροντίδας και συμπεριφορά σε άτομα με άνοια. Κωστής Προύσκας, Ψυχολόγος – δρ. Γεροντολογίας
  • Δομές και υπηρεσίες για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους. Ελένη Μαργιώτη, Νευροψυχολόγος
  • Κοινότητες φιλικές προς την άνοια. Μιχάλης Λάβδας, Ψυχολόγος

Η «Φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια» πιο επίκαιρη από ποτέ

Λόγω της νόσου, μεγάλο μέρος των ατόμων με άνοια καταλήγουν να ζουν απομονωμένοι στο σπίτι, χωρίς να μπορούν πια να μετακινηθούν, με αποτέλεσμα η φροντίδα τους να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Η πανδημία του COVID-19 έκανε τα πράγματα χειρότερα για τα άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους.

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ, Σεπτέμβριος 2020, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών διοργανώνει καμπάνια ευαισθητοποίησης, με στόχο την ενίσχυση και επέκταση του προγράμματος Φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια, ζητώντας την υποστήριξη και συνδρομή όλων μας.

Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 19832 (με τελική χρέωση μόνο 2,60 ευρώ από σταθερό και 2,48 ευρώ από κινητό).

Οι συνεισφορές θα μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε το πρόγραμμα προκειμένου όλο και περισσότερα άτομα με άνοια, να λαμβάνουν ιατρική, νοσηλευτική και ψυχολογική φροντίδα με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Η Τέχνη θεραπεύει και στηρίζει το έργο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά  ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Η Τέχνη Θεραπεύει – Art Heals ΙΙΙ».

Καλλιτέχνες ευαισθητοποιημένοι από τις απαιτήσεις της φροντίδας των ατόμων με άνοια συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην ενίσχυση της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο ART16, Αρτεμισίου 16 – Κεραμεικός από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2020.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι στις 19/9/2020, ώρα 19:00.

Στον χώρο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις με ενδιαφέρουσα θεματολογία.

Τα έργα διατίθενται με λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση του προγράμματος «φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια».

https://www.naftemporiki.gr/

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος