ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυλακές Κομοτηνής: Πάνω από 50% οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και κρατούμενοι

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε το σωφρονιστικό κατάστημα Κομοτηνής και ενημερώθηκε από τον διευθυντή Παναγιώτη Ραδόπουλο για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στο κατάστημα. Αφορμή ήταν ο πρώτος θάνατος από covid του 42χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου που υπηρετούσε στο κατάστημα Κομοτηνής.

«Στο κόκκινο οι φυλακές»

Σύμφωνα με τον βουλευτή «ανεξάρτητα από τα υγειονομικά μέτρα, είναι τέτοιες οι συνθήκες που επικρατούν στο σωφρονιστικό κατάστημα Κομοτηνής, το οποίο σήμερα είναι στο “κόκκινο” καθώς υπάρχουν πολλά ενεργά κρούσματα μεταξύ των κρατουμένων.

Οι 260 περίπου κρατούμενοι συνωστίζονται σε θαλάμους και κελιά λίγων τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί και είναι ενεργά αυτή τη στιγμή να ανέρχονται σε 27, με το ποσοστό των ανεμβολίαστων να υπερβαίνει το 50% σε κρατούμενους και προσωπικό. Οι νοσούντες κρατούμενοι νοσηλεύονται σε θαλάμους λίγων τετραγωνικών μέτρων σε επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους και τη ζωή τους, θέτοντας ταυτόχρονα στον ίδιο κίνδυνο και δεκάδες σωφρονιστικούς υπαλλήλους».

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος