ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ’ Εθνική: Επτά ομάδες από τον 1ο Ομιλο θα επιστρέψουν στα τοπικά, δυκσολεύειη άνοδος! Οι λεπτομέρειες της προκήρυξης

Μόνο τέσσερις ομάδες από όλεες όσες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα προβιβαστούν στη Football League της επόμενης περιόδου και αυτό θα γίνει μέσα από ένα ειδικό μίνι πρωτάθλημα, δυσκολεύοντας την άνοδο.

Επιπλέον, όπως αναμενόταν, μια μικρή σφαγή θα γίνει αναφορικά με τον υποβιβασμό. Σε σχέση με τον 1ο Ομιλο οπου μετέχουν και οι επτά ομάδες της Θράκης, αξίζει να τονιστεί ότι συνολικά επτά θα ειναι οι θέσεις οσων υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Κοινώς, ο 1ος θα παίξει μπαράζ ανόδου με τους πρωταθλητές των άλλων εννιά ομιλων (4 απο τους 10 θα ανεβουν), όσοι καταλαβουν θέσεις στη βαθμολογία από την 2η ως και την 9η παραμενουν και όσοι βρεθούν στην 10η, την 11η, την 12η ην 13η, την 14η, την 15η και την 16η και τελευταια θα υποβιβαστούν στα τοπικά.

Η προκήρυξη για τη Γ’ Εθνική που θα ψηφιστεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη αναφέρει τα εξής:

Προβιβασμός στη Football League

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων, θα προβιβαστούν στη Football League οι τέσσερις (4) Ομάδες, (οι δύο πρώτες κάθε Ομίλου), που θα προκύψουν από το «ειδικό πρωτάθλημα». Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (04) Ομάδες. Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνται να αγωνιστούν στην Football League παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ΄ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία στη Football League δεν καταφέρουν να συστήσουν Π.Α.Ε ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερεις (04) αμέσως επόμενες Ομάδες στην σειρά κατάταξης – μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων – του ειδικού πρωταθλήματος και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες, (Άρθρο 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π.).

«Ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Football League».

Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των Ομάδων στη Football League για την περίοδο 2021 – 2022 με τους εξής όρους:

α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε Ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος δέκα (10) Ομάδες.

β. Θα σχηματιστούν δύο (2) Όμιλοι των πέντε (5) Ομάδων ο καθένας ως εξής:

Θα γίνει κλήρωση και θα μπουν σε μία κληρωτίδα και τα δέκα (10) Σωματεία – Πρωταθλητές. Τα πέντε (05) πρώτα Σωματεία που θα κληρωθούν θα απαρτίζουν τον ένα Όμιλο και τα υπόλοιπα πέντε (05) Σωματεία θα απαρτίζουν τον άλλο Όμιλο.

γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο.

δ. Οι δύο (2) πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε Ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League για την περίοδο 2021 – 2022. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.

Παραμονή στη Γ΄ Εθνική/Υποβιβασμός στις Ε.Π.Σ.

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων, οι Ομάδες που θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022, είναι αυτές που θα καταλαμβάνουν ανά Όμιλο τις κάτωθι θέσεις:

Στους Ομίλους 1ο και 10ο, θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 10η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.

Στους Ομίλους 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο και 9ο, θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.

Αρχική

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος