ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ’ Εθνική: Με Playoffs και Playouts η φετινή μάχη των ομάδων της Θράκη! Αναλυτικά η προκήρυξη για τον 6ο Όμιλο

Με την εισαγωγή των Playoffs και Playouts στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετά το τέλος της κανονικής του διάρκειας, οι τρεις ομάδες της Θράκης που μετέχουν στον 6ο όμιλο θα πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό, αν δεν θέλουν να μπλέξουν στην περιπέτεια της αποφυγής του υποβιβασμού στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι ισχύει για ΓΑΣ Κομοτηνή, Ασπίδα Ξάνθης και Αρίωνα Ξάνθης, ανάλογα με το αν βρεθούν στα Playoffs ή στα Playouts:

PLAYOFFS

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του έκτου ομίλου θα αναμετρηθούν αρχικά χιαστί, κουβαλώντας τις νίκες από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες τις 3 (συνολικά) θα περάσουν στην επόμενη φάση, ενώ οι ηττημένες θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική. Αναλυτικά τα ζευγαρώματα της πρώτης φάσης των Playoffs έχουν ως εξής:
• Πρώτος 6ου ομίλου – Τέταρτος 6ου ομίλου (Β11)
• Δεύτερος 6ου ομίλου – Τρίτος 6ου ομίλου (Β12)

Στην τρίτη και τελευταία φάση των Playoffs οι νικήτριες ομάδες θα μονομαχήσουν ξανά στις 3 νίκες (κουβαλώντας φυσικά τα μεταξύ τους ματς από την κανονική διάρκεια), με τον νικητή να παίρνει την άνοδο στη Β’ Εθνική. Συνολικά από τη Γ’ Εθνική θα πάρουν την άνοδο 6 ομάδες.

PLAYOUTS

Από τις υπόλοιπες 9 ομάδες του ομίλου, οι 8 θα λάβουν μέρος στα Playouts. Μόνο η ομάδα που καταλάβει την 13η και τελευταία θέση στον όμιλο δεν θα αγωνιστεί, καθώς θα υποβιβαστεί απευθείας στα τοπικά πρωταθλήματα.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 5η μέχρι και τη 12η θέση του ομίλου θα αναμετρηθούν χιαστί στις 3 νίκες μεταξύ τους, κουβαλώντας φυσικά τα μεταξύ τους παιχνίδια από την κανονική διάρκεια. Τα ζευγάρια έχουν ως εξής:

• 5 – 12 (Β1)
• 6 – 11 (Β2)
• 7 – 10 (Β3)
• 8 – 9 (Β4)

Οι τέσσερις ομάδες που θα χάσουν υποβιβάζονται απευθείας στα τοπικά πρωταθλήματα. Οι υπόλοιπες τέσσερις θα αναμετρηθούν χιαστί και πάλι στις 3 νίκες μεταξύ τους, κουβαλώντας και πάλι τα μεταξύ τους παιχνίδια από την κανονική διάρκεια. Οι νικητές των δύο αυτών αναμετρήσεων θα παραμείνουν και τη νέα χρονιά στη Γ’ Εθνική, ενώ οι δύο ηττημένες ομάδες θα υποβιβαστούν και αυτές στα τοπικά πρωταθλήματα. Αναλυτικά τα ζευγάρια της τελευταίας φάσης έχουν ως εξής:

• Β1 – Β4
• Β2 – Β3

Από τον έκτο όμιλο των ομάδων της Θράκης θα υποβιβαστούν 7 ομάδες, ενώ από τη Γ’ Εθνική θα υποβιβαστούν συνολικά 37 ομάδες.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος