ΕΛΛΑΔΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις για αντιμετώπιση της πανδημίας

Σειρά από μέτρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έχει λάβει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα:

– Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική για όλο το προσωπικό, σε όλους τους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους.

– Στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, ενώ το σύνολο των επιβαινόντων οφείλει να φέρει μάσκα.

– Τα επιτελεία κάθε κλιμακίου διοίκησης και κατά την κρίση των αρχηγών των γενικών επιτελείων θα λάβουν επιπρόσθετα διοικητικά μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

– Στις στρατιωτικές υπηρεσίες στις οποίες υπάρχει επαφή με το κοινό, η εξυπηρέτησή θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, με προγραμματισμένα ραντεβού, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης.

– Η λειτουργία εστίασης εντός στρατιωτικών χώρων και στις λέσχες αναστέλλεται και θα παρέχονται για κατανάλωση μόνο προϊόντα σε συσκευασία.

– Η λειτουργία των γυμναστηρίων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις αναστέλλεται.

– Η άδεια ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων θα χορηγηθεί τον τελευταίο μήνα της θητείας τους.

– Συνεχίζεται η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στο προσωπικό που τη δικαιούται, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί στο παρελθόν.

– Η αναστολή συγκεντρώσεων προσωπικού, η πραγματοποίηση εθιμοτυπικών εκδηλώσεων και επισκέψεων, καθώς και η διάθεση προσωπικού και μέσων στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτείται συμμετοχή, θα παρέχονται σχετικές οδηγίες.

– Οι πάσης φύσεως τελετές θα εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία και τμήματα απόδοσης τιμών, χωρίς προσκεκλημένους και η παράδοση αναμνηστικών θα γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

– Οι ορκωμοσίες στρατευσίμων θα εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους, σε δύο ημέρες, με ισομερή διαχωρισμό νεοσυλλέκτων οπλιτών και χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους παρευρισκόμενους.

– Σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους των μονάδων – υπηρεσιών θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

– Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) συνεχίζει την κατασκευή συλλογών με αντισηπτικό, μάσκες και γάντια για την κάλυψη των αναγκών κατάταξης ΕΣΣΟ, σύμφωνα με τις ανάγκες όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά με την εκπαίδευση του προσωπικού, το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι:

– Αναστέλλεται η λειτουργία της 9ης εκπαιδευτικής σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης και της 5ης εκπαιδευτικής σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης-Τμήματος Ανθυπασπιστών και Μονίμων Υπαξιωματικών.

– Εφαρμόζεται διδασκαλία πλήρους τηλεκπαίδευσης στην 73η εκπαιδευτική σειρά κανονικής φοίτησης της Σχολής Εθνικής ‘Αμυνας και την 18η εκπαιδευτική σειρά της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου.

– Στο ίδιο πλαίσιο, η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και η Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα των αντίστοιχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όσον αφορά στην εφαρμογή τηλεκπαίδευσης.

– Στις σχολές αρμοδιότητας του ΓΕΕΘΑ θα γίνεται ευρεία εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, όπου είναι εφικτό.

– Το στρατιωτικό προσωπικό που εμπλέκεται με την εκπαίδευση των σπουδαστών των σχολών του Ανώτατου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, θα απασχολείται εκ περιτροπής κατά την κρίση των διοικητών. Παράλληλα, θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής από τους μαθητές, τις μαθήτριες και το υπόλοιπο προσωπικό.

Το ΓΕΕΘΑ τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση απαιτείται η τήρηση των ανά περιοχή επιπρόσθετων μέτρων, σύμφωνα με τα κατά τόπους επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, από όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, όπως αναγράφονται στον «Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας».

Τέλος, επισημαίνει ότι αποτελεί ατομική ευθύνη η σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, με έμφαση στην τήρηση της ατομικής υγιεινής, στη χρήση μάσκας και στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος