ΔΙΑΦΟΡΑ

«Γεμάτη» η πτέρυγα Covid-19 στην Αλεξανδρούπολη – Στέλνουν ασθενείς και από Σέρρες γιατί γέμισε το εκεί Νοσοκομείο

Ραγδαία είναι η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφέρεια ΑΜΘ από την αρχή της εβδομάδας -26 Οκτωβρίου- μέχρι και χθες.

Mε απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, και ο τρίτος όροφος του νοσοκομείου Aναφοράς έχει διαμορφωθεί σε μονάδα Covid-19, καθώς η πρώτη μονάδα που δημιουργήθηκε στις αρχές της πανδημίας είναι κατειλημμένη από ασθενείς, ενώ από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία και θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους 19 νοσηλευόμενους ασθενείς στις 26 Οκτωβρίου, ο αριθμός έφτασε τους 45, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των νοσηλευομένων στη ΜΕΘ από τους 2 στους 4 ασθενείς.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο, έγιναν ακόμη δέκα νέες εισαγωγές -πέντε άντρες και πέντε γυναίκες- στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, κυρίως από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Πρόκειται για τέσσερις ασθενείς από την Ξάνθη, δύο άνδρες 61 και 70 χρόνων, και δύο γυναίκες 27 και 78 χρόνων αντίστοιχα, έναν 80χρονο από τη Θεσσαλονίκη -πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη-, έναν άντρα 53 χρόνων και μια 55χρονη από την Αλεξανδρούπολη, δύο γυναίκες 64 και 83 χρόνων από την Χρυσούπολη (Καβάλα) και την Κομοτηνή αντίστοιχα, ενώ ένας 64χρονος ο οποίος διακομίστηκε από τις Σέρρες νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, δόθηκαν και τρία εξιτήρια, συγκεκριμένα σε τρεις γυναίκες -μια 36χρονη από την Κομοτηνή η οποία έκανε εισαγωγή στις 21/10, μία γυναίκα 63 χρόνων από την Καβάλα η οποία έκανε εισαγωγή στις 22/10, και μια 86χρονη από τη Δράμα η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Με αυτά τα δεδομένα, σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 45 ασθενείς. Από αυτούς οι 35 είναι στη μονάδα Covid-19, οι 4 στη ΜΕΘ και 6 στη ΜΕΛ.

Πηγή: www.ert.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος