ΔΙΑΦΟΡΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΣ ΚΑΙ ΡΟΖ ΠΕΝΕΣ – Συνέντευξη στην ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ο Γιάννης Αδάμος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα..

Ξεκίνησε γράφοντας στιχάκια σε ηλικία 12 ετών. Στα 13 του ξεκίνησε να μελετάει μουσική καθώς βρίσκει ένα τρίχορδο μπουζούκι του πατέρα του στην αποθήκη της γιαγιάς του. Αμέσως ξεκινάει μαθήματα σε Ωδείο της Καρδίτσας όπου δύο χρόνια αργότερα το εγκαταλείπει λόγο οικονομικών δυσκολιών. Αυτοδίδακτος από τότε μελετάει ακόμη και σήμερα μουσική. Το 2012 αποφασίζει με δύο φίλους του να δημιουργήσουν το μουσικό σχήμα Ροζ Πένες παίζοντας τραγούδια του Γιώργο Μιχαήλ , Θανάση Παπακωνσταντίνου , Σωκράτη Μάλαμα και πολλά ρεμπέτικα σε μαγαζιά της πόλης.

Τον Απρίλιο του 2014 υπογράφει τον πρώτο ανεπίσημο δίσκο(από χέρι σε χέρι) του σχήματος » Στο παραπέτασμα του κόσμου» σε στίχους και μουσική δικούς του σχεδόν σε όλο το album.

Ένα χρόνο αργότερα κάνοντας μια μικρή ανασύνταξη του σχήματος έρχεται ο δεύτερος δίσκος « Οι χαρακιές της γης» όπου υπογράφει τους στίχους σε όλο το album καθώς και την μουσική στα περισσότερα τραγούδια.

To 2017 κυκλοφορεί επίσημα πλέων από την Final Touch του Μίλτου Καρατζά ο πρώτος δίσκος μαζί με τις ροζ πένες ”Αψινθος” όπου συμμετέχουν Γιώργος Μιχαήλ , Δημήτρης Βαβλιάρας , Σοφία Γεωργαντζή και υπογράφει τους στίχους και την μουσική σε όλο τον δίσκο. Παράλληλα κάνει την μουσική επιμέλεια και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Άγη Δημητρόπουλου ”Ουσακ & Πειραιώτικος ” όπου αναμένεται να συνεχιστούν τα γυρίσματα.

Το 2019 κυκλοφόρησε από την Final Touch / on behalf of Walnut Entertainment του Μίλτου Καρατζά ο πρώτος του προσωπικός δίσκος ”Τα τραπεζιάτικα” όπου συμμετέχουν Αργύρης Λουλατζης , Σωτήρης Μπαλλάς , Αθανασία Αλεξοπούλου, Χρήστος Κολοβός και Σοφία Μπακαλάκου.

Αυτό τον καιρό παρέα με το σχήμα του Ροζ πένες ετοιμάζει τον τρίτο του δίσκο με τίτλο ”Κόσμε Γλέντα” που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2021 ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο single του νέου δίσκου ”Βασκάνια΄΄ που ερμηνεύει η Αθανασία Αλεξοπούλου.

Τέλος πραγματοποιεί εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα με το σχήμα του ροζ πένες.

Παιδιά σας καλωσορίζουμε. Πείτε μας πότε και από ποιους δημιουργήθηκε το σχήμα;

Καλησπέρα σας . το σχήμα δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Αδάμο το 2012 και στην συμερινή του μορφή ήρθε το 2014 μαζί με τον Χρήστο Κολοβό.

Η μουσική σας μπορεί να χαρακτηριστεί σαν……

Ρεμπέτικη-παραδοσιακή εντέχνως ενδεδυμένη όπως λέει και ο φίλος μας Γιώργος Μιχαήλ.

Σε ποιόν ή ποιους ανήκει το μουσικό και στιχουργικό κομμάτι στην δημιουργία των τραγουδιών σας;

Αυτό το κομμάτι ανήκει στον Γιάννη Αδάμο ο οποίος μας ξεδιπλώνει τον πολύ όμορφο και εξωπραγματικό εσωτερικό του κόσμο.

Δισκογραφικά ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία σας;

Το 2012 έγινε η πρώτη απόπειρα με της Χρακιές της γης όμως δεν κυκλοφορισε ποτέ επισημα παραμόνο απο χέρι σε χέρι και απο το Τραγουδοποιος gr δωρεαν. Στην συνέχεία ήρθε ο Αψινθος το 2017 και το 2019 Τα τραπεζιάτικα του Γιάννη που κυκλοφόρισαν και οι δύο αυτες δουλείες απο την Final touch.

Στο κομμάτι των ζωντανών εμφανίσεων, ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές σας;

Είναι εκέινες οι στιγμές που γινόμαστε ένα με τον κόσμο είναι σαν να βγαίνουμε απο τους εαυτούς μας και να ταξιδεύουμε στα συναισθήματα του κόσμου και συμβαίνει σχεδόν σε κάθε μας εμφάνηση.

 

Ποια θεωρείτε την κορυφαία στιγμή μέχρι τώρα;

Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια στιγμή γιατι κάθε στιγμή είναι μοναδική για εμάς απο το στούντιο μέχρι και την live εμφάνισει πραγματικά το ζούμε με όλοι μας την καρδιά.

Και τι είναι αυτό που δεν θα το ξανακάνετε με κανένα τρόπο;

Όπως είπαμε ζούμε την κάθε στιγμή άρα και τα μεγάλα μας λάθη σαν σχήμα ήταν για εμάς ένα μεγάλο μάθημα όποτε δεν υπάρχει κάτι που να μας πίκρανε τόσο πολύ συνεχίζουμε με πολύ αγάπη και ενθουσιασμό.

Πόσο πολύ σας επηρέασε το lockdown; είστε έτοιμοι να κερδίσετε το χαμένο έδαφος;

Ακυρώθηκαν όλες οι εμφανίσεις μας μέχρι νεωτέρας μόνο σε αυτό το κομμάτι μας επηρέασε. Δημιουργικά βρέθηκε χρόνος για τον νέο δίσκο που ετοιμάζουμε.

Τι να περιμένουμε άμεσα να δούμε από εσάς;

Θα δείτε μερικά νέα μας τραγούδια απο τον νέο δίσΚο ΚΟΣΜΕ ΓΛΕΝΤΑ! και ελπίζουμε να το γλεντήσετε και εσεις όπως εμείς.

Σας ευχαριστούμε πολύ και αφήνουμε την τελευταία κουβέντα σε εσάς να πείτε ότι θέλετε στους αναγνώστες μας.

Εμεις σας ευχαριστούμε θα θέλαμε να πούμε να όνειρεύεστε να τολμάτε και ΚΟΣΜΕ ΓΛΕΝΤΑ! πάνω απ όλα, καλή αντάμωση !

ΒΑΣΚΑΝΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος