ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γκαράνης: Ο Δρομέας είναι το πρώτο γλυπτό για να ομορφύνουμε κόμβους της πόλης μας

Έγιναν σήμερα το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια του πρώτου από τα αγάλματα που φιλοτέχνησε ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων». Πρόκειται για μια κοινή μας προσπάθεια μαζί με το αξιόλογο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, για να ομορφύνουμε την πόλη μας και συγκεκριμένα τους κόμβους που δεν παρουσίαζαν μέχρι τώρα κανένα αισθητικό ενδιαφέρον.
Το πρώτο γλυπτό είναι ο Δρομέας ο οποίος τοποθετήθηκε πρόσφατα στον κόμβο του ΟΑΕΔ, αποκαλύφθηκε σήμερα και σηματοδοτεί τη συνέχεια μιας διαδρομής της πόλης και των κατοίκων της.
Βρεθήκαμε στο σημείο μαζί με όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή την όμορφη διαδρομή: τον Αντιδήμαρχο Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτρη Καρασταύρου, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δέσποινα Πάσσου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καλλιτεχνών, Άρη Ασσαριωτάκη και τον Ταμία, Άγγελο Γεωργίου.
Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε με γλυπτά που θα τοποθετηθούν σε άλλους τρεις κόμβους. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων οδοφωτισμού και φυτεύσεων από το Τμήμα Πρασίνου θα έχουμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, σε ένα σημείο της πόλης από όπου καθημερινά διέρχονται όχι μόνο κάτοικοι αλλά και πολλοί μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί. Το γλυπτό είναι κατασκευασμένο από μαύρο χάλυβα και σφυρηλατήθηκε στα εργαστήρια του ΑΘΗΝΙΩΝΑ.
Όπως ανέφερε και ο κ. Καρασταύρου η θεματολογία του κάθε αγάλματος συνδέεται με την περιοχή που βρίσκεται ο κόμβος που θα τοποθετηθεί.
Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί ένα γλυπτό από χάλυβα που θα αναπαριστά ένα μαχητικό αεροσκάφος, στολισμένο με σύμβολα όπως η δάφνη. Θα είναι αφιερωμένο στους Ροδοπίτες αεροπόρους που έπεσαν στο καθήκον
Επιβεβαιώνεται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο η εμπιστοσύνη που δείξαμε στους καλλιτέχνες της πόλης μας και τους ευχαριστούμε θερμά.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος