ΔΙΕΘΝΗ

Γνωρίστε τον ψηλότερο καταρράκτη του πλανήτη

Βρίσκεται στη Βενεζουέλα και είναι τόσο ψηλός, που το νερό εξατμίζεται πριν φτάσει στο έδαφος τους ξηρούς μήνες.

Ένα διαφορετικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ο καταρράκτης Angel Falls της Βενεζουέλας είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο εντυπωσιακούς του πλανήτη. Ο κύριος λόγος γι’ αυτό είναι το ύψος του, το οποίο φτάνει τα… 979 μέτρα, συνιστώντας τον μεγαλύτερο καταρράκτη του κόσμου που να μην διακόπτεται.

Το νερό του πέφτει στην άκρη του βουνού Auyán-tepui στο Εθνικό Πάρκο Canaima, στην περιοχή Gran Sabana της πολιτείας Bolívar και είναι γνωστός ως Angel Falls από τα μέσα του 20ου αιώνα. Ονομάστηκε έτσι από τον αεροπόρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Jimmie Angel, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε πάνω από τον καταρράκτη στις 16 Νοεμβρίου 1933, καθώς έψαχνε για φλέβες μεταλλευμάτων. Εκεί μάλιστα σκόρπισαν και τις στάχτες του όταν πέθανε το 1960.

Ο Λετονός εξερευνητής, Αλεξάντρς Λάιμε, ήταν το πρώτο καταγεγραμμένο άτομο ευρωπαϊκής καταγωγής που έφτασε στη βάση του καταρράκτη μόνος το 1946. Ήταν ο πρώτος που έφτασε στην κορυφή τους στα τέλη του 1950, αναρριχόμενος από την πίσω πλευρά.

Σήμερα, οι καταρράκτες είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα της Βενεζουέλας, αν και το να φτάσει κανείς στον καταρράκτη είναι αρκετά περίπλοκο, αφού βρίσκεται σε μια απομονωμένη ζούγκλα. Το σημείο εκκίνησης των εκδρομών στο ποτάμι μέχρι τη βάση του καταρράκτη είναι το Canaima Camp και πραγματοποιούνται κυρίως από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο.

clickatlife.gr

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος