ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Που κολλάει ο κορώνα;

Λοιπόν, μετά την εμπειρία από δυο καραντίνες και βλέποντας όσα συμβαίνουν, οι ιδανικότερες συνθήκες για μετάδοση του κορώνα είναι στις ουρές έξω από τις τράπεζες και στα ΑΤΜ όπου περνούν χιλιάδες και βάζουν τα δάκτυλα τους. Και άντε για τις ουρές… στα ΑΤΜ όμως θα μπορούσαν οι τράπεζες να βάλουν αντισηπτικά. Θα πει κανείς, γιατί δεν παίρνουμε από το σπίτι μας… Ε, με έξι ευρώ που χρεώνουν οι τράπεζες για ανανέωση κάρτας και τις λοιπές χρεώσεις από ηλεκτρονικές συναλλαγές, κιλά αντισηπτικού μας χρωστούν, αλλά τσιγκουνεύονται και τις λίγες σταγόνες.

Ο υπουργός προστάτης των εργαζομένων

Για τον ανασχηματισμό, αναδόμηση πασοκικά, ο Ποπολάρος ένα έχει να πει: υπουργός Εργασίας ο Χατζηδάκης… Όχι αυξήσεις, να μην μας πουλήσει για …σκλάβους. Μη γελάτε, είναι σοβαρά τα πράγματα. Ευτυχώς πήγε στο Εσωτερικών ο Βορίδης και γλύτωσαν οι αγρότες. Όσο για μαθητές-φοιτητές, τιμωρία στην γωνία, με Κεραμέως και ξερό παντεσπάνι. Η δε Θράκη, πάλι σε νηστεία υπουργική. Αν είχε χιούμορ ο Μητσοτάκης, θα έβαζε έναν εβρίτη υφυπουργό (λαθρο) Μετανάστευσης.

Μπελάδες εμβόλιο και διαδικασία

Με την διαδικασία που έχει επιλεγεί ιντερνέτ, sms, σφιχτά χρονοδιαγράμματα και εμπλοκή μόνο του δημοσίου, όταν θα έχει εμβολιαστεί και ο τελευταίος έλληνας, πιθανότατα ο πρώτος να έχει κάνει δεύτερο ή και τρίτο εμβόλιο για τον κορώνα. Δυστυχώς, είναι και το ίδιο το εμβόλιο που θα μονοπωλήσει, σχεδόν, τους εμβολιασμούς, το οποίο δεν βοηθάει να τρέξει η διαδικασία. Με διαφορετικό εμβόλιο, από τα κατά πολύ φθηνότερα, τα οποία δεν χρειάζεται να διατηρούνται στο -70 και με την εμπλοκή των φαρμακοποιών, σε πέντε το πολύ μήνες, όλοι θα είχαμε εμβολιαστεί, αν φυσικά υπήρχε διαθεσιμότητα του εμβολίου. Φυσικά, τα φαρμακεία θα πληρωνόταν, όπως με το εμβόλιο κατά της γρίπης. Αλλά, σκεφτείτε πως το εμβόλιο της γρίπης το έκαναν 2,5 εκατομμύρια έλληνες σε διάστημα δυο μηνών.

Πολλοί κουράστηκαν, αρκετοί καταστράφηκαν

Από την μια click away και click in, βάλε ότι κάποια καταστήματα ανοίγουν και άλλα μισανοίγουν, βάλε πως τα σουπερμάρκετ σάρωσαν την αγορά, βάλε ανασχηματισμό, βάλε και τον καθένα κυβερνητικό ή ειδικό να λέει ότι του κατέβει, χωρίς κάνα ουσιαστικό στοιχείο για σύγκριση ή εκτίμηση, περισσότερο μας έχουν κουράσει όλα αυτά παρά ο ίδιος ο ιός και τα περιοριστικά μέτρα. Και άντε όσοι έχουν μόνο κουραστεί αλλά συνεχίζουν να πληρώνονται, έστω και σε αναστολή, όσοι έχασαν την δουλειά τους ή βλέπουν το επάγγελμα τους να καταρρέει; Γιατί απλά, την επόμενη ημέρα και κατανάλωση θα υπάρχει και ανάπτυξη, το θέμα είναι που θα κατευθυνθεί το χρήμα. Η πλήρης επάνοδος στην προηγούμενη του κορώνα κατάσταση, είναι αδύνατον να συμβεί και κάποιοι, ίσως πολλοί, να είναι οριστικά χαμένοι.

Τουλάχιστον, έφυγαν οι …καλικάντζαροι;

Μας έμειναν τα περιοριστικά μέτρα, αλλά το καλό είναι που μάλλον έφυγαν οι καλικάντζαροι, εκτός και αν με τις νέες απαγορεύσεις, τους κρατήσει και αυτούς στην Ελλάδα η αστυνομία. Πως έκανε και με τον Αη Βασίλη στην τηλεοπτική διαφήμιση… Αυτός βέβαια όχι νομούς, χώρες πέρασε για να μας έρθει, οι καλικάντζαροι απλώς θα κατέβουν προς τα κάτω. Αλλά και τι να μείνουν να κάνουν πάνω στη γη… Έχουμε κυβέρνηση αρίστων να μας παιδεύει. Τώρα μάλιστα που αναδομήθηκε, φτερά θα βγάλει… όπως απάντησε και ο Ανδρέας όταν μετά από αναδόμηση δέχθηκε ερώτημα περιπαικτικό από δημοσιογράφο, αν η νέα κυβέρνηση θα πετάει. Έβγαλε φτερά, ήταν η απάντηση του Αντρέ, με σαρδόνιο χαμόγελο. Έτσι είναι… Αν ήταν ο ανασχηματισμός να βελτιώνει τις κυβερνήσεις, θα γινόταν ένας κάθε μήνα.

Οι κυνηγοί, τουλάχιστον πήγαιναν κυνήγι

Σωστός ο πρόεδρος των κυνηγών Παναγιώτης Χαλβατζής στην πρόταση του να καταργηθεί το 6 από τα sms. Τουλάχιστον οι κυνηγοί, έστελναν 6 και πράγματι για κυνήγι πήγαιναν, όποιος πρόλαβε. Όλοι οι άλλοι, στέλνουν 6 και είτε σέρνουν τον σκύλο τους, είτε βγαίνουν για κανονική βόλτα, παίρνουν και ένα καφεδάκι, καθώς άθληση χωρίς καφέ δεν λέει. Ρίξτε μια ματιά στα παπούτσια όσων είναι έξω με 6. Θα διαπιστώσετε πως και μεγαλύτερης ηλικίας, με αθλητικά κυκλοφορούν. Άλλωστε, αθλούνται…

Να `τανε το ’21… Αμ δε…

Δεν φαίνεται να τις γλυτώνουμε τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Ήδη η σιδηρά, χαλυβοσιδηρά, κυρία Αγγελοπούλου άρχισε τα τηλεοπτικά μηνύματα και τα εμβόλιμα την ώρα προβολής ταινιών ή και σήριαλ. Ο Ποπολάρος το είχε πει πριν μήνες, οι κοτζαμπάσηδες θα επιδιώξουν την ρεβάνς. Άλλωστε, δική τους ήταν η περιοχή πριν την επανάσταση, δική τους έμεινε και παραμένει η χώρα και ως ελεύθερο κράτος. Αρκεί να δείτε ποιοι έφταναν στην εξουσία μετά από κάθε σκοτεινή περίοδο της ιστορίας. Τον Καποδίστρια τον τέλειωσαν, το προσπάθησαν με τον Βενιζέλο, τον βασιλιά τον έφεραν πίσω, μετά την κατοχή έκαναν τα κουμάντα και κυνηγούσαν τους αγωνιστές, μετά την χούντα, ελάχιστοι, λόγω του «στιγμιαίου», πλήρωσαν για τον εφτάχρονο γύψο. Ε, τώρα θα μας πουν την δική τους ιστορία για την επανάσταση του 21 και το πώς θα συνεχίσουν να κάνουν τα κουμάντα στις επόμενες δεκαετίες.

Όταν ανοίξουν τα σχολεία…

Ε, δεν θα είναι ακριβώς της ηλικίας στην φωτογραφία οι μαθητές όταν θα ανοίξουν τα σχολεία, αλλά ο κορώνα θα αφήσει το στίγμα του σε μια γενιά. Πως λέγαμε παλιά, εγώ είμαι των πανελλαδικών ή των δεσμών ή των πανελλήνιων, κάποτε θα λένε ήμασταν …κορωνομαθητές. Δεν πέρασαν και λίγα οι μαθητές όλων των βαθμίδων και δεν ξέρουμε πόσα ακόμη θα περάσουν… Οι φοιτητές, θα πάρουν κορωνοπτυχία, όσοι δε είναι σε αναστολή εργασίας και άνω των 60 ελπίζουν να βγουν στη σύνταξη όντας ακόμη σε αναστολή. Και πάντως, αν τραβήξει μέχρι Μάιο η καταντίνα, σε ψυχολόγους θα τα φάνε τα λεφτά τους οι γονείς με παιδιά νηπιαγωγείου ή δημοτικού. Ένα κορωνοεπίδομα το δικαιούνται…

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος