ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Αυτοί δεν πήδηξαν από μπαλκόνια

Υπάρχει μια απλή απάντηση στο ερώτημα γιατί ο Μητσοτάκης παραβαίνει φανερά τα μέτρα κατά του κορώνα. Γιατί μπορεί… Άλλωστε και ο οποιοσδήποτε Έλληνας θα είχε κάνει το ίδιο, αν μπορούσε. Αλλά δεν μπορεί, και όταν το κάνει και τον πιάσει η αστυνομία, μια δικαιολογία την έχει πάντα έτοιμη. Βεβαίως, το πρόστιμο δύσκολα το γλυτώνει. Ο πρωθυπουργός, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει κάτι και αν το κάνει, απλά γελοιοποιείται. Ο πρωθυπουργός λοιπόν, παρανομεί μπροστά στα μάτια μας, γιατί μπορεί. Είναι και αυτό μια απόδειξη, ότι η χώρα μας ανήκει στην Ανατολία και μόνο κατ΄ ευφημισμό είναι μέλος της ΕΕ. Τα ίδια κάνει στην Τουρκία ο Ερντογάν και τον λέμε σουλτάνο. Στην Ελλάδα τον λέμε πρωθυπουργό. Όσο για τον βουλευτή γιατρό, διοργανωτή του κορωνογεύματος στην Ικαρία, ως γνήσιος Έλληνας που τον έπιασαν στα πράσα, έδωσε και αυτός δικαιολογίες, απλές δικαιολογίες που δεν είχαν καμία σχέση με τις παραβάσεις των υγειονομικών μέτρων. Η μόνη διαφορά του τι έγινε στην Ικαρία με αυτά που περιγράφουν συχνά τα κορωνοδελτία για τα κορωνοπάρτι, υπαρκτά ή μη, ανά την επικράτεια, είναι πως στην Ικαρία δεν πήδηξαν από τα μπαλκόνια.

Κουράζουν ράνης και βάνης

Δεν χρειάζεται να «μαλώνουν» ράνης  και βάνης στο δημοτικό συμβούλιο για το Φανάρι. Ο Δήμος να κάνει τις υποδομές και αν υπάρχει ενδιαφέρον για οικονομικό όφελος, θα επενδύσουν αυτοί που τα έχουν για να τα κάνουν περισσότερα. Απλά τα πράγματα στον καπιταλισμό. Και αν δεν τα κάνουν Έλληνες, θα επενδύσουν άλλοι, Άλλωστε, ήδη το έχουν κάνουν. Εκεί όμως που θα πρέπει να επενδύσει πολιτικά ο πολιτικός κόσμος της περιοχής, είναι ο κάθετος άξονας. Αυτό ήταν το ατού της περιοχής προς κορώνα, αυτό θα είναι και μετά.

Να φυλαγόμαστε οι …ορθόδοξοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι, με αφορμή τα προ ημερών γενέθλια του Ανδρέα Παπανδρέου και των ενδεχόμενων: πρώτον να υπάρχει πράγματι κορώνα, δεύτερον καταρρεύσει η Φώφη  και τρίτον να ξαναγίνει το πραγματικό ΠαΣοΚ, μην πολυκυκλοφορείτε και αν χρειαστεί να το κάνετε, να τηρείτε απαρεγκλίτως τα μέτρα προστασίας. Όταν κληθούμε πάλι στην κάλπη να είμαστε πολλοί και να το ρίξουμε, δαγκωτό και πάλι ΠαΣοΚ.

Πάλι πέφτετε από τα σύννεφα

Εντωμεταξύ, πριν καιρό, τα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας είχαν βουίξει για ένα άλλο γεύμα, αυτό του Πολάκη στην Κρήτη. Αν ρωτάτε γιατί δεν έγινε το ίδιο με το κορωνογεύμα στην Ικαρία, προφανώς δεν διαβάζετε επισταμένα τον Ποπολάρο και κακώς. Λοιπόν, τα κανάλια, ανήκουν σε 5 ανθρώπους-οικογένειες. Σαββίδης, Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Μαρινάκης, Αλαφούζος, χωρίς να γνωρίζουμε αν, πόσοι και ποιοι είναι από πίσω. Τα κανάλια, προωθούν τα υπόλοιπα δικά τους ΜΜΕ και μόνο, εκδόσεις (εφημερίδες και περιοδικά), ιστοσελίδες, τις επιχειρήσεις των ιδιοκτητών. Έχουν δικούς τους δημοσιογράφους, δικούς τους καλλιτέχνες, έχουν δικές τους ποδοσφαιρικές ομάδες, έχουν έναν δικό τους στρατό οπαδών, τους οπαδούς των ομάδων τους. Αν σε όλα τα παραπάνω αναγνωρίζετε την δημοσιογραφία, μάλλον πέφτετε καθημερινά από τα σύννεφα. Προφανώς και δεν υπάρχει δημοσιογραφία, δεν υπάρχει ενημέρωση. Ούτε καν δελτία ειδήσεων υπάρχουν, αυτά είναι εκπομπές ποικίλης ύλης, με πολλά στημένα ρεπορτάζ, με προώθηση ειδήσεων και απόκρυψη ή παραποίηση άλλων ειδήσεων, κατά το δοκούν των ιδιοκτητών και με στόχο το κέρδος, οικονομικό και πολιτικό. Αν τώρα ρωτάτε, και που είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ε να, πάλι κάνετε σαν να πέφτετε από τα σύννεφα.

Να τα λέμε και αυτά

Πάντως, όπως προκύπτει από τα καταγγελλόμενα των τελευταίων ημερών, μόνο ο χώρος της δημοσιογραφίας την βγάζει καθαρή, αν εξαιρέσουμε την ηρωική αντίδραση της Στάη, όπως η ίδια την περιέγραψε. Προσοχή, την βγάζει καθαρή, όχι πως είναι καθαρός… Και όχι τίποτε άλλο, αλλά θα ραγίσουν οι τοίχοι, θα γελάνε και τα πατώματα.

Ας προσέχουμε τι προτείνουμε

Όσο για την πρόταση Γραβάνη να ονομαστεί η νέα αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου «Αναστάσιος Βαβατσικλής», δεν είναι να την πάρουμε στα σοβαρά. Από την αίθουσα συνεδρίασης 15μελούς λυκείου περάσαμε σε βαγόνι τρένου στο οποίο με δυσκολία χωρούν δημοσιογράφοι και το κυριότερο, δημότες που θα επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση. Το ανώτατο όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι αποπαίδι της τοπικής πολιτικής και τον φόρο τιμής, έστω και τον ελάχιστο, ας προσέχουμε που προτείνουμε να απονεμηθεί.

Δημοσιογράφους αντί αστυνομικούς

Κακώς η κυβέρνηση προσλαμβάνει αστυνομικούς. Δημοσιογράφους θα έπρεπε να παίρνει. Βλέπετε σε «ρεπορτάζ» πως κατακεραυνώνουν πολίτες που δεν φορούν ή φορούν λάθος την μάσκα. Και πως οι πολίτες αμέσως συμμορφώνονται, αφού, βεβαίως, πρώτα προβάλουν την απαραίτητη δικαιολογία, λες και απολογούνται σε δικαστήριο… Ε, κάπως έτσι οι δημοσιογράφοι θα συμμόρφωναν και άλλους παραβάτες του νόμου πολίτες. Και θα είχαν και πολλά ρεπορτάζ να δείξουν τα κανάλια. Είναι βλέπεις το κύρος της δημοσιογραφίας…

Όπως τότε στην ΕΣΣΔ…

Εκείνο το ανέκδοτο επί ΕΣΣΔ που ερωτηθείς εργαζόμενος γιατί δεν δουλεύει πραγματικά και απλά υποκρίνεται πως το κάνει, απάντησε: το κράτος κάνει ότι μας πληρώνει και εμείς κάνουμε πως δουλεύουμε, προφανώς το θυμάστε, οι …μεγαλύτεροι. Ε να που στην κυβέρνηση άρχισαν να λένε τα ίδια, πάνω-κάτω, με αφορμή το κάτι σαν καραντίνα που εφαρμόζετε στην χώρα μας. Ότι δηλαδή, η κυβέρνηση κάνει πως λαμβάνει μέτρα και οι πολίτες κάνουν πως τα τηρούν. Μάλιστα έκανε σχεδόν ένα χρόνο να αντιληφθεί τον συνωστισμό λόγω take away. Μάλλον δεν θα αντιληφθεί ποτέ τον συνωστισμό στις τράπεζες, στα σουπερμάρκετ και την ενδεχόμενη μετάδοση κορώνα από τα ΑΤΜ. Πάντως, το παραπάνω ανέκδοτο, θα μπορούσε να πει κανείς, πως με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις, ισχύει και για τομείς εργασίας στην Ελλάδα, η οποία εκτός από το «ανήκομεν στην Ανατολία» εφαρμόζει και κομμουνιστικά ιδεολογήματα. Για να μην παρεξηγηθούμε, ο Ποπολάρος πιστεύει πως δεν υπάρχουν καλά και κακά συστήματα, πολιτικά-οικονομικά. Υπάρχει καλή και κακή εφαρμογή των συστημάτων.

LABON Boutique

Θρακική Αγορά

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος