ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Αδράνησε ή μας εξαπάτησε η επαρχία της Αθήνας;

Από την όλη ιστορία παραλογισμού που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την είσοδο τουριστών από τη Νυμφαία, μένει το ερώτημα, γιατί οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς άφησαν εκτός των συγκεκριμένα χερσαία σύνορα. Ήταν υγειονομικοί οι λόγοι ή ήταν θέμα υποδομών; Αν ήταν υγειονομικοί, πως άνοιξαν τώρα τα σύνορα και αν ήταν ζήτημα υποδομών, γιατί δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα το κράτος; Δεν τα έλαβε γιατί δεν ενδιαφέρει την επαρχία της Αθήνα τι κάνουμε εμείς εδώ στο «τέρμα Θεού», ή τα 1,8 εκατομμύρια διελεύσεων προ κορώνα, έπρεπε να κατευθυνθούν σε άλλες τουριστικές περιοχές, όπως ακτές Σερρών και Χαλκιδικής, αντί στις παραλίες Ροδόπης (Θράκης) και στη Θάσο όπου αυτοί που κατεβαίνουν από Νυμφαία, γεμίζουν το ένα μετά το άλλο τα πλοία που κάνουν το δρομολόγιο από την Κεραμωτή; Δηλαδή, μας εξαπάτησαν; Και βέβαια αυτό έκαναν και δεν τους νοιάζει και καθόλου αν δεν θα έρθουν τουρίστες στην ΑΜ-Θ. Αυτούς, δεν τους φέρνει η TUI, δεν εμπλέκονται αεροπορικές γραμμές, ούτε αλυσίδες ξενοδοχείων, ούτε θα παίξουν ποτέ στα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας. Ευτυχώς πάντως που τοπικά δεν είχαμε την γελοία ιδέα να στήσουμε χορούς και πανηγύρια στο σύνορο της Νυμφαίας για να υποδεχθούμε τους πρώτους τουρίστες, ούτε, πάλι ευτυχώς, δεν στείλαμε 1-2 πυροσβεστικά οχήματα να κάνουμε θριαμβευτικές αψίδες για να περνούν από κάτω τα αυτοκίνητα των τουριστών. Ο Ποπολάρος από την αρχή, είχε διαπιστώσει ότι τα «θα» των αρμοδίων δεν έπρεπε να μας κάνουν να εφησυχάσουμε και πως θα έπρεπε να υπάρχει δέσμευση ότι η Νυμφαία θα ανοίξει με τα ίδια κριτήρια που θα άνοιγαν οι άλλες χερσαίες δίοδοι. Να σημειωθεί πως αν δεν ήταν ο κορώνα, σήμερα η Νυμφαία θα ήταν η νούμερο ένα χερσαία είσοδος της χώρας και αυτό θα το δούμε να γίνεται στα επόμενα χρόνια. Όσο για φέτος, τώρα θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πως από 1ης Ιουλίου, οι έχοντες πιστοποιητικό εμβολιασμού να περνούν χωρίς έλεγχο και στο σημείο ελέγχου του ΕΟΔΥ, να σταματούν μόνο όσοι δεν έχουν, για δειγματοληπτικό έλεγχο. Πως θα γίνει αυτό; Ας αντιγράψουμε τους Βούλγαρους στο πως ελέγχουν ποιος δεν έχει πληρώσει βινιέτα. Εντωμεταξύ, για όποιον αναρωτήθηκε, γιατί η Καβάλα έτρεξε για να ανοίξει η Νυμφαία, το είπαμε παραπάνω, για να «βουλιάξει» από τουρίστες η Θάσος. Εμείς τρέξαμε για να φθάσουν Βούλγαροι στις παραλίες της Ροδόπης, κυρίως στο Φανάρι. Για το αν θα έρθουν Κομοτηνή, μάλλον δεν μας ενδιαφέρει, καθώς κάποτε θα έρθουν ξανά οι φοιτητές. Και είναι οι φοιτητές που στην ουσία καταγράφουν χιλιάδες τουριστικές διανυκτερεύσεις, με ότι συνεπάγεται αυτό σε εστίαση και διασκέδαση στα καφέ-μπαρ. Κατά τα λοιπά, αν οι τοπικοί «άρχοντες», σε κάθε επίπεδο πολιτικής, πιστεύουν πως ενωμένοι μπορούν να πετύχουν πολλά, ας ενωθούν και σε άλλες διεκδικήσεις, για το καλό του τόπου και όχι της επανεκλογής τους.

Το χάπι του κορώνα να βγει σε άλλο χρώμα

Εντωμεταξύ, ξεκαθαρίζουν τα πράγματα με τα εμβόλια του κορώνα. Το Άστρα που είναι και φθηνό, το τελείωσαν στην ΕΕ, ενώ την μερίδα του λέοντος την παίρνει το πιο ακριβό από όλα, το Φάιζερ. Μάλιστα θα τους πληρώνουμε για χρόνια και να δούμε αν θα είναι για πάντα. Και βέβαια, όπως είπε η εταιρεία, μπορεί να βγάλει εμβόλιο και σε χάπι. Εδώ, προσοχή, καθότι αν έχεις σπίτι χάπι Φάιζερ για τον κορώνα και τα μπλε χάπια, τα βιάγκρα, μπορεί να τα μπερδέψουμε και αντί προστασίας από …πανωλεθρία στο κρεβάτι, να έχουμε υπερπροστασία από κορώνα. Τουλάχιστον, το χάπι του κορώνα να το βγάλουν σε άλλο χρώμα.

Στην Κίνα, τους κυνηγούν ακόμη με ραβδιά;

Στα ψιλά πέρασε η είδηση για έκθεση από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία ο κορώνα δεν είναι αναπνευστικός ιός, αλλά αγγειακός, για αυτό και οι θρομβώσεις, για τις οποίες είχα προειδοποιήσει ιταλοί γιατροί πριν από ένα χρόνο, αλλά δεν τους άκουσε κανείς και συνεχίστηκαν τα πρωτοκόλλα που οδηγούσαν σε διασωλήνωση… Κοιτάξτε, όπως δεν κράτησε πολύ το ψέμα με τα όπλα μαζικής καταστροφής που δήθεν είχε ο Σαντάμ και για τα οποία έγινε ο δεύτερος πόλεμος του Κόλπου, κάποτε θα μάθουμε και την αλήθεια για τον κορώνα. Αλήθεια, στην Κίνα, τους κυνηγούν ακόμη με τα ραβδιά και δίνουν ξυλιές σε όποιον κυκλοφορεί χωρίς μάσκα ή γενικότερα, δεν εφαρμόζει τα μέτρα κατά του κορώνα; Ούτε μονόστηλο για το τι γίνεται από όπου ξεκίνησε η …πανδημία.

Πολύ τραχανά άπλωσε ο Δήμος

Έχουμε και λέμε, σχέδιο ανάπλασης περιοχής δημοτικής αγοράς, σχέδιο ανάπλασης περιοχής Περιφέρειας, σχέδιο ανάπλασης ιστορικού κέντρου και σχέδιο ανάπλασης πάρκου-πλατείας. Ναι, τα σχέδια είναι πολλά και το μόνο που κάπως προχωρά, είναι για το λεγόμενο ιστορικό κέντρο και ειδικά ότι αφορά στην Μητρόπολη, καθότι τα δικά της έργα έχουν χρηματοδότηση. Για όλα τα άλλα σχέδια, τα ξεδίπλωσε στα λόγια η διοίκηση του Δήμου, αλλά χωρίς λεφτά από κάποιο πρόγραμμα, σχέδια θα μείνουν. Εκτός και αν αξιοποιηθούν τα εκατομμύρια του ταμειακού αποθέματος, τα οποία προέκυψαν από τη νοικοκυροσύνη των διοικούντων.

ΠΟΛΗ-τική διαφορά ή αδιαφορία;

Ακούγεται πως στον τοπικό Σύριζα, υπάρχουν σκέψεις, από μια δυναμική του τάση, για εκπροσώπηση στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στον Δήμο Κομοτηνής, από εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο, παράταξης που στήριξε ο Σύριζα. Να σπάσει άραγε το οικογενειακό δίδυμο Χαρίτου-Λαφτσή; Σπάσει δεν σπάσει, στον τοπικό Σύριζα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα έχουν ακόμη μια χαμένη από χέρι εκλογή στον Δήμο, ή αν θα στηρίξουν ή απλά θα συμβαδίσουν με μια επιλογή που θα φέρει όντως την ανατροπή και όχι να συνεχίσει την αδιάφορη ΠΟΛΗ-τική εκπροσώπηση.

 

 

 

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος