ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Σπάζοντας πλάκα και βλέποντας και κάνοντας

Το «βλέποντας και κάνοντας» ήταν ανέκαθεν η αγαπημένη πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, σχεδόν πάντα και σχεδόν για όλα τα θέματα. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική και με τον κορώνα. Για αυτό και δεν έχει πλέον λογική να σχολιάζει κανείς αποφάσεις και μέτρα, μόνο να τα διακωμωδεί. Άλλωστε και η ίδια η κυβέρνηση, πλάκα κάνει, πλάκα κάνουν τα ΜΜΕ, πλάκα και οι πολιτικοί. Όταν πανηγυρίζεις γιατί «πετάμε τις μάσκες» και για ένα «κανονικό καλοκαίρι» είσαι είτε αδαής είτε πλάκα κάνεις. Το ίδιο και όταν καίγεσαι να σου έρθουν τουρίστες, δηλαδή να εισάγεις κορώνα και μετά να τα ρίξεις στους ντόπιους ιθαγενείς που πέταξαν τις μάσκες, πήγαν διακοπές, ξεφάντωσαν, έκαναν ότι τους είπαν να κάνουν και τώρα τους μοιράζουν ελευθερίες αναλόγως του αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Στο πλαίσιο της πλάκας και η εμπλοκή της Εκκλησίας, αφού απέτυχε το κοσμικό κράτος, αναλαμβάνουν οι παπάδες, λες και θα μοιράζουν εμβόλια με την μετάληψη. Από τον Ιούνιο φαινόταν ότι δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα, ωστόσο η κυβέρνηση είχε αποφασίσει ότι τέλος τα λεφτά, βάζοντας την οικονομία πάνω από την υγεία, όταν όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε πλάκα λέγοντας ότι η υγεία είναι πάνω από όλα. Όσο για τους «επιστήμονες» και τους «ειδικούς», έχοντας το ακαταδίωκτο και το ακαταλόγιστο, αντί στα εργαστήρια και στην έρευνα, ξεροσταλιάζουν στα κανάλια και προφητεύουν ότι τους κατέβει. Και κάθε λίγο, προκύπτει και ένας εχθρός. Πρώτα οι ηλικιωμένοι, μετά οι νέοι, στο τέλος όλοι μαζί. Ιδίως οι νέοι, οι οποίοι άλλωστε «δείχνουν το δρόμο» και μας «βάζουν τα γυαλιά» και άλλοτε «παρτάρουν δίχως αύριο» και αποφεύγουν τα εμβόλια, όπως ο διάολος το λιβάνι. Στη λογική της πλάκας και η προβολή των συνωστισμών, όταν «ξεχνάμε» τους στοιβαγμένους στις αστικές συγκοινωνίες στο μετρό της επαρχίας των Αθηνών, παντού όπου δεν πουλάει το τηλεοπτικό, κατά παραγγελία, τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Εντωμεταξύ και διεθνώς, ένα τουρλουμπούκι, με το καλύτερο στο Γουέμπλευ, το οποίο το γέμισαν οι Άγγλοι μήπως και σπρώξουν την ομάδα τους, αλλά μην έχοντας φάει πολλά μακαρόνια και όντως ξυλοκόποι, το κύπελλο πήγε Ρώμη και τους έμεινε η μετάλλαξη Δέλτα. Ε, ναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν και χειρότερα από την ελληνική πραγματικότητα, αλλά είπαμε, εδώ σπάμε πλάκα. Άλλωστε, αρκεί να παρακολουθεί κανείς τις ελληνικές ταινίες με προσοχή και θα ξέρει τι πρόκειται να συμβεί. Να, ο Κωνσταντάρας ήταν ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα, άρα πλάκα σπάει και η χώρα. Μόνο που εκείνος, στην ταινία, ήταν και συνέχισε να είναι πλούσιος, σε μας, κάποιοι πλουτίζουν σπάζοντας πλάκα και οι υπόλοιποι σπάμε το κεφάλι μας για το τι θα μας ξημερώσει.

Η τιμωρία των ανεμβολίαστων;

Εντάξει, τώρα που είναι καλοκαίρι τι τους νοιάζει τους ανεμβολίαστους αν δεν μπορούν να μπουν στους εσωτερικούς χώρους των μαγαζιών… Όσο για τον χειμώνα, αν δεν κλείσουν λόγω νέας καραντίνας, θα κάνουν θραύση οι θερμάστρες εξωτερικών χώρων. Λέτε, να το τραβήξει μέχρι εκεί η κυβέρνηση ή θα κάνει πίσω, καθότι θα έχουμε την εξέγερση των καφέ-μπαρ και εστιατορίων; Πάντως, να επιμείνουμε στο οικονομικό, όσο οι πολιτικοί επιμένουν στην τρομοκρατία. Ας πουν ότι για να μη χρεωθεί πολλά η χώρα, όλοι θα κάνουν το Άστρα των 2,5 ευρώ και όχι το «καλό» των 21 ευρώ και την διαφορά, θα την μοιράσουμε σε όσους έχουν ανάγκη.

Και η τελική λύση…

Δεν είναι λύση η αναστολή δικαιωμάτων, ούτε η αναστολή εργασίας ή να στείλεις τους απείθαρχους ανεμβολίαστους σε υποχρεωτική άδεια. Και δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε πολύ, μια είναι η λύση και είναι η τελική, αυτή της φωτογραφίας. Και όχι να τρέξετε να γράψετε σχόλιο ότι υπερβάλει ο Ποπολάρος, το εν λόγω ρούχο το λάνσαρε διεθνές πολυκατάστημα, λέγοντας πως είναι το σήμα του …σερίφη, αν και αργότερα το απέσυρε, με την κατακραυγή που ακολούθησε. Ωστόσο, ας το έχουν στο μυαλό τους οι ακαταδίωκτοι, στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

Σιγά μην το σήκωναν οι …ξυλοκόποι

Σε όλη την διάρκεια του Γιούρο, αν δεν ήσουν βαμμένος οπαδών των Άγγλων, έπρεπε να έχει την τηλεόραση σε σίγαση φωνής. Σχεδόν ο είχαν δώσει, οι σχολιαστές, το κύπελλο στην Αγγλία, όλα τα έβρισκαν σωστά και όμορφα για την ομάδα των ξυλοκόπων και όταν μετέδιδαν αγώνες της Ιταλίας, έθαβαν σε με την πρώτη αφορμή το παιχνίδι των ιταλών, τον προπονητή, τα συστήματα της ομάδας, τα πάντα όλα. Μέχρι εκεί φθάνει η ποδοσφαιρική αντίληψη και γνώση στη χώρα μας. Άλλωστε, είναι οι ίδιοι που μεταδίδουν και σχολιάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα βρίσκουν όλα ονειρεμένα. Παιχταράδες τα εγγλεζάκια, ο ένας ο ιταλός κοντός, ο άλλος δεξιοπόδαρος και παίζει αριστερά, όταν η Ιταλία πάντα το αριστερό μπακ το είχε για επιθετικό και τα ίδια είχε κάνει και με τον Πάολο Μαλντίνι, ο προπονητής τους μύριζε και άλλα ευτράπελα. Δυστυχώς και το Μουντιάλ, σε σίγαση θα το παρακολουθήσουμε.

Λέει τα ίδια και τον αποθεώνουμε

Είμαστε τόσο λαρτζ ως λαός που αποθεώνουμε τον Ατζούν του σαρβαιβόρ ακόμη και όταν κάνει προπαγάνδα υπέρ των τούρκικων παράνομων διεκδικήσεων στο Αιγαίο, συνεχίζουμε να προβάλουμε τα προπαγανδιστικά τούρκικα σήριαλ, τα οποία κυριαρχούν και στα περιοδικά για την τηλεόραση, ενώ σε ότι αφορά στους τούρκους πολιτικούς, υφιστάμεθα, από την ελληνική τηλεόραση, ένα συνεχές σφυροκόπημα των δηλώσεων τους, με μόνη δήθεν κριτική πως είναι προκλητικές. Εντωμεταξύ, παίζουν μια φορά οι δηλώσεις των ισλαμοφασιστών στα ελληνικά και μετά …πρέπει να τους ακούσουμε και στα τούρκικα, προφανώς για να εμπεδώσουμε την προπαγάνδα τους. Αυτό πάντως με τον Ατζούν, να το προσέξουν, τουλάχιστον οι συμμετέχοντες στις παραγωγές του, όπως και οι λάτρεις του, ας ζητήσουν περισσότερα…

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος