ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Ολιγάρχες και κρατικό χρήμα

Δεν υπάρχει διαθέσιμο ιδιωτικό κεφάλαιο για να κινηθεί η ρόδα της κατανάλωσης και να ικανοποιηθούν πολυποίκιλες ανάγκες; Κανένα πρόβλημα, ας είναι καλά το κρατικό χρήμα, αν μάλιστα είναι και ευρωπαϊκό, ακόμη καλύτερα. Έτσι, θέλει ο ολιγάρχης να τονώσει τα οικονομικά των προστατευόμενων του; Το λέει στον …ηγέτη, αυτός στους υποτακτικούς του και να οι εκδηλώσεις, ενταγμένες πάντα σε θεσμικά πλαίσια, και πέφτει το χρήμα. Θέλει ο ολιγάρχης να στηρίξει έντυπο του; Ε, θα το πει στον ηγέτη, η εντολή θα πάει παρακάτω και θα πέσει πάλι το χρήμα. Αν μάλιστα φανεί ότι γίνεται και για καλό σκοπό, να προωθήσουμε τον τόπο, το διαφημίζεις κιόλας. Στο τέλος, παίρνουν και τα πολιτικά εύσημα, ο δε ολιγάρχης κάνει την δουλειά του, γυρίζει ο τροχός, τα γρανάζια λαδωμένα με το κρατικό χρήμα και όλοι μένουν ευχαριστημένοι. Άλλωστε, ανέκαθεν στην Ελλάδα, το κρατικό χρήμα έφτιανε καριέρες, επιχειρήσεις, συντηρούσε τους υποτακτικούς και γιγάντωνε τους ολιγάρχες. Εντωμεταξύ, μην παρερμηνεύεται την φωτογραφία που συνοδεύει το σχόλιο, ο Νονός μπροστά στους σύγχρονους ολιγάρχες, ήταν καλός άνθρωπος.

 

Άλλαξε ρούχα ο Μανωλιός στη Σοφούλη

Δηλαδή, σε τι είναι διαφορετική και κυρίως σε τι είναι καλύτερη τώρα η οδός Σοφούλη; Δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κάπως στενάχωρα, θέσεις στάθμευσης λιγότερες και απαγορευτικό για εγκύους από τον όγδοο μήνα, καθότι με το συνεχές γκάπα-γκούπα, θα γεννηθεί στο αμάξι το παιδί. Και σε κάθε περίπτωση, γιατί ένας δρόμος, δήθεν, των αρχών του προηγούμενου αιώνα, είναι πιο ελκυστικός σε μια πόλη; Να ήταν ένας αληθινά μεσαιωνικός ή και μεταγενέστερος δρόμος, να τον συντηρήσουμε, να τον αναδείξουμε, άλλωστε θα έδενε με το τριγύρω αστικό περιβάλλον. Αλλά, οι ελληνικές πόλεις στην πλειοψηφία τους, είναι νέες, σχετικά, πόλεις, καμιά σχέση με ότι υπάρχει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Εκεί, ακόμη και πόλεις που καταστράφηκαν ολοσχερώς στον δεύτερο μεγάλο πόλεμο, χτίστηκαν ξανά στα αρχικά τους χαρακτηριστικά. Και ήταν ταιριαστό το αποτέλεσμα, Σε μας, λες και μπαίνεις ξαφνικά σε μια αίθουσα μουσεία και από την άλλη πόρτα βγαίνει ξανά σε σύγχρονο περιβάλλον. Είναι δηλαδή, σαν να θέλεις να κάνεις αυτοκινητόδρομο και αντί Εγνατία να κάνεις την αρχαία Εγνατία.

 

Θα φταίει που είναι ανηφόρα

Εντωμεταξύ, πέρασε και φέτος η σεζόν η καλοκαιρινή και πάλι δεν ασφαλτοστρώθηκαν τα 1-2 αρχικά χιλιόμετρα που οδηγούν στο άλσος της Νυμφαίας και στο τουριστικό. Δεν είναι και δύσκολο έργο… Εκτός και αν είναι απαγορευτική η ανηφόρα. Και σε κάθε περίπτωση, αν δεν γίνεται με άσφαλτο, ας το κάνουν με κυβόλιθους, να μοιάζε με πεζόδρομο που είναι και της μόδας.

 

Νύχτα ή μέρα στις 9;

Αυτό με την αλλαγή ώρας, στα ψιλά έχει περάσει στη χώρα μας, όπως και άλλα σοβαρά θέματα. Η αλήθεια είναι πως για την Ελλάδα, το ιδανικό θα ήταν να μείνει το τρέχουν καθεστώς, καθώς η μια ώρα περισσότερο φως το καλοκαίρι, είναι ότι πρέπει για τον τουρισμό, αλλά και για την ζωή μας. Αν όμως μείνουμε για πάντα στην θερινή ώρα, τον Χειμώνα, στις 9 το πρωί και θα έχουμε σκοτάδια. Για τον αντίθετο λόγο, υπάρχουν χώρες που δεν θέλουν την αλλαγή σε θερινή ώρα, καθότι το καλοκαίρι στις 11 το βράδυ έχουν ακόμη φως και αυτό τους κάνει δύσκολη τη ζωή. Προς το παρόν, η ΕΕ λέει πως κάθε χώρα να επιλέξει μια ώρα, η ποία πλέον θα είναι σταθερή για πάντα. Δηλαδή, το ιδανικό σενάριο για την Ελλάδα, δεν προβλέπεται στην παρούσα φάση. Όσο για την συζήτηση του θέματος, σιγά μην ασχοληθούμε, τώρα που μας απασχολεί ποιος θα φύγει από τον Big Brother, τι είπε η Τούνη, ποιος γύρισε την μπιφτέκα και άλλα ουσιώδη που διαμορφώνουν την καθημερινότητα μας.

 

Να εξαγνιστεί και να επανέλθει η ονομασία ΠαΣοΚ

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ενός κόμματος που ούτε εμπνέει, ούτε έχει προοπτική εξουσίας, ασκεί δε αδιάφορη αντιπολίτευση. Με Φώφη ή με Λοβέρδο, δεν έχει τύχη. Με Ανδρουλάκη, μπορεί να παίξει ρόλο, αρκεί να αλλάξει ονομασία σε ΠαΣοΚ. Αυτό ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Φυσικά, η αλλαγή ονόματος να γίνει κατόπιν σκληρής κριτικής για όσα άσχημα έπραξε το ΠαΣοΚ, να απελευθερωθεί το όνομα από το βαρύ παρελθόν και να μην υπάρχει δυνατότητα σχολίων και αρνητικής κριτικής εκ μέρους των πολιτικών αντιπάλων. Τα καλά που είναι και πολλά, δεν χρειάζεται να υπερτονιστούν, τα γνωρίζει ο κόσμος. Και βέβαια, να σταματήσει το ανάλατο παιχνίδι της σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή της Δεξιάς με φερετζέ. Ένα σοσιαλιστικό κόμμα έχει να προσφέρει στην Ελλάδα των πολλαπλών πτωχεύσεων, των ολιγαρχών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία στον Τύπο, στα ΜΜΕ, ακόμη και στον καλλιτεχνικό χώρο. Ένα  ΚΙΝΑΛ υπηρέτης των ολιγαρχών, καλύτερα να εξαφανιστεί από το πολιτικό τοπίο. Ένα ΠαΣοΚ υπέρ των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργία, σε νόμιμα πλαίσια έστω και του καπιταλισμού, υπέρ των αδύναμων και με γνώμονα την εμπέδωση της αληθινής κοινωνικής δικαιοσύνης στην χώρα μας, έχει να προσφέρει και να παίξει ρόλο, ακόμη και με ποσοστό 10%. Δεν είναι το όνομα το παν, αλλά είναι οι θύμισες για όσα πρέσβευε, όσα κατάφερε, για όσα απέτυχε, για όσα μπορεί να προσφέρει. Αν εξαγνιστεί από τα άσχημα, θα ακουστεί ξανά το «και πάλι ΠαΣοΚ».

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος