ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Και που έγινε λουλακί το σιντριβάνι…

Αυτό με το «βάψιμο» τοίχων και σιντριβανιών για να δείξουμε πως συμμετέχουμε σε κάτι, να το προσέξουμε λίγο. Δεν είναι απλά υποκριτικό, είναι άστοχο και δείχνει μια lifestyle διάθεση για την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων, ασθενειών, γενικότερα ανθρώπινων καταστάσεων. Με το να γίνει λουλακί το σιντριβάνι στην πλατεία, κανείς δεν βοηθάει κανέναν, κανείς δεν συμβάλει σε κάτι. Είναι απλά, αέρας κοπανιστός… Οι ασκούντες εξουσία, ας έχουν πάντα κατά νου την αρχαία ελληνική φράση «αρχή άνδρα δείκνυσι», η οποία σημαίνει «η εξουσία αποκαλύπτει τις δυνατότητες του ανθρώπου δείχνει τις ικανότητες και το χαρακτήρα του».

Σαββατοκύριακο δεν είναι και τόσο φονικός…

Το έξυπνο και με τσιριχτή φωνή πουλί… Να και η ειδικός των ειδικών Ματίνα Παγώνη, η οποία την Δευτέρα είπε πως «τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid.». Δηλαδή, μόνο αν τα τεστ είναι 27-29 χιλιάδες, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τα θετικά τεστ που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μας διαφωτίσει και για το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων «από τον φονικό ιό» έφτασε τα 80 έτη, από τα 75 είχε ξεκινήσει, ενώ το 97,2% των θανόντων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Αυτά να τα λαμβάνουμε υπόψη μας; Ένα να λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας. Επιστήμη χωρίς μαθηματικά και στατιστική, είναι θρησκεία, και μάλιστα κατά το πίστευε, και μη ερεύνα.

Λίγο κράτη ας κάνει ο Χαρίτου

Υπερκόπωση θα πάθει ο βουλευτής μας ο Τάκης Χαρίτου, έτσι όπως τρέχει παντού και για όλους. Και όλοι πια, δίκαια αιτήματα έχουν, αλλά δεν είναι ανάγκη να τα προλάβει όλα. Θα γυρίσει ο τροχός, θα την πάρει ξανά την εξουσία ο Σύριζα και αν ο ίδιος θα είναι πάλι βουλευτής, όλα θα τα διορθώσει. Έτσι είναι η πολιτική, τώρα τα διορθώνουν άλλοι, θα έρθει και η σειρά του… Άλλωστε, δεν θα τα προλάβουν όλα οι τωρινοί της κυβέρνησης, κάτι θα μείνει και για αυτόν.

Ο από μηχανής θεός…

«Η Δυτική Θράκη μπορεί να γίνει σαν το Καραμπάχ»… Εδώ γελάνε, οι γνωρίζοντες… Το έγραψε, λέει, η τάδε εφημερίς… Και… Το ξέρει η τάδε εφημερίς, ποιος κάνει τα κουμάντα και δεν μας το λέει, να το μάθουμε και εμείς… που αγωνιούμε για το μέλλον της περιοχής; Λοιπόν, το παιχνίδι είναι γεωπολιτικό και η περιοχή μας είναι η πλέον προστατευμένη. Από ποιούς; Ε, φτάνει ο ελληνικός στρατός και οι κάτοικοι της. Και αν χρειαστεί, που δεν θα χρειαστεί, θα έρθει και ο …από μηχανής θεός.

Come la pele dei coglioni

Impotence concept. Woman in bed is waiting for her lover who is looking inside underwear.

Και βέβαια όλοι κυκλοφορούμε όπως και όσο θέλουμε και ας είμαστε σε καραντίνα. Τώρα που μάθαμε τα κόλπα από την πρώτη φορά και μας έφυγε κάπως και ο φόβος του …φονικού ιού. Αλλά, δεν είναι που δεν έχουμε ατομική ευθύνη, είναι που τέτοιους νόμους ξέρουμε να κάνουμε στην  Ελλάδα. Νόμους που να μπορούν να παρακαμφθούν. Και αν χρειάζεται, βγάζουμε και ερμηνευτικές εγκύκλιους. Και αν ακόμη θέλει βοήθεια η ιστορία, να και δικαστικές αποφάσεις. Αλλά τον κύριο λόγο τον έχει η νομοθέτηση. Όχι μόνο μερικοί, όλοι μπορούν να επωφεληθούν. Βέβαια, άλλοι για Α και άλλοι για 1000 Χ Α. ‘Έτσι και ο δύσμοιρος, ελάχιστα επωφεληθείς, ευχαριστημένος είναι… Με αφορμή τα παραπάνω, ο Ποπολάρος και λόγω των δεσμών με την χώρα των αληθινών μακαρονάδων, σας μεταφέρει μια ιταλική παροιμία, La legge e come la pele dei coglioni; piu la tiri e piu si allunga!», Δηλαδή, ο νόμος είναι όπως το δέρμα από τα κάκαλα, όσο το τραβάς τόσο διαστέλλεται.

Να μην έχει και …βεβαίωση εμβολιασμού…

Επειδή το εμβόλιο για τον κορώνα δεν θα είναι και τόσο δωρεάν, καθώς δεν θα το πληρώσει από την τσέπη του ο Μητσοτάκης, τουλάχιστον, ας επιλεγεί αυτό με καλή αποτελεσματικότητα, αλλά και με ευκολία στην διαχείριση και όχι να μας βγει ακριβότερη η διαχείριση από το κόστος του εμβολίου. Επιπλέον, να νομοθετηθεί πως αυτό το μητρώο εμβολιασμού, δεν θα χρησιμοποιηθεί για να προσληφθεί κάποιος ή για να ταξιδέψει ή ακόμη και να πάει διακοπές σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Μη δούμε όποιος κάνει το εμβόλιο να παίρνει και καμιά βεβαίωση …«για κάθε νόμιμη χρήση».

Όλα για την υγεία του κοσμάκη

Από τη στιγμή που μέχρι και η ΠτΔ έσπευσε να συγχαρεί τον διευθύνοντα σύμβουλου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά για το εμβόλιο της εταιρείας, δεν θα μπορούσε να μην το κάνει και ο Ποπολάρος. Όχι βέβαια επειδή το εμβόλιο έχει 90% επιτυχία και θα σώσει τον κόσμο και που ο Μπουρλά είναι Θεσσαλονικιός. Αλλά επειδή σύμφωνα με το CNN, την ίδια μέρα, o Μπουρλά πούλησε 132.508 μετοχές της Pfizer στα 41,94 δολάρια, που αντιστοιχεί  σε έσοδα σχεδόν 5,6 εκατ. δολαρίων. Α και όταν η εκπρόσωπος της εταιρείας ρωτήθηκε από το CNN εάν η Pfizer και ο Μπουρλά σκέφτηκαν να ακυρώσουν την πώληση μετοχών, ώστε να μην δοθεί η εντύπωση ότι ο Μπουρλά «εξαργυρώνε» τα καλά νέα, η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «αυτά είναι προκαθορισμένα σχέδια τα οποία διαχειρίζεται τρίτος διαχειριστής μετοχών». Εντωμεταξύ, την ίδια ημέρα ένα άλλο στέλεχος της Pfizer, η εκτελεστική αντιπρόεδρος Sally Susman, επίσης πούλησε μετοχές στο πλαίσιο προκαθορισμένου σχεδίου. Συγκεκριμένα, πούλησε 43.662 μετοχές στην ίδια τιμή με τον Μπουρλά, των 41,94 δολαρίων, με συνολική αξία συναλλαγής που ξεπέρασε τα 1.8 εκατ. δολάρια. Αυτήν, κανένας από το ελληνικό πολιτικό προσωπικό δεν έσπευσε να την συγχαρεί…

Βιζόν αντί γαλοπούλα

Έτσι όπως τα λέει ο κορωνομάχος Χαρδαλιάς, φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Αντί γαλοπούλα, βιζόν στο φούρνο με πατάτες, Έτσι όπως θα έχει πέσει η τιμή του… Άσε που αξιοποιείς και το γουνάκι, ενώ τα φτερά της γαλοπούλας πρέπει να περιμένεις τις απόκριες για να ντυθείς ινδιάνος… Και δεν είναι και σίγουρο ότι θα έχουμε καρναβάλια…

Τώρα που πήραν το κολάι…

Εξπέρ έχουν γίνει τα παιδιά με τα μαθήματα στο διαδίκτυο και όχι που θα κάτσουν να σκάσουν… Διαδικτυακά θα τα πουν τα κάλαντα φέτος, να μην έχουμε και κυνηγητά στους δρόμους από την αστυνομία… Και όσο για το μπαξίσι, με bitcoin, έτσι για να μπαίνουν και στο πνεύμα της εποχής. Και μη ρωτήσετε, πως θα τα εξαργυρώσουν τα bitcoin για να πάρουν παιχνίδια, άχρηστο θα είναι το μπαξίσι; Γιατί, είναι χρήσιμα τα διαδικτυακά μαθήματα;

 

 

 

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος