ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Αν δεν βρείτε χάπια, πιέστε ιώδιο

Εντωμεταξύ, αν δεν βρίσκετε χάπια ιωδίου, για να μην σας πιάσει η ραδιενέργεια από τις ατομικές βόμβες που θα ρίξουν οι ρώσοι, πιείτε ιώδιο από μπουκαλάκι, όπως αυτό που έχουμε για να βάζουμε γύρω γύρω από πληγές όταν χτυπήσουμε κάπου. Ε, ναι, έχουμε φτάσει στο απώτερο σημείο βλακώδους προπαγάνδας, μέχρι και μάσκες κατά πυρηνικού ή βιοχημικού πολέμου θα μας βάλουν να φορέσουμε, τώρα που δεν φοράμε τις άλλες κατά του κορώνα σε εξωτερικούς χώρους.

 

Για ποια παραγωγικότητα θα πάρουν και μπόνους;

Καλά τα έχει κάνει ο αρμόδιος υπουργός σε ότι αφορά στο ιντερνέτ και το ελληνικό δημόσιο, αλλά να ξέρει πως όλα λειτουργούν όταν υπάρχουν αυτοματισμοί και δεν υπεισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας, οι δημόσιοι υπάλληλοι. Για παράδειγμα, καλά τα ηλεκτρονικά ραντεβού με τον ΕΦΚΑ, αλλά αν οι υπάλληλοι επικαλούνται φόρτο εργασίας και μετά από 45 μέρες δεν ελέγχουν αιτήσεις για επιδόματα ασθενείας, τι να το κάνεις το ιντερνέτ; Και όταν τους λες πως έλεγχο και απόφαση, το λογιστήριο της εταιρείας δεν μπορεί να βγάλε μισθοδοσία και να πληρωθεί ο υπάλληλο, πάλι επικαλούνται φόρτο εργασίας. Οι ίδιοι βέβαια, πληρώνονται κανονικά, θα πάρουν και το μπόνους παραγωγικότητας. Το ίδιο στον ΟΑΕΔ. Πρόγραμμα του διαφημίστηκε ως ευέλικτο και με γρήγορες διαδικασίες, οκτώ μήνες μετά και το κατάστημα έχοντας πληρώσει τα πάντα, δεν έχει πάρει την επιδότηση. Γιατί να ξανακάνει ανάλογο πρόγραμμα και να «μαλώνει» με τον υπάλληλο; Ας μείνει άνεργος ο άνεργος, χωρίς να προσφέρει στην οικονομία και χωρίς να πληρώνεται. Και ας είναι ευρωπαϊκό το χρήμα και ας διαβεβαιώνει άλλος αρμόδιος υπουργός, πως οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις θα πληρώνονται σε δυο μήνες. Καλά λοιπόν το ιντερνέτ στο δημόσιο, αλλά όταν δουλεύουν τα μηχανήματα. Όταν «δουλεύουν» οι άνθρωποι, πάλι ελληνικό δημόσιο είναι.

 

Να βγάλουμε χρυσό, αλλά όχι λιγνίτη

Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση κάνει την δουλειά της και μοιράζει χρήμα στα φιλαράκια της παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, η αντιπολίτευση δεν έχει να πει κάτι εκτός από το να δοθούν παροχές; Γιατί δεν μας λένε, όποιος γνωρίζει και μπορεί, πως έχουμε το ποιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Πως Γερμανία και Πολωνία έχουν πάρει δεκαετίες παράταση για τον δικό τους λιγνίτη και εμείς δεν αξιοποιούμε πλέον τον ορυκτό μας αυτό πλούτο. Πως άλλες χώρες με ακριβότερο κόστος παραγωγής, λόγω μισθών κλπ, έχουν πολύ πιο φθηνό ρεύμα από την Ελλάδα; Δηλαδή, σήμερα η Ελλάδα παράγει ενέργεια από εισαγόμενο φυσικό αέριο, από αιολικά πάρκα των οποίων ο εξοπλισμός είναι εισαγόμενος, ενώ κάνει και εισαγωγές ρεύματος. Να το πούμε απλά, είμαστε απολύτως εξαρτημένοι από άλλους. Και ενώ τον χρυσό τρέχει η κυβέρνηση να τον βγάλει, ώστε να ωφεληθούν ντόπιες και ξένες εταιρείες, τον λιγνίτη τον ενταφιάζει για πάντα και να μην ωφεληθεί το κράτος μας και οι κάτοικοι του. Προφανώς, έχει τους λόγους της η κυβέρνηση, έχουν τους λόγους τους και άλλα κόμματα που δεν την ξεφωνίζουν.

 

Η προπαγάνδα είναι ανίκητη

Οι πλούσιοι ρώσοι, ιδίως αν είναι και φίλοι του Πούτιν, είναι ολιγάρχες. Οι έλληνες πλούσιοι, φίλοι της κυβέρνησης, είναι απλά δισεκατομμυριούχοι, ασχολούνται με την ανάδειξη του αθλητικού πνεύματος, ιδίως του ποδοσφαίρου, κάνουν φιλανθρωπίες, είναι γενικότερα, είναι ανώτεροι άνθρωποι. Επειδή κατέχουν το σύνολο του Τύπου και των ΜΜΕ, ελέγχουν υπουργούς, έχουν ιδιωτικούς στρατούς χούλιγκαν… Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, όπου άλλο πλούσιος ρώσος και άλλο πλούσιος δυτικός. Αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα μπορούσε κάπως να αφυπνίσει τον κόσμο, αλλά είναι τόσο ισχυρή η προπαγάνδα που ενώ γυρίζουμε από το σουπερμάρκετ με 2-3 κιλά πλαστικών συσκευασιών, μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε πως θα κατατρέξουμε την γη, αν χρησιμοποιούμε το πλαστικό καλαμάκι του ενός γραμμαρίου. Και προσοχή, τις πλαστικές συσκευασίες του σουπερμάρκετ, πάλι σε πλαστικές σακούλες τις μεταφέρουμε, μόνο που τώρα πληρώνουμε και την σακούλα.

 

Οι Γερμανοί ξανάρχονται…

Δηλαδή, η Γερμανία που θα ξοδέψει εκατοντάδες δις ευρώ για εξοπλισμούς, εναντίον ποιων θα χρησιμοποιήσει όλον αυτόν τον οπλισμό; Πάντως ήδη οι Πολωνοί έχουν αρχίσει να φέρνουν μνήμες δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, καθότι τα έχουν περάσει αυτά. Ούτε η Γαλλία δεν θα πρέπει να αισθάνεται άνετα. Και βέβαια, το μεγάλο μερίδιο του οπλισμού, θα προέλθει από τις ΗΠΑ, έτσι για να ξέρουμε πως οι ΗΠΑ σε αγαστή συνεργασία με την Βρετανία, έχουν βάλει στόχο όχι την Ρωσία, αλλά την οικονομική κυριαρχία επί της Ευρώπης. Και η ΕΕ; Ε, σε λίγο, θα αναλάβει πρωτοβουλία για την σωτηρία του ιππόκαμπου… Με τις ηγεσίες που έχουν τα συλλογικά όργανα της ΕΕ, τι άλλο να περιμένουμε…

 

Η χαρά των συνεργείων

Το έχει γράψει ξανά ο Ποπολάρος, αλλά έχει αξία να το επαναλάβει. Λάθος έγινε με το έργο του φυσικού αερίου. Ήταν που ήταν γεμάτο λακκούβες και μπαλώματα το αστικό δίκτυο δρόμων της Κομοτηνής, τώρα θα έχουμε δρόμους μπαλωμένους, δρόμους που θα καταπονούν αναρτήσεις και ελαστικά αυτοκινήτων, και όλους εμάς να χτυπιόμαστε πάνω κάτω στις αστικές μας διαδρομές. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία, να έχουν βρεθεί κονδύλια και σε συνεννόηση με την εταιρεία και τον εργολάβο που εκτελεί το έργο, να στρωνόταν από την αρχή όλοι οι δρόμοι που σκάφτηκαν για να περάσει το αέριο. Όμως, από χαμένες ευκαιρίες στην Κομοτηνή, άλλο τίποτα…

 

Άδικο είχε ο Αϊνστάιν

Οι ρώσοι στέλνουν κανονικά ίσως και περισσότερο φυσικό αέριο, αλλά η τιμή του πετάει πιο ψηλά και από αεροπλάνα. Το πετρέλαιο συνεχίζει να ρέει, ενώ οι ρώσοι το πουλάνε σε εξευτελιστική τιμή, αλλά εμείς κάνουμε εμπάργκο για να πάει η τιμή του στα ύψη και στο τέλος να κυκλοφορούμε με ποδήλατα. Τελικά, δεν είχε δίκιο ο Αϊνστάιν… Δεν χρειάζεται να γίνει πόλεμος με ατομικά όπλα για να γυρίσουμε στην εποχή των τόξων και των ακοντίων. Αρκεί η δίψα για πλουτισμό και για την κυριαρχία, οικονομική και πολιτική των δυνατών επί των αδυνάτων.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος