ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Ποιος την πληρώνει από τις κυρώσεις;

Πανηγυρίζει ο πολιτικός κόσμος της Δύσης, μαζί του και τα «ελεύθερα» ΜΜΕ, για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, κυρώσεις που όπως λένε θα γονατίσουν την οικονομία της και ο Πούτιν θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Εντωμεταξύ, προς το παρόν, γονατίζει η οικονομία της Δύσης, οι κάτοικοι της δυτικής Ευρώπης παγώνουν, ενώ με το σταγονόμετρο βάζουν την πανάκριβη βενζίνη στα αυτοκίνητα τους. Η αλήθεια είναι πως το ενεργειακό άρχισε να πηγαίνει άσχημα πολλούς μήνες πριν την ρωσική εισβολή, αλλά τώρα και ενώ συνεχίζεται η ροή φυσικού αερίου, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Την ίδια ώρα, οι Σαουδάραβες και τα Εμιράτα, δεν αυξάνουν την παραγωγή πετρελαίου, η Δύση δεν αγοράζει από το πάμφθηνο πλέον ρωσικό πετρέλαιο και η οικονομία μας πάει κατά διαόλου, δεχόμενη την χαριστική βολή, μετά από δυο καταστρεπτικά χρόνια λόγω κορώνα. Ε, όχι συνολικά η οικονομία… Οι πετρελαιάδες, οι σουπερμακετάδες, οι πάροχοι ενέργειας, απλά πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους, προφανώς και οι εταιρείες που σχετίζονται με τις παραπάνω δραστηριότητες. Και μη πιστέψει κανείς πως οι κυρώσεις θα λυγίσουν του λεγόμενους ρώσους ολιγάρχες. Σιγά μην χάσουν ευρωπαίοι πολιτικοί και επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στις μπίζνες των ρώσων. Ανίκανοι πολιτικά ή επιχειρηματικά μπορεί να είναι, αλλά δεν είναι και βλάκες…

 

Ούτε στα δύσκολα, ούτε στα εύκολα

Εντάξει, εδώ τα φανάρια στην είσοδο – έξοδο από Αλεξανδρούπολη δεν μπορεί να ρυθμίσει η Περιφέρεια, στα …δύσκολα με την εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ θα τα κατάφερνε; Ναι, αυτή η ΔΕΣΜΟΣ που ήταν, όπως οι ίδιοι έλεγαν, αναπτυξιακό εργαλείο για την ΑΜ-Θ και που μέσω της οποίας ούτε την μη επιστρεπτέα προκαταβολή δεν κατάφεραν να μοιράσουν, τι μέλλον θα έχει, αν έχει; Λοιπόν, το πρόβλημα δεν είναι απλά ικανοτήτων, είναι καθαρά πολιτικό. Ο θεσμός της Περιφέρειας στην Ελλάδα, είναι διακοσμητικός, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και χρηματοδότηση. Άντε να μοιραστεί το ΕΣΠΑ, λες και χωρίς Περιφέρειες δεν θα μοιραζόταν, να απολαμβάνουν τίτλους και μισθούς πολιτικά-κομματικά στελέχη, να είναι το μακρύ κομματικό χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης. Φυσικά και ο από την αντιπολίτευση προερχόμενος περιφερειάρχης, δεν έχει και πολλά να κάνει. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, συστάθηκε όπως συστάθηκε, για να είναι άλλοθι δήθεν αποκέντρωσης της κεντρικής διοίκησης. Καμιά σχέση με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στις άλλες χώρες της ΕΕ. Φταίει και η γενικότερη κρατική δομή της χώρας μας, αλλά και αυτό θα μπορούσαν να ζητήσουν οι Περιφερειάρχες αλλάξει. Λέμε τώρα…

 

Βλάκες είναι Γερμανοί και Πολωνοί;

Ορκιζόταν τις προάλλες ο σούπερμαν Χατζηδάκης, πως αν τώρα παράγαμε ηλεκτρικό ρεύμα από λιγνίτη, οι λογαριασμοί θα ήταν πιο ακριβοί, γιατί ο λιγνίτης έχει μεγάλο περιβαλλοντικό φόρο. Μόνο που και το φυσικό αέριο έχει και έτσι όπως πετάει η τιμή του, το παραγόμενο από αυτό ρεύμα βγαίνει πιο ακριβό από τον λιγνίτη, πολύ πιο ακριβό. Επιπλέον, δεν έχει αυξηθεί η τιμή του λιγνίτη, αλλά από αυτά δεν μασάει ο υπουργός που απελευθέρωσε την ενέργεια για να πέσουν οι τιμές. Ούτε φυσικά έχει ακούσει πως Γερμανία και Πολωνία, πήραν δεκαετίες παράταση για τους δικούς τους λιγνίτες. Βλάκες είναι Γερμανοί και Πολωνοί; Εντωμεταξύ, μετά την ενέργεια, ο Χατζηδάκης πάει να απελευθερώσει και την ανεργία, να κόψει δηλαδή και τις ελάχιστες παροχές, έναντι άλλων χωρών της ΕΕ, που δίνει η Ελλάδα για όσους χάνουν την εργασία τους και όσους πραγματικά δεν βρίσκουν εργασία.

 

Μέχρι και τον πόλεμο ξεφτιλίζουν

Έχει πλέον επικρατήσει στην ελληνική τηλεόραση μια ιδιάζουσα φασιστική πρακτική, αυτή της μιας άποψης, πρακτική η οποία γίνεται τεράστια προσπάθεια να περάσει οριζόντια στην ελληνική κοινωνία. Να σημειώσουμε, πως όποιοι έχουν τα κανάλια, έχουν και το σύνολο του Τύπου αλλά και του διαδικτύου, των ενημερωτικών ιστοσελίδων. Το είδαμε στην περίπτωση του κορώνα, το βλέπουμε τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι δε δημοσιογράφοι, σχεδόν με πάθος, δείχνουν να προωθούν την μια άποψη, μην επιτρέποντας να ακουστεί άλλη. Από κοντά και μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου, αφού αν δεν συμπορευτεί, θα μείνει εκτός Τύπου και ΜΜΕ. Και δυστυχώς, στον βωμό της μιας άποψης, ξευτελίζονται τα πάντα. Τώρα και ο πόλεμος. Η φρίκη του πολέμου, ο θάνατος, η καταστροφή, από τα ελληνικά κανάλια αφέθηκαν, στις περισσότερες περιπτώσεις, σε ανταποκρίσεις λάιφ στάιλ, ή και στο πέρασμα αυτούσιας της προπαγάνδας των εμπολέμων, χωρίς πολιτική ανάλυση, χωρίς ίχνος σεβασμού στον πόλεμο. Ναι, αν δεν σέβεσαι τον πόλεμο, δεν τον κατανοείς και πολύ δύσκολα τον προλαμβάνεις.

 

Ποια αλληλεγγύη από ΕΕ;

Εσείς την είδατε την αληθινή αλληλεγγύη της ΕΕ προς τους πρόσφυγες από την Ουκρανία; Πάνω από τρία εκατομμύρια έφυγαν από την χώρα τους και τα δυο σχεδόν, μπήκαν στην Πολωνία, η οποία είναι χώρα της ΕΕ. Ούτε ένα ευρώ δόθηκε στην Πολωνία, μόνοι τους παλεύουν Θα μου πείτε, Πολωνοί και Ουκρανοί, σλάβοι είναι και σιγά μην τους λυπηθούν Αγγλοσάξονες και Τεύτονες. Τελικά, ολιγαρχίες και πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας, ποιου παιχνίδι παίζουν; Έσπρωχναν την χώρα τους σε πόλεμο τόσα χρόνια, τώρα μας λένε να κάνουμε παγκόσμιο πόλεμο και ο ηθοποιός που παίζει τον πρόεδρο της χώρας, να δείτε που στο τέλος θα προδοθεί από τους ίδιους τους μέντορες του, την Δύση και τους Ουκρανούς ολιγάρχες που τον προώθησαν στην προεδρία.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος