ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος….

Ποιων συμφέροντα υπηρετούν;

Μετά από πολλή σκέψη, η Ούρσουλα που την έβαλε να καθίσει απόμακρα στην καρέκλα ο Ερντογάν και οι ηγέτες της ΕΕ, αποφάσισαν να μην παίρνουμε ρωσικό πετρέλαιο με πλοία, αλλά με αγωγούς, προκειμένου να άρει το βέτο της η Ουγγαρία. Εντωμεταξύ, σε άλλα κράτη, θα μεταφέρεται το Ρωσικό πετρέλαιο, αλλά και στην ΕΕ, αν μέσα στο καράβι αποτελεί το 49% του φορτίου. Αν αυτές είναι αποφάσεις ηλιθίων πολιτικά, τι είναι; Υπηρετούν τα συμφέροντα των λαών της ΕΕ; Σε καμμιά περίπτωση. Υπηρετούν την απόφαση-κυρώσεις κατά της Ρωσίας; Επίσης όχι, καθώς πάλι θα μας το πουλάει το πετρέλαιο η Ρωσία. Ούτε τα συμφέροντα της φαινομενικής πολιτικής των ΗΠΑ, αφού δεν νοιώθει απειλή η Ρωσική οικονομία. Οι μόνοι που ωφελούνται, είναι οι μεταφορείς πετρελαίου, οι ντήλερς και οι παραγωγοί πετρελαιοειδών. Αυτούς υπηρετεί η ΕΕ; Βεβαίως και όχι μόνο, υπηρετεί γενικότερα πολυεθνικές, μεγάλους ομίλους επιχειρηματικούς, καθώς αυξαίνοντας οι τιμές των προϊόντων, αυξάνονται και τα κέρδη τους. Το ίδιο και με το φυσικό αέριο, καθώς ενώ δεν υπάρχει πραγματική κρίση παραγωγής, η τιμή του έχει πάει στα ουράνια. Ούτε φυσικά και με το πετρέλαιο υπάρχει παραγωγική κρίση. Ειδικότερα δε με το φυσικό αέριο, η ΕΕ νίπτει τα χέρια της, μην επιβάλλοντας πλαφόν στην χονδρική. Στα δικά μας τώρα, αφού τα σπάσαμε με την Ρωσία, τα σπάσαμε και με το Ιράν, για χάρι των ΗΠΑ, το οποίο όταν κατέρρευσε η ελληνική οικονομία, πριν 12 χρόνια, μόνο αυτό μας μας έδινε πετρέλαιο με πίστωση. Παράλληλα, η κυβέρνηση έβαλε πλαφόν κέρδους στους πρατηριούχους, αλλά …ξέχασε να το βάλει στα διυλιστήρια. Παρά τους λεονταρισμούς, όπως και άλλες κυβερνήσεις κρατών της ΕΕ, μιλιά δεν έβγαλε που οι εταιρείες εισαγωγής φυσικού αερίου πληρώνουν με ρούβλια. Ακόμη, συνεχίζει να επιδοτεί τους παρόχους ενέργειας, κρατώντας ψηλά τις τιμές. Την Αλεξανδρούπολη την δώσαμε χωρίς να πάρουμε κάτι. Τα όπλα τα στέλνουμε στην Ουκρανία, συντασσόμενοι, όπως και άλλα κράτη, με ένα ναζιστικό κρατικό μόρφωμα. Τότε τον Χίτλερ και τη ναζιστική Γερμανία, γιατί την πολεμήσαμε; Κοιτάξτε, αυτό λέγεται κατ΄ επίφαση δημοκρατία, ενώ στην πραγματικότητα έχουμε κυβερνήσεις που υπηρετούν συμφέροντα ολιγαρχών και στην Ελλάδα, κοτζαμπάσηδων. Πάντως, οι χώρες της ΕΕ, σε καμμιά περίπτωση δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των λαών τους. Και σε ότι αφορά στην ΕΕ, τι να περιμένουμε από αυτούς που μετά από 3 χρόνια, δεν κατάφεραν ακόμη να αποφασίσουν αν θα συνεχίσει να νυχτώνει αργότερα το καλοκαίρι ή όχι. Στην Ελλάδα δε, τι να περιμένουμε από αυτόν που του λένε, σε στημένο σκηνικό, «αχ καλέ τι γκόμενος είσαι εσύ»; Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ποπολάρος ρωτούσε αν θα βγάλουμε τον επόμενο χειμώνα. Τώρα το ερώτημα είναι αν θα φτάσουμε στον χειμώνα… Η φωτογραφία που συνοδεύει το σχόλιο, είναι από την σύνοδο στις Βερσαλλίες, εκεί που διέμενε η Μαρία Αντουανέτα, στην οποία αποδίδεται η φράση προς τους φτωχούς της Γαλλίας να φάνε παντεσπάνι, αφού δεν έχουν ψωμί.

 

Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού

«Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού», τραγουδούσε ο Τζίμης Πανούσης και στον Έβρο πάμε να το κάνουμε πραγματικότητα αυξάνοντας τον φράχτη στα 120 χιλιόμετρα. Πριν λίγα χρόνια, πήγαμε να κάνουμε ….φράχτη και στη θάλασσα και φαγώθηκαν αρκετά λεφτά. Άλλωστε, λεφτά υπάρχουν, πάντα υπήρχαν για φάγωμα. Και μετά είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αυτής που μας λέει πως και ο Ξέρξης, όταν τον ταλαιπώρησε η θάλασσα, έβαλε να την μαστιγώσουν. Και συνέχιζε ο Πανούσης, «Βούλγαροι, Βούλγαροι, χανούμισσες βαζέλες όλο το έθνος προσκυνάει σώβρακα και φανέλες». Έτσι και εμείς, προσκυνάμε προσκυνάμε Μαρινάκηδες, Βαρδινογιάννηδες, Σαβίδηδες, Μελισσανίδηδες και Κυριακούδους και Αλαφούζους. Για τις ομάδες τους σκοτωνόμαστε, τα κανάλια τους βλέπουμε. Ε, αν βάλουμε και άλλες δυο οικογένειες, αυτές με τα ιδρύματα και τις …δωρεές, έχουμε το αποτύπωμα της σύγχρονης Ελλάδας των επτά-οκτώ οικογενειών που μας κυβερνούν. Τουλάχιστον για τον Πανούση, υπήρχε μια διέξοδος, «Δεκαπέντε χιλιάδες και μία στραβάδια απολύομαι τριάντα τρία χρονάκια θητεία στραβάδια απολύομαι», εμείς πόσες μετράμε για να «απολυθούμε»;

 

«Έρημος» ξανά τον χειμώνα;

Εντάξει, καλοκαίρι αρχίζει, αλλά θα έρθει και πάλι ο χειμώνας και για να μην αποκτήσει και πάλι η πλατεία το γνωστό χειμωνιάτικο ερημικό τοπίο, γιατί δεν γίνονται μαζικές φυτεύσεις με δένδρα ή και φυτά (θάμνοι) που δεν χάνουν τα φύλλα τους;  Έτσι, για να συμφιλιώσει και η δημοτική αρχή την σχέση της με το «πράσινο», το οποίο δεν το έχει και σε μεγάλη υπόληψη. Και ξέρετε, υπάρχει και ολόκληρη τέχνη στο κούρεμα των θάμνων, τέχνη που αν την εφαρμόζαμε θα είχαμε μια πολύ βελτιωμένη εικόνα της πλατείας, όλο το χρόνο. Είναι από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζονται μεγαλόπνοοι σχεδιασμοί που στο τέλος μένουν σχέδια επί  χάρτου.

 

Από μας κρέμονται οι Ευρωπαίοι

Μάλιστα, κατά τον Ευρ. Στυλιανίδη, «Η ΑΜ-Θ εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας όλης της Ε.Ε.» Σαν να λέμε, από μας, από τον περιφερειάρχη κρέμονται οι Ευρωπαίοι. Πως το έλεγε ο Κωνσταντάρας στον ρόλο του Ζάβαλου… «άμα πέσουμε εμείς, πέφτουν τα Βαλκάνια, πέφτει η Ευρώπη, πέφτει ο κόσμος όλος». Δηλαδή, που να είχε γίνει και ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Από εμάς θα κρεμόταν ο κόσμος όλος. Αν δεν μας είχαν κάνει κολυμπηθρόξυλο οι …απέναντι (προσοχή, μην γίνει παρανόηση, απέναντι από τον Ατλαντικό).

 

Άφοβοι με τέτοιους δημοσιογράφους στο πλευρό μας

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιτεθεί στο τουίτερ, για αυτό μας προϊδέασε ο Κούλης από το Νταβός. Από μόνη της θα το κάνει, ή θα γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο; Πάντως το τουίτερ το πλέον πολιτικό μέσον κοινωνικό δικτύωσης. Αντίθετα, όλα καλά με τι ίνστα, όπου βρίθουν οι κώλοι και η προπαγάνδα της βίζιτας, θηλυκής και αρσενικής, άντε και των άλλων, μη μας πουν και ομοφοβικούς. Και τι νομίσατε, επειδή τα λένε κοινωνικά, είναι της κοινωνίας; Της μπουρζουαζίας και των κοτζαμπάσηδων είναι. Αν το τολμήσουν, ελπίζουμε να τους κάνει την μούρη κρέας ο Ευαγγελάτος, άρτι βραβευθείς για την προσφορά του στη δημοσιογραφία και μάλιστα από την ΠτΔ. Άμα οι πολίτες έχουν τέτοιους δημοσιογράφους στο πλευρό τους, δεν έχουν να φοβηθούν το παραμικρό. Ούτε χρειάζονται τους διάφορους Ποπολάρους και Αυγέρηδες (και οι δυο, ρόλοι του Πρέκα).

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος