ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Μήπως να πουλήσουμε και την μια που έχουμε;

Και το έγραψε ο Ποπολάρος, «να διαβαστεί μόνο από άνδρες» το σχόλιο για το gntm, αλλά η γυναικεία περιέργεια είναι μεγαλύτερη από αυτή της γάτας. Πάντως, μετά τα πρώτα επεισόδια, όχι μόνο για δεύτερη τηλεόραση δεν το σκέφτονται τα ζευγάρια, για να βλέπει και ο σύζυγος τα ποδόσφαιρα, αλλά δεν είναι λίγοι που άρχισαν να σκέφτονται μήπως να πουλήσουν και την μοναδική τηλεόραση που έχουν. Αμ δεν αντέχετε, από την μια η υπερσυγκλό Καγιά και από την άλλη, η κυπραία φρυδού καλλονή που μιλάει σε τρείς γλώσσες συγχρόνως. Πάντως, να κάνουμε δεύτερες σκέψεις, για την τηλεόραση, επαφίοντας τις ελπίδες μας στο μάστερ σεφ. Όσο να πεις, χειμώνα θα παίζεται, η πείνα θα μας έχει γονατίσει, τουλάχιστον ας χορταίνουμε με τηλεοπτικά φαγητά.

 

Δρόμους δεν έχουμε, αλυσίδες θα πάρουμε

Αφήστε τις εξυπνάδες ότι αθώοι όλοι για την Ζήμενς, για το Βατοπέδι, για το χρηματιστήριο, για την Νοβάρτις και πως όσοι δεν αθωώθηκαν είναι έξω και κάνουν την ζωάρα τους. Αυτά δεν είναι για σας. Ούτε και έχετε χρέη εκατομμυρίων που δεν σας τα βεβαίωσε η εφορία εδώ και δέκα χρόνια, οπότε πάνε για παραγραφή. Αυτά για τους άλλους, τους άριστους, τους εκατομμυριούχους φιλάνθρωπους, τους κοτζαμπάσηδες. Εσείς, οι πληβείοι, κοιτάξτε μέχρι την 1η Οκτωβρίου να έχετε αγοράσει αλυσίδες για το αυτοκίνητο σας, καθότι θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα. Μα, θα πείτε, δρόμους δεν έχουμε και όσους έχουμε είναι γεμάτοι λακκούβες… Ναι, θα σας βοηθούν οι αλυσίδες να μην σπινάρετε στις λακκούβες και θα είναι και χρήσιμες, αν χιονίσει 1-2 πόντους μια φορά στην δεκαετία. Α και όπως φαίνεται και στην φωτό, θα μας δίνουν με κάθε σετ αλυσίδων, από μια μπάλα δώρο.

 

Τυφλή ή την τύφλα της έχει;

Εντωμεταξύ, λάθος αυτό που λένε πως η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Ανοιχτομάτα, με μεγάλες τσέπες, περίεργα γούστα, ακριβά γούστα και παλιοπαρέες. Έτσι και καθίσει στο εδώλιο κανένας Ρομά, κανένας κακόμοιρος φτωχοδιάβολος, ίσα που γλυτώνει την ηλεκτρική καρέκλα. Για τους εκλεκτούς της κοινωνίας, όσους σνιφάρουν, τζογάρουν με τα λεφτά των άλλων, σαβουρώνουν δημόσιο χρήμα, πώς γίνεται και όλο βρίσκεται ένας καλός δικηγόρος να τους γλυτώσει. Αλλά, μη νομίζετε… δεν είναι ο καλός δικηγόρος που κάνει την δουλειά, είναι η τύφλα της δικαιοσύνης μεγάλη στην χώρα μας. Όπου τύφλα, τα είπαμε παραπάνω. Και μην αρχίσουμε τα, ναι αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις, αν υπάρχουν ας σηκώσουν τον σταυρό και ας μπουν μπροστά να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία. Το ίδιο με τους πολιτικούς. Ναι, αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι… εντάξει αλλά που είναι τα παλληκαράκια που θα καθαρίσουν την βρώμα και την δυσοσμία;

 

Σε ποιον διάλογο «δεν έρχεται ο Ερντογάν»;

Αυτό που λέει ο πρωθυπουργός πως εμείς δεν τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας και πως είναι ο Ερντογάν που δεν έρχεται στον διάλογο, από πότε έγινε δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής; Ποιον διάλογο, έτσι στο ξεκάρφωτο και με ανοιχτή ατζέντα; Ένα είναι το θέμα που έχουμε με το κράτος πειρατή, η υφαλοκρηπίδα. Αν και αυτό είναι λυμένο με την συνθήκη της Λοζάνης, καθότι οι Τούρκοι, αλλά και άλλα κράτη, έχουν υπογράψει πως στο Αιγαίο, μέχρι τρία μίλια από τις ακτές της έχει δικαιώματα η χώρα πειρατής. Και οι συνθήκες, υπερασπίζονται μόνο με την ισχύ των όπλων και καταργούνται μόνο με πόλεμο και νέα συνθήκη. Για αυτό ο Ποπολάρος έχει υποστηρίξει και το πιστεύει ακράδαντα, πως η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει πυρηνική ισχύ, Ας αποκτήσουν και οι γείτονες, η ισορροπία του τρόμου είχε αποτέλεσμα για δεκαετίες μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Πάντως αυτό με τον διάλογο, ας μας το εξηγήσει ο Κούλης.

 

Ήταν κάποτε οι εκλογές

Εκλογές στο πανεπιστήμιο ήταν έναν καιρό με Πανούση και μετά με Σιμόπουλο. Εκείνα ήταν μπερεκέτια, τώρα είναι μια απλή διαδικασία.

 

Έχεις μαχαίρι τρως πεπόνι

Σε αντίθεση με άλλα φρούτα που μπορούν να φαγωθούν με γυμνά χέρια, το πεπόνι ειδικά χρειάζεται μαχαίρι. Εξ ου και το γνωμικό αυτό που σημαίνει ότι τα αγαθά τα απολαμβάνει αυτός που έχει την ισχύ ή ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων κάτι συμβαίνει όχι επειδή είναι δίκαιο ή σύμφωνο με τις ιδεολογικές μας προτιμήσεις, αλλά απλά γιατί κάποιος μπορεί, γιατί υπάρχει η απλή δυνατότητα / δύναμη / ισχύς για να γίνει. Εσείς τώρα διαλέξτε τι σημαίνουν τα πεπόνια που κρατούσε προεκλογικά η Μελόνι (πεπόνι) που θα γίνει πρωθυπουργός στην Ιταλία. Άραγε να έχουν και εκεί την ίδια παροιμία; Πάντως, αν το 45% των μακαρονάδων ψήφισε …ακροδεξιά που λένε τα κανάλια της επαρχίας της Αθήνας, τι ψήφιζαν δεκαετίες που κυβερνούσε η Χριστιανοδημοκρατία με τον ……αριστερό Τζούλιο Αντρεότι, τι είναι όσες κυβερνήσεις σήμερα είναι με τους ναζί Ουκρανούς; Εμείς πάλι, με υπουργούς φιλοναζί και φιλοχουντικούς;

 

Σαγήνευσε το φεστιβάλ ειρήνης

Κρίμα που δεν ήρθαν Ντόρα και Κούλης στο φεστιβάλ ειρήνης στον Ίασμο, μήπως και άλλαζαν γνώμη και μας έβγαζαν από τον πόλεμο με την Ρωσία, στον οποίο οι δυο τους μας έβαλαν, έτσι επειδή γουστάρουν, καθώς λίγο δύσκολο να μην καταλαβαίνουν τι λένε. Άραγε, από μόνοι τους τα λένε, ή τους λένε να τα πουν; Σε κάθε περίπτωση, πολύ ειρήνη έπεσε στον Ίασμο και μόνο ο κεντρικός δρόμος είναι σε «εμπόλεμη κατάσταση», αλλά που θα πάει θα πέσει και εκεί άσφαλτος.  Πάντως ο εκεί δήμαρχος, είναι συνέχεια στην επικαιρότητα. Μια με το φεστιβάλ και τώρα με τις αλλαγές που θέλει να κάνει στον Δήμος, τονίζοντας πως «η περίοδος της αιχμαλωσίας στον δημόσιο υπάλληλο τελείωσε, διοικεί η λαϊκή βούληση». Στον δημοτικό υπάλληλο αναφέρετε, αλλά και για το δημόσιο, καλά θα ήταν να το προσπαθούσε κάποιος. Άντε να δούμε που τα πάει ο δήμαρχος.

 

Το μακέτο πάντα εντυπωσιάζει

Πάντα στις μακέτες και στις καλλιτεχνικές απεικονίσεις ένα έργο εντυπωσιάζει. Έτσι και το πώς θα δείχνει μελλοντικά η δημοτική αγορά μετά την ανάπλαση της. Χρειάζεται ανάπλαση; Η εμπειρία από τις αναπλάσεις στην Κομοτηνή, λέει, μην χαλάς κάτι για να το κάνεις χειρότερο. Ούτε το πάρκο έγινε καλύτερο, ούτε η Βουλγάρικου τύπου εποχής κομμουνισμού πλατεία ήταν καλύτερη από την προηγούμενη και χρειάστηκαν πολλές παρεμβάσεις για να βελτιωθεί. Αν το ίδιο συμβεί με την δημοτική αγορά, θα το δούμε. Ωστόσο, άλλα χρειάζεται η Κομοτηνή, αυτά που θα την έβγαζαν από την σημερινή ασφυξία του άναρχου κυκλοφοριακού, αυτά που θα την έκαναν όμορφη πόλη που δεν θα άγχωνε και δεν θα εκνεύριζε τους κατοίκους της. Εμείς στις αναπλάσεις επιμένουμε, ε να μην έρθουν λεφτά στην πόλη; Και που θα έρθουν, ή που ήρθαν, την βλέπουμε την προκοπή τους.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος