ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Πάει …Κίεβο η «πυροβολαρχία»

Κατά ασφαλείς πληροφορίες, σαν αυτές των ΜΜΕ της επαρχίας της Αθήνας, στο Μαγεμένο Πάρκο φέτος δεν θα στηθεί η …πυροβολαρχία από έλατα, καθώς με παρέμβαση της κυβέρνησης στάλθηκε στην Ουκρανία για ενισχυθεί η αντιαεροπορική της άμυνα… Ε, ναι, μπορείτε να γελάτε ελεύθερα καθώς για γέλια είμαστε. Πάντως να περιμένουμε, καθότι οι πληροφορίες λένε πως φέτος στο Μαγεμένο Πάρκο θα εμφανιστεί ο …Πινόκιο. Ναι, αυτός που μεγάλωνε η μύτη του όταν έλεγε ψέματα. Και μάλιστα, ο Πινόκιο ο δικός μας, θα πει τα ψέματα της ζωής του, ώστε όσο μεγαλώνει η μύτη του, να την κόβουμε για καυσόξυλα, για όσους δεν έχουν λεφτά να ζεσταθούν. Αν δεν φτάσει ο Πινόκιο, θα πλαισιωθεί από πολιτικούς και δημοσιογράφους, κυρίως προσκεκλημένους από την Αθήνα, αλλά και ντόπιους. Δεν αποκλείεται, με το ψέμα που θα πάει σύννεφο, να μαζευτούν τόσα ξύλα που θα είναι αναμμένα όλα τα τζάκια της Κομοτηνής, μέχρι τον Μάρτιο.

 

Γιατί όχι, πολύχρωμα τα ταξί;

Μια ακόμη παράταση για την ολοκλήρωση της μετάβασης από το παλιό μπορντό στο λευκό χρώμα για τα ταξί της Κομοτηνής έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής. Δηλαδή, για τα περισσότερα, πιθανόν λευκά να είναι από έξω και μπορντό, τα εσωτερικά από τις πόρτες, το καπό, το πορτμπαγκάζ, λόγω …κόστους. Πάντως, για να λέμε τα πράγματα όπως θα έπρεπε να είναι, γιατί όχι να μην πάμε σε ένα δημοψήφισμα τοπικό για το χρώμα των ταξί; Ωστόσο, την λύση θα μπορούσε να την δώσει η ίδια η φυσιογνωμία της πόλης, δηλαδή ο πολυπολιτισμικός της χαρακτήρας. Ταξί πολύχρωμα… Μπλε το μπροστινό καπό, πράσινες οι μπροστινές πόρτες και κόκκινες οι πίσω. Κίτρινος ο ουρανός με προσθήκη τον δικέφαλο αυτοκρατορικό αετό και λευκό το πίσω μέρος. Τα ελαστικά, θα μπορούσαν να παραμείνουν μαύρα, να μην το παρακάνουμε στην πολυχρωμία. Εντάξει, μην το παίρνετε και τοις μετρητοίς το σχόλιο, χιουμοριστικό είναι. Όμως, υπάρχει ένα θεματάκι με τα ταξί της Κομοτηνής. Η πιάτσα στην Ορφέως, απέναντι στην Εθνική, η οποία ευθύνεται για μποτιλιαρίσματα μέχρι το βαρέλι του τροχονόμου. Αλλά, να είστε σίγουροι, πολύχρωμα μπορούν να γίνουν τα ταξί, η πιάτσα δεν θα αλλάξει.

 

Το πάρκο είναι της Κομοτηνής

Επειδή ζούμε στην εποχή του «όχι σε κάθε είδους αναθεωρητισμούς», να σημειώσουμε για άλλη μια φορά, πόθεν έσχες η ονομασία πάρκο-άλσος της Αγίας Παρασκευής; Μια ζωή ήταν το πάρκο της Κομοτηνής, ούτε κεντρικό, ούτε αλλιώς, απλά πάρκο της Κομοτηνής. Την Αγία Παρασκευή καλώς την γιορτάζουμε ως πολιούχο, αλλά από πού και ως που το πάρκο εμφανίζεται ως κτήση της εκεί εκκλησίας; Το πάρκο είναι της Κομοτηνής, ήταν και θα είναι. Για αυτό και όταν λέγαμε παρκάκι, εννοούσαμε τον χώρο με τα δένδρα στην κάποτε πισίνα και τώρα στην Περιφέρεια. Στην φωτογραφία που συνοδεύει το σχόλιο, το πάρκο στις δόξες του, πριν το ξεπουπουλιάσουμε και το …εκσυγχρονίσουμε. Όσο για το θρυλικό γεφυράκι, και έγινε θρύλος καθώς, δυστυχώς, απουσιάζει πλέον, είχε τότε προταθεί από δημοσιογράφο, να το πάρουν με γερανό και να το στήσουν σε μια από τις πρασιές στην Ορφέως, ή στην Τσανάκλειο. Αλλά που… Για τραπεζοκαθίσματα όμως, υπήρξε πρόβλεψη, βεβαίως βεβαίως…

 

Και που πέφτει η τιμή, τα ίδια πληρώνουμε

Και τι μας νοιάζει εμάς αν πέφτουν ή ανεβαίνουν οι τιμές ρεύματος… Η κυβέρνηση αποφάσισε 180 ευρώ να την πληρώνουμε την μεγαβατώρα, βρέξει χιονίσει.  Δηλαδή, έπεσαν μεν οι τιμές σχεδόν 50% μέσα σε δυο μήνες, εμείς όμως το ίδιο πληρώνουμε, καθώς αναλογικά μειώνεται και η επιδότηση των εταιρειών ενέργειας. Βέβαια, δικά μας λεφτά είναι οι επιδοτήσεις, αλλά τα πληρώσαμε σε φόρους και πίσω δεν γυρνούν. Το ερώτημα είναι, αν ποτέ οι εταιρείες τιμολογήσουν κάτω από 180 ευρώ την μεγαβατώρα, ώστε πράγματι να μειωθούν οι λογαριασμοί. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Εδώ, με διάφορα τρικ και ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα έπρεπε να βγει πάνω από 1,5 ευρώ, κατάφεραν και το έφτασαν κοντά στο 1,1 ευρώ το λίτρο και δεν μιλάμε μόνο για τις επιδοτήσεις. Εκτίμηση είναι πως το καπέλο στα διυλιστήρια είναι στα 23 με 25 λεπτά το λίτρο σε όλα τα καύσιμα και μετά, γίνεται παιχνίδι. Και τι κάνει ο αρμόδιος υπουργός; Ελέγχει αν είναι ευθύγραμμα τα μακαρόνια Μαράτα Νο 6.

 

Να τις τιμούμε τις λαϊκές παραδόσεις

Λοιπόν, στην Ελλάδα έχουμε ένα μεγάλο «χάρισμα» να ξεφτιλίζουμε τα πάντα, οπότε δεν θα μας διέφευγε η Black Friday. Εκατοντάδες ωρών διαφήμισης, δεκάδες αφελή ευφυολογήματα, ντου από παντού στα κοινωνικά δίκτυα και τελικά, τιμές υψηλότερες από τις περσινές, τρικ «προσφορών», για να καταλήξουμε σε ολιγοήμερες δήθεν εκπτώσεις. Τελικά, μια προ ετών διαφήμιση είχε πει την αλήθεια μια για πάντα, θέτοντας την ερώτηση, είχες και Black Friday στο χωριό σου;». τώρα βέβαια, δεν ξεφτιλίζουμε την Black Friday, απλά και ως συνήθως, αυτοξεφτιλιζόμαστε. Ως κοινωνία, ως λαός. Δείτε την τηλεόραση, όπου σε ορισμένα προγράμματα, η αγγλική γλώσσα είναι στο προσκήνιο και ανάθεμα μας τι καταλαβαίνουν όσοι τα βλέπουν ανά την ελληνική επικράτεια. Αμ το Χαλοουίν, το πατροπαράδοτο αυτό έθιμο που έλκει την καταγωγή του από την …τουρκοκρατία… Το γιορτάζουμε και αυτό και μάλιστα κάποιοι (ψώνια) ντύνονται κιόλας στο πλαίσιο των …ελληνικών παραδόσεων του Χαλοουίν. Να δείτε που δεν θα αργήσει να στρώνουμε το τραπέζι και για Thanksgiving. Άλλωστε, στο πλαίσιο του αυτοξεφτιλίσματος, ήδη από φέτος ορίσαμε σαν πατροπαράδοτο πιάτο της 28ης Οκτωβρίου, τον μπακαλιάρο σκορδαλιά. Έτσι, γιατί σε διαφέρουν οι δυο επέτειοι; Ίδιοι δεν είναι και οι πρωταγωνιστές στις …ιστορικές ταινίες που βλέπουμε για το «Όχι» και την επανάσταση του «21»; Άσε που το σκόρδο κάνει καλό για την πίεση. Και μετά, μασάς μια τσιχλόφουσκα να μην σε μυρίζουν οι άλλοι. Αμερικανόφερτη δεν είναι και η τσίχλα;

 

 

 

 

 

 

 

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος