ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος

Δεν ήρθαν δα και στη ζούγκλα του Jumanji

Σωστά το πανεπιστήμιο Θράκης έβγαλε έναν μπούσουλα για την ζωή των πρωτοετών στην περιοχή και στο πανεπιστήμιο, ωστόσο υπερέβαλε στον τίτλο λες και οι νεαροί φοιτητές του ήρθαν στην ζούγκλα του Jumanji και έχουν να αντιμετωπίσουν άγρια θηρία και επικίνδυνα φυτά. Καλύτερα να διορθώσουν το «Οδηγός Επιβίωσης Πρωτοετών Φοιτητών», καθότι επιβίωση είναι ακριβώς, η διατήρηση της ζωής μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Τώρα αν την γρίπη του νέου κορώνα εννοούν οι εμπνευστές του τίτλου και προφανώς αυτό συμβαίνει, ας τους εξηγήσει κάποιος πως και με κορώνα ακόμη, το πανεπιστήμιο είναι χαρά και γνώση, η «ζούγκλα» έρχεται μετά, στην «πραγματική» ζωή, μπροστά στην οποία η ζούγκλα του Jumanji, είναι ένας απλός ζωολογικός κήπος.

Τον είδαν όμως οι αμερικάνοι…

Ορίστε που φώναζε ο δήμαρχος…, δεν πήγε να τον δει η Μπακογιάννη, ούτε ο Αυγενάκης, τον επισκέφθηκαν όμως οι αμερικάνοι. Και οι αξιωματούχοι από την πέραν του Ατλαντικού χώρα, δεν κάνουν βόλτες για να περνούν τον χρόνο τους και να ικανοποιούν τοπικές και κομματικές βλέψεις, ενίοτε αλόγιστες, άλλα πράγματα βλέπουν, αλλιώς ορίζουν το πολιτικό συμφέρον. Αν το καταλάβεις πως, κερδίζεις για τον τόπο σου.

Από τύχη δεν παίρνεις το 6969

Η είδηση είναι πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει την πώληση των πινακίδων με προτιμώμενες αριθμοσειρές και ο λόγος «για τις πινακίδες κυκλοφορίας με εύκολη αρίθμηση οι οποίες αυτή τη στιγμή πωλούνται στη «μαύρη αγορά» σε τιμές που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τις 2.500 ευρώ!». Ελλιπές το ρεπορτάζ, καθότι σιγά με από τύχη πάρει ένας πινακίδα 6969 ή 3333 και την πουλήσει στην «μαύρη» σε κάποιον άλλον. Αλλιώς, γίνεται η δουλειά, ίσως μάλιστα πολλές φορές να γίνεται ως χάρη σε μεγαλοσχήμονες της πολιτικής, της οικονομίας, ή γενικότερα της κοινωνίας. Πάντως, καλά κάνει το υπουργείο και σπάει αυτό …προνόμιο.

«Πύλη ουρανού» και πύλη οικονομίας

Ο Ποπολάρος θα επιμείνει στο θέμα του Ιερού Παρεκκλησίου της Παναγίας Πορταΐτισσας, τα θυρανοίξια του οποίου τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, λέγοντας, μεταξύ άλλων, «μπορεί να έχουμε εδώ την πύλη της πατρίδας μας, αλλά αυτό το παρεκκλήσι θα είναι και μια πύλη του ουρανού». Το εκκλησάκι δεν τοποθετήθηκε πολύ κοντά στα σύνορα της Νυμφαίας, για να μην εμποδίζει την κυκλοφορία και να σταματούν με άνεση όσοι θέλουν να το επισκεφθούν. Η ουσία είναι ότι δείχνει που έρχεται κάποιος μπαίνοντας από τα συγκεκριμένα σύνορα και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Τώρα μένει, από άλλους αρμόδιους, να φροντίσουν ώστε οι ταξιδιώτες να μαθαίνουν και άλλα πράγματα για τον τόπο που επισκέπτονται. Πέρασαν χρόνια και ακόμη δεν έχει γίνει κατανοητό το σημαίνει αυτός ο δρόμος και η συγκεκριμένη συνοριακή δίοδος, η οποία χρόνο με τον χρόνο γίνεται μεγίστη πύλη για την τοπική οικονομική, παραμένοντας, δυστυχώς, αναξιοποίητη. Και παρότι αναξιοποίητη, φάνηκε πόσο πόνεσε οικονομικά, λόγω της απαγόρευσης διέλευσης εξαιτίας του κορώνα.

Σιγά μην τους ζητήσει τον λόγο ο Ιπποκράτης

Εντωμεταξύ, αν ο ιατρικός σύλλογος της Αθήνας προειδοποιεί με τιμωρία μέλη του που δεν …συμμορφώνονται σχετικά με το τι είναι ο κορώνα, δεν πρέπει να πάρει το πτυχίο γιατρών όσων προκαλούν «όποιον δεν πιστεύει (τον κορώνα) να έρθει στην εντατική μαζί τους»; Είναι αυτά επιστημονικά επιχειρήματα γιατρών; Αλλά τι να περιμένεις…, να τιμωρήσουν αυτούς που τα έπαιρναν από τη Νοβάρτις; Αυτά τα «δωράκια» είναι «θεσμός», όπως και τα «φακελάκια». Σιγά μην αναστηθεί ο Ιπποκράτης και τους ζητήσει τον λόγο… Κατά τον Ιπποκράτη και τους αποκαλούμενους Ιπποκρατικούς, ο γιατρός οφείλει να απορρίπτει κάθε είδους δεισιδαιμονία, να είναι καθαρός στο σώμα και αχώριστος της ηθικής. Η ζωή του πρέπει να είναι σεμνή και γεμάτη σιγή και ο ίδιος να είναι φιλόσοφος. Η κάθε νοβάρτις ήρθε μετά…

Έχουμε και τις ειδήσεις που μας αξίζουν

Μετά τα τόσα άκυρα από την ΕΕ και το πόδι που βάζει η Τουρκία στο Αιγαίο, θα συνεχίσουμε το παραμύθι ότι το εξ ανατολών κράτος πειρατής τα βάζει με την Ευρώπη; Είναι άλλο το δίκαιο και άλλο το εθνικό συμφέρον και αν μπορείς να επιβάλεις το εθνικό συμφέρον, τότε εύκολα το μετατρέπεις και σε δίκαιο. Και κυρίως μην αυτοπαραμυθιαζόμαστε…, δεν πέρασαν δα και πολλές ημέρες που ούρλιαζαν τα παρασιτικά ΜΜΕ της επαρχίας της Αθήνας, ότι ο Ερντογάν σύρεται σε διάλογο και πως το έβαλε στα πόδια… Σε άλλες ειδήσεις, βουτιά στις φημισμένες «Βάθρες του Φονιά» της Σαμοθράκης έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από τις επίσημες επαφές του…

Ας μειώσει τον ΦΠΑ τουλάχιστον…

Αν η κυβέρνηση δεν δίνει επίδομα θέρμανσης για ξύλα επειδή η καύση τους επιβαρύνει το περιβάλλον, ας μειώσει τον ΦΠΑ, με 24% λες και αγοράζει ο κόσμος είδος πολυτελείας. Κάποτε ήταν, το τζάκι και όχι τα ξύλα, τότε που δίναμε τρελά λεφτά για φαραωνικά τζάκια, όχι για να καίμε ξύλα, αλλά για να έχουμε κάπου να βάζουμε τα ακριβά μπιμπελό. Τις δε σόμπες ούτε για ρουστίκ διακόσμηση της θέλαμε. Τώρα, τον χειμώνα, από κοντά τα έχουμε τα τζάκια και τις σόμπες.

Ας ανέβει σε άλλο «τρένο»

Ο προαστιακός σιδηρόδρομος στην περιοχή μας ήταν ένα πυροτέχνημα και ακόμη με διαφορετική εφαρμογή, πάλι δεν θα είχε επιτυχία. Καλύτερα ο Στυλιανίδης να μην σπαταλήσει δυνάμεις πολιτικές και χρόνο για ενδεχόμενη αναβίωση, καθώς άλλωστε, άλλοι κάνουν κουμάντο στα τρένα σήμερα. Καλύτερα θα ήταν να προσπαθήσει, στο πλαίσιο της διακομματικής, να φέρει το υγιές επιχειρηματικό πνεύμα της περιοχής μας στην κυβέρνηση. Σε αυτό θα τον βοηθήσουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τοπικά και έχουν πετύχει. Πέραν των λεγόμενων θεσμικών, κέρδος θα έχουμε αν ακουστούν και όσοι δοκιμάστηκαν στο πεδίο ηγούμενοι ελληνικής ιδιοκτησίας επιχειρήσεων και πέτυχαν. Αν το πετύχει και ο ίδιος, θα έχει προσφέρει πολλά για την πραγματική ανάπτυξη του τόπου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος