ΔΙΑΦΟΡΑ

Γυαλιά του Γκάντι πωλήθηκαν έναντι 288.000 ευρώ σε δημοπρασία

Ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά που ανήκαν στον ήρωα της ινδικής ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος τα είχε προσφέρει «για να ευχαριστήσει για μια καλή πράξη», πωλήθηκαν έναντι 260.000 στερλινών (περίπου 288.000 ευρώ), όπως ανακοίνωσε ο Οίκος δημοπρασιών East Bristol Auctions.

«Δείτε τη στιγμή που τα γυαλιά του Γκάντι κατακυρώθηκαν για 260.000 λίρες. Τα είχαμε βρει μόλις πριν από 4 εβδομάδες μέσα στο γραμματοκιβώτιό μας -τα είχε αφήσει εκεί ένας κύριος, στον θείο του οποίου τα είχε δώσει ο ίδιος ο Γκάντι. Ένα απίστευτο αποτέλεσμα για ένα απίστευτο αντικείμενο!», ανέφερε ο Οίκος δημοπρασιών, αναρτώντας ένα βίντεο από την πώληση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η αξία αυτού του επιχρυσωμένου ζευγαριού γυαλιών είχε υπολογισθεί μεταξύ 10.000 και 15.000 στερλινών (μεταξύ 11.000 και 17.000 ευρώ).

Αναφερόμενος στον φάκελο που βρέθηκε στον Οίκο δημοπρασιών, ο Άντριου Στόου -ένας από τους δημοπράτες, είχε αφηγηθεί στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News: «Τον πήρε ένας από τους συναδέλφους μου, έσκισε τον φάκελο και βρήκε ένα σημείωμα που έγραφε: “αυτά τα γυαλιά ανήκουν στον Γκάντι, τηλεφωνήστε μου”».

https://www.naftemporiki.gr

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος