ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η επίσημη ανακοίνωση στα… ξυλαγανιώτικα για το «προσωρινό Ορφexit» από τα πρωταθλήματα λόγω Covid

Ο Ορφέας Ξυλαγανής, ίσως η πιο cult ερασιτεχνική ομάδα της χώρας εξαιτίας των ξυλαγανιώτικων περιγραφών του Τριαντάφυλλου Παπαδάκη, δήλωσε αποχώρηση από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης, όπως έγραψε το ThrakiSportS από την περασμένη εβδομάδα.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια σημαντική απώλεια, που αποδεικνύει περίτρανα ότι οι προεκτάσεις των επιπτώσεων της πανδημίας είναι πάρα πολλές και δυστυχώς ο αθλητισμός δεν μένει ανεπηρέαστος. Και αυτό γιατί ο Ορφέας αποχωρεί επειδή ουσιαστικά δεν θα μπορούν να υπάρχουν αγκαλιές, σαν και αυτήν της φωτογραφίας από όχι πολύ μακρινές καλές στιγμές.

Ο Ορφέας Ξυλαγανής στην ανακοίνωσή του, που γίνεται και στην ξυλαγανιώτικη ντοπιολαλιά, αναφέρει ότι δεν κατεβαίνει φέτος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης με γνώμονα την υγεία των ποδοσφαιριστών, καθώς εκτιμά ότι τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό είναι ανεπαρκή και μέλημα όλων είναι η υγεία των κατοίκων του χωριού.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«OΡΦ-exit για φέτος. (κατσάκι στην ντοπιολαλιά)

Μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση μη καθόδου στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ.

1.δεν θέλαμε να κινδυνέψουν υγειονομικά τα μικρά και οι οικογένειές τους… Οι γιαγιάδες και οι παππούδες όλων μας. Τα αποδυτήρια είναι μικρά και δεν θέλαμε τα παιδιά μας να βρίσκονται τους ίδιους χώρους με τους μεγάλους.

2. Δεν πιστεύουμε ότι μπορούν τα τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας από τις ομάδες σχολαστικά.

3. Το περσινό πρωτάθλημα διακόπηκε έχοντας ακόμη 8 αγωνιστικές πλέι οφ. Ποιος μας διασφαλίζει ότι θα ξεκινήσει και θα τελειώσει ομαλά φέτος? Το Σιδηροχώρι ήδη δοκιμάστηκε.

4. Οι επιχειρήσεις που στηρίζουν οικονομικά την ομάδα έχουν αντικειμενικές δυσχέρειες.

5. Η Ομάδα παραμένει ζωντανή με δύο ομάδες από παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανης. Τα παιδιά βρίσκονται ούτως η άλλως στο σχολείο και δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν από ποδοσφαιριστές ενηλίκους.

6. Αν κολλήσουν κορωνοϊό παίκτες … Ξέρετε πόσο κοστίζουν τα τεστ για τους υπόλοιπους της πρώτης ομάδας και των 25 παιδιών???….

Προσωρινό Ορφ-exit λοιπόν».

πηγή: ThrakiSportS

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος