ΔΙΕΘΝΗ

Η έρημος Λουτ το πιο κολασμένο μέρος στην Γη

Το ξηρότερο μέρος της Γης είναι η έρημος Ατακάμα στην Χιλή. Το δεύτερο ξηρότερο μέρος είναι η Κοιλάδα του Θανάτου που βρίσκεται στην έρημο Μοχάβε στις ΗΠΑ. Η Κοιλάδα του Θανάτου ήταν μέχρι σήμερα η περιοχή που καταγράφονταν σταθερά οι υψηλότερες θερμοκρασίες στον πλανήτη. Οι υψηλότερες μετρήσεις που είχαν γίνει στην Κοιλάδα του Θανάτου ήταν 56,7 βαθμοί Κελσίου.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια πραγματοποίησαν μια νέα έρευνα στην οποία διαπίστωσαν ότι υπάρχουν δύο περιοχές στην Γη που ξεπερνούν πλέον και μάλιστα κατά πολύ την Κοιλάδα του Θανάτου σε θερμοκρασίες. Πρόκειται για την έρημο Σονόρα στην Αριζόνα και την έρημο Λουτ στο Ιράν. Εκείνη που κερδίζει την πρώτη θέση είναι η έρημος Λουτ όπου σύμφωνα με τους ερευνητές εντόπισαν θερμοκρασίες 80,8 βαθμών Κελσίου.

Προηγούμενες έρευνες είχαν υποδείξει την έρημο Λουτ ως το πιο καυτό  σημείο της επιφάνειας της Γης με θερμοκρασίες πέριξ των 70 βαθμών Κελσίου. Η νέα έρευνα στην οποία ανάμεσα στα άλλα μελετήθηκαν δορυφορικές εικόνες όχι μόνο επιβεβαιώνει τα προηγούμενα ευρήματα αλλά αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ένα κυριολεκτικά κολασμένο μέρος. Στην αντίθετη πλευρά του υδράργυρου βρίσκονται κάποιες περιοχές της Ανταρκτικής με θερμοκρασίες -110.9 βαθμών Κελσίου.

https://www.naftemporiki.gr/story/1729788/i-erimos-lout-to-pio-kolasmeno-meros-stin-gi

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος