ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ

Η FIFA πρέπει να πληρώσει 120 εκ. ευρώ στους δημιουργούς του διαιτητικού σπρέι

Referee Peter O Laary of New Zeland sprays the grass before a free kick during a group stage football match between Korea's Republic and Nigeria at the FIFA Under 20 World Cup at the TT Arena stadium in Istanbul on June 27, 2013. AFP PHOTO / OZAN KOSE RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Η FIFA θα πρέπει να πληρώσει στους Πάμπλο Σίλβα και Χάιν Αλεμάν, δημιουργούς του σπρέι που χρησιμοποιείται για τη σήμανση των αποστάσεων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ποσό άνω των 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό ανέφερε η ισπανική εφημερίδα AS, σύμφωνα με την οποία το ποσό είναι το αποτέλεσμα των 40 εκατομμυρίων ευρώ που ο Σεπ Μπλάτερ, πρώην πρόεδρος της FIFA, συμφώνησε με τους εφευρέτες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Ένα ποσό που τριπλασιάστηκε από τα πολλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μια επτάχρονη πορεία δικαστικών αγώνων.

Η διαμάχη επικεντρώθηκε στην παραβίαση της συμφωνίας από τον επόμενο επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας, τον Τζιάνι Ινφαντίνο, στον οποίο το 2017 βραζιλιάνικο δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι στο οποίο χρησιμοποιήθηκε το σπρέι.

Η αποζημίωση ορίστηκε από το 14ο αστικό τμήμα του δικαστηρίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο την περασμένη Τρίτη (26/10) διέταξε τη FIFA να πληρώσει τους δημιουργούς για κακή πίστη και κατάχρηση της εφεύρεσής τους.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, συγκλονισμένοι που δύο απλά άτομα σαν εμάς κατέστρεψαν έναν γίγαντα όπως η FIFA», δήλωσε κατ΄ αποκλειστικότητα ο Σίλβα στην AS, αφού μπήκε τέλος σε επτά χρόνια αγωγών και αξιώσεων.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος