ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Γραμματεία Γυναικών της Ε.Α.Υ. Ροδόπης συγκέντρωσε είδη για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ενεργοποίησε για μια ακόμη φορά τα αντανακλαστικά της Γραμματείας Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, που πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει είδη για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής. Η αξιέπαινη αυτή δράση της Ένωσης  αγκαλιάστηκε θερμά από τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους τους και το προσκλητήριο απέδωσε καρπούς.

Σήμερα το μεσημέρι, στο Αστυνομικό Μέγαρο στην Κομοτηνή, η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά, και τα μέλη της Γραμματείας Γυναικών, Ελένη Ζαχαριά, Μαρία Καμάργιου, Πασχαλίτσα Στάνη παρέδωσαν τα είδη που συγκεντρώθηκαν στη διοικητική υπάλληλο του Ξενώνα, Βίκυ Γαντά και στην κοινωνική λειτουργό του Ξενώνα, Κυριακή Ανδρούτσου, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης, Ιωάννη Μουρτίδη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμβάλλει τα μέγιστα στην κάλυψη των υλικών αναγκών του Ξενώνα του Δήμου Κομοτηνής, που φιλοξενεί γυναίκες και παιδιά από όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο, αλλά και αποδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης που αναπτύσσονται σε μια κοινωνία. Ο κ. Μουρτίδης και τα στελέχη του Ξενώνα ευχαρίστησαν θερμά στο πρόσωπο της κ. Τζατζανά όλους τους αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν. Σημείωσαν δε ότι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, που έχουν ως θύματα γυναίκες και ανήλικα παιδιά. Τα στελέχη του Ξενώνα έδωσαν έμφαση στην ανάγκη ευαισθητοποίησης και αντίδρασης του κάθε πολίτη απέναντι στη βία, γιατί στα ζητήματα βίας η πρόληψη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Μετέφεραν, επίσης, τον προβληματισμό τους για την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Η κ. Τζατζανά από την πλευρά της συμφώνησε ότι αυτά τα περιστατικά έχουν οξυνθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 και δήλωσε πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης θα είναι πάντα στο πλευρό αυτών που έχουν ανάγκη. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η 8η του Μάρτη, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι μέρα-σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών, αλλά και αφετηρία καθημερινών αγώνων για ίσα δικαιώματα και καταδίκη της έμφυλης βίας.

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση των ειδών έγινε τόσο στο Αστυνομικό Μέγαρο και τη Σχολή Αστυφυλάκων, όσο και στα Περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα του Νομού Ροδόπης.

Συγκεντρώθηκαν βρεφικά είδη, ρούχα και παπούτσια για παιδιά και γυναίκες, παιχνίδια και τρόφιμα.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος