ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τη Ροδόπη τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας της στη Θράκη

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας της στη Θράκη, συμμετείχε στην Ακολουθία της Αποκαθήλωσης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μικρό Δέρειο, και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μεγάλο Δέρειο και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού.

Ο μητροπολίτης Διδυμότειχου Ορεστειαδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός μέσα στην εκκλησία τής είπε ότι είναι μαζί μας και ένας ιερέας από την Ουκρανία που ήρθε εδώ με την οικογένεια του (έχει πέντε παιδιά). Μένει στο Σουφλί και θα μείνει «μέχρι να περάσει η οργή του Θεού». Ο ίδιος αμέσως μετά ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για την Ουκρανία.

Η κυρία Σακελλαροπούλου αργότερα μετέβη στο Θρυλόριο και, αφού ξεναγήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, συναντήθηκε στην πλατεία του χωριού με κατοίκους, οι οποίοι την υποδέχθηκαν φορώντας παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την υπαίθρια φωτογραφική έκθεση, στην οποία απεικονίζεται η έλευση των προσφύγων του Πόντου στη Β. Ελλάδα και ενημερώθηκε από τις γυναίκες του Συλλόγου «Η Κερασούντα και το Γαρς» για την ιστορία του Θρυλορίου.

Το απόγευμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τους Ασκητές και θα συμμετάσχει στην Ακολουθία του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος