ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Κομοτηνή υποψήφια στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025

Την υποψηφιότητά του στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025 υπέβαλε χθες ο Δήμος Κομοτηνής. Στην αίτηση περιγράφεται επακριβώς το προφίλ της Κομοτηνής που χαρακτηρίζεται και «Πόλη των Νέων» λόγω της ισχυρής παρουσίας νέων όχι μόνο αριθμητικά αλλά και επί της ουσίας.
Σε επίπεδο αριθμών, το μαθητικό δυναμικό στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης σε δημόσια και μειονοτικά σχολεία είναι 9.891 μαθητές ενώ στα 9 Τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης φοιτούν 13.869 προπτυχιακοί φοιτητές, στους οποίους προστίθενται 2.250 μεταπτυχιακοί φοιτητές και 987 υποψήφιοι διδάκτορες που είτε βρίσκονται στην Κομοτηνή είτε διατηρούν στενή επαφή με την πόλη.
Το σημαντικό είναι η ουσιαστική παρουσία των νέων μέσα από ομάδες που ασχολούνται με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, νέων που διακρίνονται σε διαγωνισμούς σε εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η πρόταση του Δήμου Κομοτηνής στον 17ο διαγωνισμό για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025 στηρίζεται από το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής Exagono. Τα στελέχη του συνέβαλαν ουσιαστικά στην καταγραφή της σχέσης της πόλης με τη νεολαία, μέσα από συγκεκριμένες δομές, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει αλλά και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει η Δημοτική Αρχή εάν επιλεγεί η Κομοτηνή. Στα χαρακτηριστικά της πόλης καταγράφεται η πολυπολιτισμική ταυτότητα παράλληλα με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό χαρακτήρα της καθώς επίσης το ισχυρό εθελοντικό προφίλ που έχει καταγραφεί επί χρόνια μέσα από τη λειτουργία πετυχημένων δομών όπως το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Κομοτηνής.
Η πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα νεολαίας το 2009 ήταν το Ρότερνταμ, ενώ για το 2024 έχει κερδίσει το διαγωνισμό η Γάνδη.
Ο Δήμος Κομοτηνής διεκδικεί τον ρόλο του σε έναν επιτυχημένο ευρωπαϊκό θεσμό ρίχνοντας τα φώτα στους νέους.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος