OIKONOMIA

Η Pharmathen εκσυγχρονίζει με εξειδικευμένο εξοπλισμό τα εργαστήρια δύο σχολείων στη Θράκη

Η Pharmathen, μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες σε Ελλάδα και Ευρώπη,με εξειδίκευση στον τομέα των σύνθετων ενέσιμων προϊόντων παρατεταμένης αποδέσμευσης (LAI), στο πλαίσιο των Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, εξόπλισε πλήρως τα εργαστήρια του 6ου Πειραματικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και του 3ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής,συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον εκσυγχρονισμό των σχολείων και στην μεγαλύτερη εξοικείωση των μαθητών με τις θετικές επιστήμες. Η παράδοση του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε και στις δύο σχολικές μονάδες την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου,παρουσία του κ. Νικόλαου ΤσαλικίδηΑντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και του κ. Δημήτριου Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.

Η εταιρεία με υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχει θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων στις οποίες βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της, επιστρέφοντας μέρος της επιτυχίας της στην κοινωνία. Με αυτή την πρωτοβουλία, η Pharmathen προωθεί την επιστημονικότητα και την καινοτομία και συνεισφέρει έμπρακτα στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ξεκινώντας από την περιοχή της Θράκης, όπου έχει ενεργή παρουσία, ενισχύει τις υποδομές των δύο δημόσιων σχολείων και εφοδιάζει με σύγχρονο εξοπλισμότα εργαστήριαΦυσικής, Χημείας και Βιολογίας,επιτρέποντας έτσι στους καθηγητές να πραγματοποιούν πειράματα και έρευνεςχρησιμοποιώντας τα πιο ενδεδειγμένα μέσα και στους μαθητές να κατανοούν βιωματικά τις επιστήμεςκαι να αποκτούν νέες δεξιότητες.

Ο κ. Χρήστος ΜέτιοςΠεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανέφερε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στη Pharmathen για την πρωτοβουλία της να προμηθεύσει με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και το 3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής.  Δίνει με αυτόν τον τρόπο στους μαθητές της περιοχής μας νέες δυνατότητες απόκτησης γνώσεων και καινούργια ερεθίσματα ενασχόλησης με την επιστήμη.

 Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν χαρά μας να στηρίξουμε την εξαίρετη αυτή πρωτοβουλία και να συμβάλουμε στην υλοποίησή της. Η αναβάθμιση των κτιριακών και εκπαιδευτικών υποδομών των σχολείων μας άλλωστε, είτε μέσα από την αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ είτε μέσα από τη στήριξη ιδιωτικών πρωτοβουλιών, όπως αυτή της Pharmathen, αποτελεί σταθερή πολιτική μας επιλογή.»

 Οκ. Κώστας Σταμούλης, VicePresidentIndustrialOperationsτηςPharmathen, ανέφερεκατά την παράδοση του εξοπλισμού: «ΣτηPharmathen ανταποκρινόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα στις ανάγκες της κοινωνίας, με δράσεις καινοτομίας και προσφοράς. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στόχος μας είναι να παρέχουμε στους νέους όλα τα εφόδια και την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τον κόσμο των επιστημών και να διαπρέψουν σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Μάλιστα θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να ενταχθούν μελλοντικά στο δυναμικό της Pharmathen, η οποία σήμερα απασχολεί κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». 

Ο κ. Λευτέρης ΚοτζαμάνηςPlantDirectorBU Sapes, ανέφερε: «Με τη δράση αυτή η Pharmathenαποδεικνύει στην πράξη ότι μέλημά της είναι να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες, πρωτίστως στις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται, όπως είναι η Θράκη. Είμαστε βέβαιοι ότι ο εκσυγχρονισμός των εργαστηρίων θα ενισχύσει την βιωματική μάθηση και θα ενδυναμώσει τη σχέση των νέων με τις επιστήμες, εμπνέοντας πολλούς από αυτούς να ακολουθήσουν αυτό το επαγγελματικό μονοπάτι.».

 Σχετικά με τη Pharmathen:

Η Pharmathen, εδώ και 53 χρόνια, πρωτοπορεί στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και παραγωγής φαρμάκου. Με οδηγό την καινοτομία, βρίσκεται στην κορυφή της τεχνολογίας χορήγησης φαρμάκων, με ειδίκευση στον τομέα των σύνθετων ενέσιμων προϊόντων παρατεταμένης αποδέσμευσης (LAI). Με 100 προϊόντα να διατίθενται σε περισσότερες από 100 χώρες, καθώς και 30 ακόμη που βρίσκονται στο pipeline της εταιρίας, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 200 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ευρώπης. Το αναπτυξιακό της πλάνο αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ έως το 2025, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα ανάπτυξης στην Ελλάδα με βάση τις επενδύσεις.Στην καρδιά της Pharmathen βρίσκονται οι 1.300 εργαζόμενοι της, ανάμεσα τους 220 κορυφαίοι ερευνητές, οι οποίοι καθημερινά, κάνουν τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας.

 

Λεζάντες Φωτογραφιών:

  • Pharmathen_Παράδοση εξοπλισμού (1): Από αριστερά, o Γιώργος Δρόσος, Vice President People & Culture της Pharmathen, η Νατάσα Κυριακάκη, Head of Corporate Communication & Engagement της Pharmathen, ο Λευτέρης Κοτζαμάνης, Plant Director BU Sapes, ο Νικόλαος Τσαλικίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, η Κατερίνα Φωτιάδου, Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Αντώνης Πασχάλης,  Διευθυντής Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Μαίρη Κοσμίδου, Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜΘ και ο Κώστας Σταμούλης, Vice President Industrial Operations της Pharmathen.
  • Pharmathen_Παράδοση εξοπλισμού (2): Από αριστερά, η Ευδοξία Ισιδωρίδου, Διευθύντρια 6ου Πειραματικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, ο Δημήτριος Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, η Κατερίνα Φωτιάδου, Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Κώστας Σταμούλης, Vice President Industrial Operations της Pharmathen, η Γλυκερία Σκεύα, Υπεύθυνη Εργαστηρίου 6ου Πειραματικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, ο Λευτέρης Κοτζαμάνης, Plant Director BU Sapes, o Γιώργος Δρόσος, Vice President People & Culture της Pharmathen και η Νατάσα Κυριακάκη, Head of Corporate Communication & Engagement της Pharmathen.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος