OIKONOMIA

Η Sunlight Groupσυμμετέχει στο JobFair Xanthi και στηρίζει το επαγγελματικό μέλλον νέων μηχανικών

  • Το παράρτημα Ξάνθης τηςElectricalEngineeringSTudents’ EuropeanassoCiation (EESTEC),με την υποστήριξη της SunlightGroup, διοργάνωσε στην πόλη τη διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμούJobFairXanthi
  • Στην εκδήλωση συμμετείχαν 120 φοιτητές και απόφοιτοι ακαδημαϊκών ιδρυμάτωντης ευρύτερης περιοχής,αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία

Η SunlightGroup Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (SunlightGroup), εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, συμμετείχε ως χορηγός στη διημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμούJobFairXanthi που διοργανώθηκε στις 7 και 8 Μαΐου 2022 από την ElectricalEngineeringSTudents’ EuropeanassoCiation (EESTEC),Τοπική Επιτροπή Ξάνθης,στο κτήριο του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η EESTECείναι ένας πανευρωπαϊκός, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός φοιτητών στον οποίο συμμετέχουνΗλεκτρολόγοι Μηχανικοί από 48 πανεπιστήμια και 24 διαφορετικές χώρες, και έχει στόχο την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των σπουδαστών. Η EESTECΤ.Ε. Ξάνθης βρίσκεται υπό την αιγίδα του ΔΠΘ και μετρά 50 περίπου μέλη.

Η SunlightGroup ενδυναμώνει και επενδύει στους νέους, με εξειδικευμένα αναπτυξιακά προγράμματαεπισκέψεις στις εγκαταστάσεις της, και άλλες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ως platinumχορηγός το JobFairXanthi συμβάλλοντας στον επαγγελματικό προσανατολισμό φοιτητών και αποφοίτων, και στην ταχύτερη μετάβασή τους από τον ακαδημαϊκό στον εργασιακό χώρο.

Φοιτητές πολυτεχνικών σχολών είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με στελέχη της SunlightGroup και να γνωρίσουν την επιχειρηματική της δράση. Εκπρόσωποι της Sunlightπαρουσίασαν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες την εταιρεία, τις εγκαταστάσεις, τα προϊόντακαι τις θέσεις εργασίας που προσφέρει. Ακόμη, ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων που αναζητά να προσλάβει, πραγματοποίησαν συνεντεύξεις και προσωπικές συναντήσεις με τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες, και συνέλεξαν βιογραφικά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκανεπίσης εκπαιδεύσεις σε softskills, εργαστήρια, καισεμινάρια δημιουργίας βιογραφικού.

Η συμμετοχή της SunlightGroupστο φετινό JobFairXanthi εντάσσεται στο ευρύτερο όραμα της εταιρείαςνα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των νέων και να αποτελεί πηγή γνώσης,δημιουργώντας καταρτισμένα στελέχη που ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες των επιχειρήσεων σε γνώσεις και δεξιότητες.

Στο πλαίσιο του Job Fair Xanthi, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Sunlight Group, κ. Βασίλης Γαβρόγλου,δήλωσε:«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποδεχθήκαμε στο περίπτερο της SunlightGroupφοιτητέςπολυτεχνικών σχολών και μελών της EESTEC Τ.ΕΞάνθης. Είναι βασικός μας στόχος να ενδυναμώνουμε τους νέους και να υποστηρίζουμε την επαγγελματική ανέλιξη των στελεχών του αύριο. Γι’αυτό αξιοποιούμε τέτοιες ευκαιρίες να φέρουμε σε επαφή φοιτητές και αποφοίτους με τη SunlightGroup, μία δυναμικά αναπτυσσόμενη τεχνολογική εταιρεία που διαθέτει διεθνή εμπειρία και προσανατολισμό. Γι’ αυτό στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικάτη γεφύρωση των ακαδημαϊκών σπουδών με την επιχειρηματική πραγματικότητα, και την ανάπτυξη των αντίστοιχων δεξιοτήτων. Πρωτίστως γιατί έχουμε ανάγκη οι ίδιοι από ικανά στελέχη, ειδικά από την τοπική κοινωνία όπου και δραστηριοποιούμαστε».

Με οδηγό τη φιλοσοφία της και θέλοντας να παρέχει ενέργεια που βασίζεται στη γνώση, η SunlightGroupεπενδύει σταθερά στην προσέλκυση νέων ταλαντούχων στελεχών που μέσα από στοχευμένη ανάπτυξη δεξιοτήτων θα ανοίξουν το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη SunlightGroup, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος