Αστυνομικά

Ηχητικό κανόνι – Έβρος: Το νέο “όπλο” που δοκιμάζουν οι συνοριοφύλακες

Ένα «νέο» όπλο δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, στη φαρέτρα των ανδρών που επιχειρούν στον Έβρο, έχει μπει και το “ηχητικό κανόνι”, το οποίο έχει ως αποστολή να τρομάζει πρόσφυγες και μετανάστες αφού ο θόρυβος είναι τόσο δυνατός όσο μιας μηχανής jet, που επιχειρούν να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος χωρίς να εξετάζεται πρώτα αν πρόκειται για ανθρώπους με προσφυγικό προφίλ ή όχι.

Το “ηχητικό κανόνι” (Long Range Acoustic Device – LRAD) έφτασε από τις ΗΠΑ στη χώρα μας και είναι επιχειρησιακό. Τόσο η DW όσο και άλλα διεθνή δίκτυα έχουν καλύψει την “πρώτη” του νέου συστήματος που συνοδεύεται από κάμερες, drone και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό. Όλα, τονίζουν ότι πρόκειται για ευρωπαϊκές “δοκιμές” σε ελληνικό έδαφος, με στόχο πρόσφυγες.

«Κύριος στόχος είναι να αποτρέψουμε την είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα μας», δήλωσε στη DW ο συνοριοφύλακας, Δημοσθένης Καμαργιός και πρόσθεσε: «Για να το πετύχουμε αυτό χρησιμοποιούμε νέο και σύγχρονο εξοπλισμό.

Europe is testing a “sound cannon” to be used against refugees.

https://www.enikos.gr/society/780977/ichitiko-kanoni-evros-to-neo-oplo-pou-dokimazoun-oi-synoriofylake

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος