ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης: Διαδικτυακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα οργανώσει στην διάρκεια του τρέχοντος έτους για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει εκδήλωση, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στις 19:00, με τίτλο «Ο πραγματικός ρόλος του ξένου παράγοντα κατά την Ελληνική Επανάσταση (αρχειακή τεκμηρίωση): Η Περίπτωση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φωτίσουμε τις πραγματικές αιτίες εμπλοκής των Μεγάλων Δυνάμεων στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου και να μάθουμε την ιστορική αλήθεια με την βοήθεια αρχείων επί του θέματος.

Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Δημήτριος Μεταλληνός, διδάσκων του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και το e-mail τους στην διεύθυνση: fthrace@otenet.gr μέχρι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί.

Την Παρασκευή το πρωί το Ίδρυμα θα αποστείλει στο e-mail όσων δήλωσαν συμμετοχή, τον σύνδεσμο της εκδήλωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση είναι να έχετε εγκαταστημένη την εφαρμογή ZOOM στο υπολογιστή, στο tablet ή στο κινητό σας τηλέφωνο.

Βιογραφικό ομιλητή

Ο Δημήτριος Γ. Μεταλληνός γεννήθηκε στην Αθήνα, έζησε στη Γερμανία και περάτωσε την εγκύκλιο παιδεία στο Ν. Ψυχικό (Αθήνα).

Είναι πτυχιούχος της Γερμανικής Φιλολογίας και της Θεολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδικεύθηκε στη νεότερη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία στο «Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών» του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης (Η.Π.Α.).

Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Υπηρετεί ως μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο γνωστικό αντικείμενο: «Οργάνωση και Τεκμηρίωση Αρχείων».

Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012, διδάσκει μαθήματα της κατεύθυνσης «Αρχειονομία» και μαθήματα Ιστορίας Γενικής Παιδείας.

Έχει συγγράψει μονογραφίες, μελέτες και επιστημονικά άρθρα, έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, ενώ παράλληλα εργάζεται ως ερευνητής σε ελληνικά, βρετανικά και γερμανικά αρχεία.

#PressGreece

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος