ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιλχάν Αχμέτ : «η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να γίνει μοχλός και ατμομηχανή ανάπτυξης και να ξεφύγει από το σημερινό τέλμα…»

Υποδεχθήκαμε στη Θράκη και την Κομοτηνή τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, που έδωσε με την ομιλία του το περίγραμμα μιας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής, ανεκτικής και πολυπολιτισμικής Θράκης, ανοιχτής και δεκτικής σε όλους τους πολίτες της που συνθέτουν το πολύμορφο μωσαϊκό της.

Αυτόν τον πλούτο θέλουμε να τον κρατήσουμε ζωντανό, πέρα και έξω από εθνικισμούς και μισαλλόδοξες δοξασίες που ναρκοθετούν τις αξίες της Ισονομίας και Ισοπολιτείας και το δημοκρατικό υπόβαθρο στο οποίο έχουν οικοδομοθεί. Γι’ αυτό η παρουσία του Μαργαρίτη Σχοινά στην Κομοτηνή ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναπροσεγγίσουμε μέσα από τις ευρωπαϊκές αξίες την δυναμική των δικαιωμάτων, που δεν οφείλει κανείς μας να αγνοεί και να απεμπολεί σε μια ξεχωριστή περιοχή της Ευρώπης, όπως είναι η Θράκη.

Είχα, όμως, και την ευκαιρία να δω ξανά από κοντά ένα πραγματικό φίλο που είχα επισκεφθεί στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια, όντας ο πρώτος Θρακιώτης πολιτικός που έθεσε στην έδρα της Ε.Ε. τα ζωτικά αναπτυξιακά θέματα του τόπου μας.

Καρπός εκείνης της συνάντησης και συνεργασίας ήταν η κατοπινή πρόσκληση στην Κομοτηνή του διευθυντή Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τάσου Χανιώτη, που μίλησε για τη νέα ΚΑΠ και τις προοπτικές για τα προϊόντα της περιοχής μας.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας στις Βρυξέλλες το φθινόπωρο σε ομαλές, ελπίζουμε όλοι, συνθήκες αυτή την φορά, κρατώντας την αισιόδοξη προοπτική η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να γίνει μοχλός και ατμομηχανή ανάπτυξης και να ξεφύγει από το σημερινό τέλμα που οδηγεί στην φυγή και την μετανάστευση χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ν. Ροδόπης

 

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος