ΥΓΕΙΑ

Κ. Βενετίδης: «Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μείωση των κρουσμάτων στην περιφέρειά μας» (βίντεο)

Μια σχετική μείωση των κρουσμάτων λόγω COVID-19 στην περιφέρεια ΑΜΘ διακρίνει τις τελευταίες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφέρειας, Κώστας Βενετίδης.

«Όπως απότομα εμφανίστηκε η έξαρση (του δεύτερου κύματος) σε όλη τη Β. Ελλάδα, έτσι ακριβώς εμφανίστηκε και στη δική μας περιφέρεια στα τέλη Οκτωβρίου. Βέβαια, μετά από 45 και πλέον ημέρες απαγορεύσεων και καραντίνας, εμείς ελπίζαμε ότι τα κρούσματα θα πέφτανε γρηγορότερα – αυτό δεν συνέβη, και αυτό είναι ένα ερώτημα που παραμένει, όχι μόνο στην περιφέρειά μας αλλά γενικότερα στη Β. Ελλάδα» δήλωσε στο evros24 o κ. Βενετίδης, εξηγώντας ότι από τη Θεσσαλία και βορειότερα πολλές περιοχές έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Ο Κώστας Βενετίδης

«Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μια μείωση κρουσμάτων στην περιφέρειά μας – εύλογο θα ήταν, το περιμέναμε αυτό αλλά περιμέναμε να γίνει γρηγορότερα αυτό. Αυτό που μας προβλημάτιζε και μας προβληματίζει είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων – δεν ήταν πανάκεια για εμάς ο αριθμός αλλά το πόσοι εισάγονται στα νοσοκομεία και πόσοι χρήζουν νοσηλείας, αυτό ήταν το ζητούμενο» επεσήμανε ο ίδιος στη συνέχεια.

«Σήμερα είναι μειωμένα τα κρούσματα στα νοσοκομεία μας, ωστόσο παραμένει υψηλός ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία» τόνισε ο κ. Βενετίδης,

«Θεωρούμε ότι το δεύτερο κύμα ήταν αυτό που ζόρισε το εθνικό σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στη δική μας περιοχή. Αυτό που μας ανησυχεί είναι το επόμενο διάστημα και όσο μπαίνει για τα καλά ο χειμώνας, και οι θερμοκρασίες μειώνονται» κατέληξε ο ίδιος, υποφραμμίζοντας πως οι μικρές θερμοκρασίες ευνοούν τον ιό.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος