ΔΙΕΘΝΗ

Καλύβες, γυναίκες, ζώα και αγάλματα στη Σελήνη και τον Άρη

Πριν από λίγες μέρες τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε μια φωτογραφία που έστειλε από την αθέατη πλευρά της Σελήνης το κινεζικό ρόβερ εξερεύνησης που βρίσκεται εκεί. Στο βάθος της φωτογραφίας εικονίζεται ένα αντικείμενο που θυμίζει ένα οίκημα τύπου καλύβας. Οι επιστήμονες έκαναν λόγο για ένα μεγάλο πέτρωμα που δημιουργήθηκε μετά την πτώση ενός μετεωρίτη στο συγκεκριμένο σημείο αλλά αυτό δεν εμπόδισε φυσικά τα κάθε είδους χιουμοριστικά αλλά και συνωμοσιολογικά σχόλια να κατακλύσουν τον κυβερνοχώρο.

CNSA

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που μια εικόνα από το Διάστημα προκαλεί τέτοιου είδους αντιδράσεις. Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο γνωστές και χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Το πρόσωπο του Άρη

Αποτελεί την διασημότερη εικόνα από το Διάστημα στην οποία στηρίχτηκαν οι θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας. Το αποκαλούμενο «Πρόσωπο στον Άρη» εμφανίστηκε σε ορισμένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το 1976 στον Άρη, στην περιοχή της Κυδωνίας, από την διαστημοσυσκευή Viking Orbiter. Η εικόνα που παραπέμπει σε ανθρώπινο πρόσωπο ήταν σύμφωνα με την NASA ένας γεωλογικός σχηματισμός στον Άρη και ένα παιχνίδι φωτοσκιάσεων την στιγμή της καταγραφής της φωτογραφίας δημιούργησε το οπτικό αποτέλεσμα που ακόμη και σήμερα προκαλεί συζητήσεις.

 

Η γυναίκα και η γοργόνα του Άρη

 

Στον Άρη βρίσκονται πολλοί δορυφόροι που καταγράφουν συνεχώς εικόνες και κατά καιρούς έχουν βρεθεί στην επιφάνεια του διάφορα ρομπότ εξερεύνησης. Σε ορισμένες από τις αμέτρητες φωτογραφίες που καταγράφονται από την επιφάνεια του πλανήτη κάποιοι διέκριναν την φιγούρα μιας γυναίκας αλλά και ένα αντικείμενο που μοιάζει με το άγαλμα της γοργόνας στην Κοπεγχάγη. Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πρόκειται για γεωλογικούς σχηματισμούς.

 

Το ιγκουάνα και τα ποντίκια

 

Σε κάποιες από τις εικόνες στον Άρη κάποιοι «διέκριναν» διάφορα ζώα όπως ιγκουάνα και ποντίκια. Το πώς θα επιβίωναν σε αυτό το άγονο και με ακραίες συνθήκες ακτινοβολίας και θερμοκρασίας αυτά τα ζώα δεν απασχολεί όσους θεωρούν πιθανή την ύπαρξη τους στον Κόκκινο Πλανήτη

 

Το άστρο του Θανάτου

 

Όταν έφτασαν οι πρώτες λεπτομερείς εικόνες από τον Μίμα κάποιοι είπαν ότι ο δεν πρόκειται για ένα φυσικό δορυφόρο του Κρόνου αλλά για ένα Άστρο του Θανάτου, ένα πολεμικό διαστημικό σταθμό όπως αυτός στον Πόλεμο των Άστρων.

Αν ισχύει πάντως κάτι τέτοιο ο Τζορτζ Λούκας μας έχει δείξει τον τρόπο να τον καταστρέψουμε…

https://www.naftemporiki.gr/story/1810186/kalubes-gunaikes-zoa-kai-agalmata-sti-selini-kai-ton-ari

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος