ΔΙΑΦΟΡΑ

Καταγγελία του Τ.Σ. Ροδόπης της ΚΝΕ για παρουσία αστυνομικής δύναμης έξω απ’ το 2ο ΕΠΑΛ

Το Τομεακό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ καταγγέλλει την παρουσία αστυνομικής δύναμης έξω απ’ το σχολικό συγκρότημα του 2ου ΕΠΑΛ – 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής. Μάλιστα αστυνομικοί κράτησαν τα στοιχεία μαθητών, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές σε μαθητές από το διευθυντή και την Ασφάλεια. Οι μαθητές ενωμένοι στη βάση των δίκαιων αιτημάτων τους μπορούν να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους και να αχρηστέψουν τέτοιου είδους απειλές! Οι μαθητές αυτών των σχολείων βρίσκονται απ’ το πρωί της Τρίτης 22/9 σε κατάληψη με αιτήματα όπως:

⦁ Κανένα τμήμα να μην έχει παραπάνω από 15 μαθητές.
⦁ Έκτακτο κονδύλι απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.⦁ Πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.⦁ Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ του κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
⦁ Εξοικονόμηση πόρων για την προμήθεια όλου του απαραίτητου υλικού (μέσα προστασίας, αντισηπτικά κλπ).
⦁ Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει την κάμερα στα σχολεία και την on-line μετάδοση των μαθημάτων.
⦁ Η κυβέρνηση να καθορίσει ένα σταθερό σύστημα για τις εξετάσεις/πανελλήνιες αλλά και μια σταθερή εξεταστέα ύλη.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις (φαινόμενο που παρατηρείται σε πολλές άλλες πόλεις από χθες) ρίχνει λάδι στη φωτιά και εξυπηρετεί την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση να ταυτίσει προβοκατόρικα τα δίκαια μαθητικά αιτήματα με τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας».

Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο, να χτυπήσει κάθε εκδήλωση της λαϊκής δυσαρέσκειας που εναντιώνεται στην πολιτική της, αλλά η προσπάθειά της αυτή δεν πρόκειται να περάσει.

Καλούμε τους μαθητές να μην σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε καμιά προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Μέσα από συλλογικές και μαζικές διαδικασίες να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της μόρφωσής τους.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα των σχολείων, που είναι αυτά που ”υποκινούν” τους αγώνες των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών.

Αυτή η ιδιαίτερη σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και ο αγώνας των μαθητών μπορεί και πρέπει να έχει διάρκεια, να δυναμώσει, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σχολεία, να συναντηθεί με τον αγώνα των γονιών και εκπαιδευτικών για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει! Η ΚΝΕ θα είναι, όπως πάντα, δίπλα στους μαθητές που αγωνίζονται για το δίκιο τους!

T.Σ. ΡΟΔΟΠΗΣ www.kne.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος